Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 73 – 14.03.2022. Astăzi sărbătoresc descrierea

ro

14 Mar, 2022 09:45 1081 Marime text
Când mă uit la tot ce este în jur, realitatea pare o sumă de obiecte, fenomene, ființe și trăiri care mă copleșește. Pentru a nu mă simți pierdut și neputincios, învăț să pun etichete din cuvinte, care mă ajută să am o iluzie de cunoaștere a uriașului necunoscut care este viața.

Realitatea în care trăim este o descriere, cel puțin pentru noi oamenii.
Cuvintele din capul nostru (povestea minții) descriu continuu ceea ce se întâmplă în afara noastră și în interiorul nostru. Avem cuvinte care descriu emoțiile, senzațiile, întâmplările și cuvinte care pot să transmită altei persoane mesajele pe care le dorim.

Astăzi sărbătorim descrierea pentru că este un proces atât de important și totuși, inconștient, neglijat. Nu realizăm că facem descriere continuă decât atunci când ni se spune că o facem.

Descrierile pot fi de două feluri:
1) Descrieri avantajoase (care ne fac să ne simțim bine, ne calmează, liniștesc, împuternicesc)
2) Descrieri dezavantajoase (care ne fac să ne simțit mai rău, ne agită, ne slăbesc, ne fac vulnerabili și neputincioși).

Orice se întâmplă, indiferent de calitatea fenomenului, poate fi descris în mod avantajos sau dezavantajos, pentru că narativul contează foarte mult pentru fiecare dintre noi. Povestea pe care ne-o spunem ne ajută să rezistăm mai bine, sau dimpotrivă, ne face să ne simțim mai rău.

Mă doare capul, îmi curge nasul, sunt obosit și trag la pat.

Pot să-mi descriu avantajos situația: „este o eliminare a mucusului și toxinelor acumulate în corpul meu în ultima perioadă. Voi acorda timp și spațiu corpului să-și facă eliminarea mai eficient. Îi voi da fluide calde, fac băi cu apă și sare, îmi iau 1-2 remedii naturale să mă susțin și mă odihnesc cât mai mult. Fac o pauză de la treburi, mă retrag puțin din social și mă ocup de mine.”

Sau pot să-mi descriu dezavantajos situația: „mi-e tare rău, mă doare capul și mă simt slăbit. Oare am ceva grav, o tumoră sau o intoxicație cu metale grele? Poate sunt pe moarte și nu mai am mult de trăit? Sunt speriat, nu pot să dorm, oare pe cine să mai sun să mă ajute? Bietul de mine, de ce pățesc eu una ca asta?”

După cum observăm, în aceeași situație, mintea alege două modalități diferite de a descrie ce se întâmplă, și fiecare descriere duce frecvența de vibrație fie către calm, liniște, acceptare, fie către panică, anxietate, agitație.

Am scris acest text ieri seară, și intenționam să-l postez dimineață. Între timp, s-a actualizat IOS-ul (programul de rulare) de pe computer. Și peste noapte s-a refăcut configurația computerului. Am pierdut fișiere (posibil care nu erau compatibile cu noul IOS). Am pierdut inclusiv un fișier cu articolele pentru Facebook. M-am necăjit. O muncă de săptămâni întregi s-a pierdut la actualizare. Nu este prima oară când o pățesc.

Pot să-mi descriu dezavantajos situația și să mă plâng continuu, jeluind pierderea. Sau pot să o descriu avantajos, înțelegând că în timpul schimbărilor de actualizare (upgradărilor), sunt eliminate structuri și părți care nu se mai potrivesc cu noua vibrație.

De câte ori mi-am ”actualizat” energia vieții, am tot pierdut părți care nu se mai potriveau cu vechea structură (relații, obiecte, ocupații, obiceiuri etc). Este o consecință naturală a vieții. Fiecare pierdere declanșează o reacție de jeluire (după investiția de energie oferită în acea direcție).

Dacă accept că acesta este prețul de plătit pentru o structură actualizată, mai performantă, mai flexibilă și mai ajustată la ceea ce este, atunci pot transforma jeluirea într-o lecție. Îmi reamintesc (a multa oară) că trebuie să-mi fac back-up-uri și să nu mă bazez niciodată pe o singură soluție sau variantă. Descrierea avantajoasă a ce se întâmplă mă ajută să mă poziționez astfel încât să nu pierd energie (inutil) și să o conserv.

Astăzi sărbătoresc descrierea lumii, pentru că este un proces care îmi amintește de un mare adevăr: viața mea devine mai bună continuu. VIAȚA SE ACTUALIZEAZĂ CONTINUU, că-mi place mie sau nu.

Mulțumesc pentru re-amintire și posibilitatea de a împărtăși cu voi această realizare
Săptămâna care începe astăzi va culmina vineri cu luna plină în Fecioară (detalii, detalii) și soarele în Pești (privire de ansamblu). Să avem grijă întreaga săptămână la detalii, dar și la privirea de ansamblu, pentru a realiza o descriere cât mai avantajoasă a tot ceea ce se întâmplă și ne apare pe drum.

O zi ușoară și o săptămână echilibrată tuturor
Cu iubire

ARticol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii