Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Ziua 95 – 4.03.2022. Astăzi sărbătoresc microbiomul

ro

04 Apr, 2022 11:52 1266 Marime text


Microbiomul sau flora intestinală reprezintă populația de bacterii care locuiește în intestinele noastre pentru a ne ajuta să integrăm alimentele și alte substanțe din mediul exterior. 

Studiind și citind multe despre microbiom (vă recomand cartea Giuliei Enders – Șarmul discret al intestinului, o lectură nu doar agreabilă, dar foarte informativă și utilă) am aflat un adevăr care la început m-a șocat: când spun ”eu” și spun ”corpul meu”, de fapt, mă refer la ”noi”. Pentru că sunt foarte multe entități care consideră corpul meu ”acasă” pentru ele, și nu sunt ”eu” (sufletul, energia care ține corpul în viață). 

”Eu” așa cum definesc în prezent, partea energetică și luminoasă din mine, reala viață din corp, este doar 10% din chiriașul acestui corp. Restul de 90% corpul este locuit de microbiom și alți chiriași, fiecare revendicând o porțiune din acest ”acasă”. De fapt ”eu” nu prea mă aflu în corpul meu, ci sunt mai mult în minte și poveștile sale (plus în ecrane și tehnologie).

Corpul este ocupat mulți mulți alții, despre care nici măcar nu știm că sunt acolo, decât în momentul în care încep să producă tulburări. 

Nu vi se pare o situație familiară, pe care parcă am mai regăsit-o undeva, în discursurile noastre și din mass-media?
A, este exact discuția care duce la conflicte și războaie: pământul acesta, țara aceasta este a mea, pentru că aici sunt x% etnici de o naționalitate și y% etnici de o altă naționalitate. 

Conflictele geografice și istorice pe care le vedeți în afara noastră, se pot regăsi în interiorul corpului nostru. Nu există nimic în realitatea noastră, care să nu se exprime la fiecare nivel, pe o energie asemănătoare (principiul holografic). 

Să ne întoarcem la microbiom și intestine. Astăzi sărbătoresc flora intestinală pentru că de echilibrul și starea ei de bine depinde starea de confort și sănătate a corpului fizic și lungimea vieții. Da, calitatea și cantitatea vieții noastre depind de ceea ce se află în intestin. 

Din studiile și experiența ultimilor 30 de ani am acumulat dovezi care susțin faptul că o alimentație de calitate menține o viață de calitate, într-un corp de calitate. Și opusul. 

Ce înseamnă ”de calitate”? Înseamnă alimentație integrală, creată de Divin, cu structură potrivită corpului și consumată în cele mai avantajoase condiții și moduri posibile. 

Alimentația de calitate pentru corp este creată de Dumnezeu, nu de oameni. 

Microbiomul, flora intestinală de calitate, se întreține cu alimentele Creatorului, fructe, legume, proteine animale și vegetale, minim prelucrate și avantajos consumate. 

Citiți cartea „Alimentație???” de pe www.centrulnatura.ro/e-shop, pentru mai multe detalii, sau cărți precum ”Bucătăria lui Dumnezeu” și ”Rețete în dieta de detoxifiere”. Veți afla multe și veți primi multe ghidaje despre schimbări avantajoase disponibile. 

Astăzi sărbătoresc flora intestinală pentru că am realizat că o săptămână este prea puțin pentru a discuta despre complexitatea sa. Așa că vom continua să detaliem subiectul, cât timp va exista inspirație. 

Celebrarea microbiomului de astăzi este conectată cu florile de magnolie 
Primăvara apar florile de magnolie și am realizată că trebuie să menționez despre acest aspect terapeutic al lor: abilitatea de a iniția schimbări benefice în intestine. 

Extractul din boboci de magnolie de la Plantextrakt Cluj (Magnolia officinalis D1) se ocupă în mod special de reglarea și re-echilibrarea florei intestinale. 

Probabil că vă așteptați să amintesc de probiotice, prebiotice și alte asemenea produse, care ocupă o parte semnificativă a pieței de suplimente alimentare. Le recunosc valoarea și utilitatea, dar nu doresc să le folosesc astăzi pentru sărbătorirea intestinului și mibrobiomului. 

Pentru că ieri am discutat despre florile de magnolii, astăzi am dorit să vă povestesc despre acest produs din boboci de magnolie, care se prepară proaspăt exact în această perioadă, în laboratoarele Plantextrakt din Cluj. 

Produsul este un mare adjuvant în digestie, balonare, pentru diminuarea gazelor (produse de flora de fermentație excesivă abdominală) și la un tranzit eficient. 

Magnoliile aduc frumusețe și echilibru nu doar în Natura exterioară, pot face același lucru și în interior. Putem începe un tratament de echilibrare intestinală cu ajutorul lor și îl putem ulterior continua cu alte produse. Primăvara începe cu florile de magnolii și seva de mesteacăn. Apoi urmează toate celelalte. Învățăm să facem în corpul nostru aceeași progresie, în vederea re-armonizării corpului la ritmurile Naturii din jur. 

Astăzi sărbătorim microbiomul, alături de magnolii. Și începem să celebrăm și să onorăm unul dintre cele mai importante și subestimate organe ale corpului: intestinul. 

Să avem o zi luminoasă și o săptămână bună, cu un intestin cât mai echilibrat și vesel

Cu iubire, tuturor!

sursa foto și text: Facebook/ Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii