Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:21 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 69 – 10.03.2022 Astăzi sărbătorim recunoștința

ro

10 Mar, 2022 09:35 1391 Marime text
Pentru fiecare zi în care este liniște și consensurile funcționează.
Pentru fiecare zi cu soare, după furtună, nori, zăpadă la început de primăvară sau blocaj de circulație, datorat condițiilor meteo.

Recunoștință pentru oamenii calzi, blânzi și ospitalieri pe care îi avem în jurul nostru, ce-și deschid casele pentru cei care au nevoie de susținere și mângâiere.
Recunoștință pentru prietenii pe care îi avem, pentru cei cu care vorbim în aceeași limbă, nu doar lingvistic, ci și ca profunzime. Pentru că sunt destui oameni care vorbesc aceeași limbă ca noi, dar cu care nu reușim să comunicăm dincolo de informațiile de suprafață.

Recunoștință pentru familia și casa pe care o avem, pentru oportunitățile ce ni se oferă, de a învăța și cunoaște mai multe despre corpul nostru, despre posibilitățile vieții omenești și despre existență, în general.

Recunoștință pentru fiecare zi de viață și de experiență. Să o trăim deplin, prezenți și mai ales, conștienți de micile detalii care aduc farmec și bucurie vieții. Să nu o mai luăm de la sine înțeleasă și să o prețuim, ca și cum ar fi ultima.

Ieri am sărbătorit onomastica unei doamne speciale, mama soacră, care a împlinit vârsta de 38 de ani (pentru că la femei, citim totul pe dos). Am stat împreună cu mama mea, ce va împlini anul acesta 18 ani (desigur, doamnelor, mereu citim invers vârsta unei femei mature). Două doamne luminoase, prezente, delicate, ce bucură prin conversație și eleganță, prin bunăvoință și înțelepciune. Am râs și ne-am bucurat împreună, lăsând la periferie conversația despre ”problemele momentului”. Am realizat că perioada lungă de timp petrecută pe pământ și trecută prin fel și fel de experiențe, ne-a demonstrat tuturor că destinul fiecăreia este scris, că provocările trecute te umplu de înțelepciune, că nu are sens să gândești negativ, să te jeluiești, să îți strici somnul cu gânduri aiurea. Ceea ce se va întâmpla, tot se va întâmpla. Tot ce poți face este să te menții echilibrat (asta este secretul acestor tinere doamne cu care am privilegiul să-mi împart viața), focalizat, pozitiv și vigilent/prezent. Și să te bucuri de fiecare zi, cu unicitatea ei.

Am împărțit cu cele două doamne câteva fructe de cherimoya (mărul de lapte), un fruct exotic disponibil la Lidl, de vreo 2-3 săptămâni (pentru că este în sezon în Spania). A fost o premieră pentru ambele și au fost încântate că au putut mânca pentru prima oară în viață deliciosul fruct. Și ambele au constatat că sunt recunoscătoare pentru lungimea vieții, întrucât diversitatea experiențelor ”pentru prima oară” este nesfârșită.

Sunt recunoscătoare pentru fiecare om din viața mea care îmi oglindește propria creștere interioară. Pentru copiii pe care i-am văzut la cabinet la câteva luni de vârstă și acum îi reîntâlnesc la 17, 19 sau 20 de ani, adolescenți începând viața. Sau pentru alții care deja au 29-30 de ani, și au la rândul lor copii, pe care îi consult și-i supraveghez în dezvoltarea lor. Este un privilegiu să poți urmări ciclul de viață al atâtor oameni și să observi că semnele din copilăria mică și adolescență se confirmă la adulții care devin.

Sunt recunoscătoare să descopăr că majoritatea copiilor ce au primit tratamente naturale de-a lungul vieții, și au fost feriți atât de medicamente chimice, cât și de controale medicale prea dese sau intervenții traumatizante (gen amigdale, polipi, apendice sau altele), au devenit adolescenți sau adulți mai centrați, mai prezenți, cu care se poate discuta. Se simte echilibrul interior. În ciuda vârstei la care se află, și de unde izvorăsc diferite tendințe spre extreme. Ce observ la ei toți, cum am realizat și la propriul meu copil, este centrarea pe un echilibru la care se revine, iar și iar, indiferent de provocările prin care trec. Ca și cum esența interioară, care pentru un om este echilibrul (centrarea) rămâne disponibilă și se accesează de câte ori se intenționează. Mi-am confirmat și validat de nenumărate ori în ultimii ani valoarea tratamentelor naturale pe care le propun de peste 30 de ani.

Sunt recunoscătoare că pot să împărtășesc aceste crâmpeie din experiența mea cu voi, astăzi într-o zi în care vibrațiile de recunoștință sunt necesare mai mult ca niciodată.

Astăzi sărbătorim recunoștința.
Și mulțumesc vieții pentru frumusețea pe care ne-o oferă cu generozitate.
Vă doresc tuturor o zi însorită și plină de recunoștință.
Cu iubire

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii