Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 83 – 24.03.2022 Astăzi sărbătoresc Pilates

ro

24 Mar, 2022 09:12 1793 Marime text
Vă propun astăzi să-l sărbătorim pe Joseph Pilates, născut în 9 decembrie 1883 în Germania, fiul unui gimnast medialiat și al unei doctorițe naturiste. A fost un copil bolnăvicios, suferind de astm, reumatism articular acut și rahitism. Sportul l-a ajutat să-și întărească corpul fizic. A practicat multe discipline, inclusiv gimnastică, culturism, înot, box și auto-apărare. În timpul primului război mondial, fiind mutat în Anglia, a stat într-un lagăr de prizonieri germani. Aici a pus bazele sistemului de exerciții proprii, de menținere a corpului într-o stare de tonus și echilibru, ce a fost ulterior cunoscut ca sistemul Pilates. După război, Joseph Pilates a emigrat în SUA și împreună cu soția sa Clara a pus bazele primului studio Pilates. A lucrat mult cu dansatorii care se răneau și a descoperit că îi poate ajuta să se recupereze rapid și să devină mai eficienți în mișcări și mai stăpâni pe corpul lor. Sistemul Pilates a revoluționat industria fitness-ului, educația fizică și fizioterapia de pretutindeni și continuă să ajute, până în prezent, pe toți cei care au nevoie să își mențină corpul fizic într-o stare de bine, de tonus și de echilibru.

Vă propun să îl sărbătorim astăzi pe Pilates cu ajutorul minunatelor doamne de la studioul de Pilates Vitality Constanța, care ne oferă un curs introductiv în metoda Pilates pentru începători.
https://vitalitystudio.ro/curs-pilates-pentru-toti.../

Dacă n-ați făcut niciodată mișcări pe tehnica Pilates, vă recomandăm să încercați măcar o ședință la acest studio din Constanța. Cu siguranță vă veți îndrăgosti de starea pe care o va avea corpul la finalul ședinței. Și veți dori mai mult.
Fiecare dintre noi a început doar cu o ședință. Și apoi a vrut puțin mai mult. Și mai mult. Și tot așa. Încât mișcarea pe tehnica Pilates a devenit o delicatesă zilnică, de care rar ne mai putem lipsi.

Mama mea de 80 de ani își face zilnic, acasă, exercițiile de Pilates, o rutină întreagă, învățată la Studioul Vitality din Constanța, care durează circa o oră.
În fiecare dimineață, cu aceste exerciții începe ziua.
Starea ei este bună, dinamică, ia un minim de remedii naturale de susținere a corpului și are tonus de fată tânără (care mereu își dorește parteneri de dans și plimbare, și nu mai găsește printre cei de vârsta ei sau mai tineri).

Exercițiile Pilates prelungesc durata de stare de bine a corpului până la orice vârstă. Sunt la fel de facil de făcut de octogenari ca mama, ca și de tineri sau adulți de toate vârstele și greutățile corporale. Pot fi adaptate, ajustate, personalizate și permit o evoluție continua a stării de bine corporală.

Sărbătoresc Pilates pentru că este un sistem ce se adresează corpului fizic, minunea creației Divine, cea mai importantă posesiune pe care o avem pe pământ. Investiția în corpul nostru fizic este singura real utilă, pentru că starea lui de bine se prelungește în viața noastră socială și profesională. Am fost totdeauna inspirată de povestea lui Joseph Pilates, pentru că din ea am învățat cum slăbiciunile și provocările vieții noastre se pot transforma în cele mai mari daruri (sau pot activa darurile și talentele naturale pe care suntem meniți să le oferim cât timp suntem în viață).

În spatele fiecărei provocări este o binecuvântare.
Dincolo de suferințe ne așteaptă împuterniciri.
Divinul oferă sens la fiecare pas în călătoria vieții.

Vă invit să îl sărbătorim astăzi pe Joseph Pilates, pentru că a început primăvara, corpurile noastre au multă nevoie de mișcare, dar și de blândețe și înțelegere. Sistemul Pilates ne oferă toate acestea, și mult mai multe decât atât.
Să avem cu toții o zi dinamică și inspirată, precum exemplul creatorului sistemului Pilates.
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii