Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Ziua 58 – 27.02.2022. Astăzi sărbătoresc încetinirea

ro

27 Feb, 2022 09:32 1676 Marime text


Lumea modernă este menținută în mod artificial în viteză. 

Câmpul electromagnetic și electricitatea ne stimulează să facem multe activități în cursul unei zilei (se prelungește perioada activă prin lumina artificială).
Băuturile stimulante (cafea, ceai, alte băuturi tonice) și mâncarea frecventă (cu acțiune stimulatoare) ne oferă alte imbolduri de acționare. 

Suntem impulsionați să facem cât mai multe, să înghesuim cât reușim în cursul unei singure zile. 

Mintea noastră este bombardată cu impulsuri și turează mai rapid decât corpurile, totul se învârte precum dinamurile unei centrale electrice (sau atomice). 

Mai mult, mai rapid, mai frecvent, viteză maximă, fas food, totul ne împinge într-o viteză anormală pentru corpul biologic. 

Nu este de mirare că ne simțim majoritatea epuizați și leșinați, la finalul zilei. 

Trăind în viteză maximă, nu apucăm să vedem mai nimic din lumea din jurul nostru. 

Nu observăm Natura, nu putem să ne acordăm simțurile la ciripitul păsărilor sau culorile frunzelor, nu detectăm schimbarea temperaturii aerului sau modificarea direcției vântului, nu ridicăm ochii spre cer, să-i admirăm jocurile de forme și nuanțe și în niciun caz, nu ne mai acordăm la ritmurile soarelui și lunii. 

Corpul nostru biologic are funcții interioare lente și într-un ritm apropiat de cel al arborilor. Ne trebuie ani de zile să creștem, să învățăm abilități corporale, facem multe repetiții, pentru a stăpâni sau măiestri orice ocupație. 

Astăzi sărbătoresc încetinirea deliberată a tot ce fac, a acțiunilor și gândurilor. Profit de ziua de duminică, pentru a refuza viteza și ritmul rapid al lumii. 
Mă raportez la lumea din jur la o viteză la care pot aprecia fiecare gest, și mă pot acorda la acțiune, nu neapărat la rezultat. 

Mă îmbrac mai încet, fac toate gesturile zilnice mai încet, cu atenție și apreciere pentru tot ce am și tot ce întreprind. 

Sărbătoresc încetineala pentru că am nevoie să mă conectez la corpul meu și realele sale posibilități. Măcar o zi să trăiesc în altă viteză și altă frecvență de vibrație. 

Orice motor are nevoie de o revizie periodică, în care se oprește din rulare. Îmi aloc ziua de astăzi pentru încetinirea ritmului și o mini-revizie fizică, emoțională și mentală. 

Vă doresc tuturor o zi cât mai conștient și prezent trăită, în corp și în activități care să facă bine corpului fizic. 

Sărbătorire binecuvântată pentru noi toți, 

Cu iubire

foto și text: Facebook/ Zyannna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii