Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 57 – 26.02.2022 Astăzi sărbătoresc energia

ro

26 Feb, 2022 11:17 1351 Marime text
Dacă ar fi să definesc energia, aș putea folosi toate cuvintele pe care le știu, în moduri artistice și tot n-aș putea să prind în ele esența fenomenului.
Oamenii de știință au tot încercat să o prindă și să o definească, dar nici lor nu le-a prea reușit.

Energia electrică sau electromagnetică mișcă lumea în care ne aflăm, dar asta nu înseamnă că știm ce este, în realitate. Desigur că la școală ni s-au tot oferit explicații desenate cu electroni care se plimbă în jurul atomilor, dar toate sunt modele tip hărți ale unui teritoriu la fel de sălbatic și necunoscut, precum corpul uman.

Folosesc computerul și telefonul mobil, dar chiar nu știu exact cum funcționează și în niciun caz nu aș putea să-mi construiesc singură aparatele. Sau sursa de electricitate care le alimentează.
Îmi folosesc corpul, în toate felurile în care pot și am acces, dar n-aș putea să definesc scurt, clar și cuprinzător modul în care acționează.

Energia se definește și descrie greu.
În schimb, se simte și se experimentează ușor.
Energia este o experiență.

Pot simți când am energie, când corpul meu trăiește în stare de energie, sau opusul, când sunt complet descărcată de energie și epuizată.
Astăzi aleg să onorez și sărbătoresc energia ca forță electrică interioară a corpului, care animă dinamica fizică, dar și gândurile și emoțiile pe care le emit.

Am observat că atunci când sunt odihnită, dorm bine, nu am presiune legată de acțiuni și ”a face” și pot să curg lent cu energia zilei (precum în concedii sau week-end-uri), emoțiile sunt mult mai echilibrate și gândurile pot fi mai ușor focalizate pe subiecte pozitive.
Dacă pierd energie prin scurtarea sau absența somnului de noapte, prin gânduri și griji intense și repetitive, prin acțiuni exagerate pentru posibilitățile corpului, am dificultăți mari în echilibrarea emoțiilor, pentru că și gândurile sunt scăpate din control. Când nu am energie fizică, este obișnuit virajul gândurilor spre scenarii negative.

Ce zi mai bună pentru a sărbători energia avem dacă nu sâmbăta?
Este o zi favorită a tuturor, în mijlocul week-end-ului, perioada convențional acceptată ca ”liberă”, pentru noi toți. Ce ironie să spunem ”zile libere”! Ca și cum restul zilelor săptămânii ar fi ”prizoniere”. Pentru că opusul libertății este prizonieratul.
Suntem cu toții în închisoarea muncii și activității. Nu doar pentru că orice în viața noastră se obține cu rezultatele muncii. Ci și pentru că nu putem să facem altfel.

M-am privit de multe ori cu detașare, observându-mi tendința programată de ”a face” continuu ceva. Am observat în jurul meu și am văzut cum toți oamenii se simt mult mai bine făcând activități, decât odihnindu-se sau relaxându-se. Nu ne simțim bine să stăm prea mult timp (considerăm că doar când dormim sau suntem bolnavi este acceptată inactivitatea).
Atât de multă energie avem, în corpurile noastre dinamice.

Astăzi sărbătoresc energia, pentru că noi, fiecare în parte, suntem baterii de energie.
Suntem corpuri dotate cu enorm de multă energie și asta este utilitatea noastră în lume. Baterii de energie ale sistemelor.
Fiecare dintre noi mișcă lumea în care suntem.
Cu gândurile, cuvintele, emoțiile și acțiunile noastre.

Energia ca experiență umană este un flux uriaș, care curge prin lume și se simte.
Cel mai ușor, înțelept și eficient este să curgi cu acest flux de energie și să nu te opui lui. Înveți să măiestrești semnele curgerii energiei și să te acordezi corporal la ea.

Astăzi sărbătoresc energia Fluxului vieții, care animă corpul, care dinamizează lumea și care este folosită pentru a mișca totul în jurul nostru. Îmi ofer răgazul de a simți energia vieții și de a fi în flux. Făcând mai puține acțiuni și doar acordându-mi timp să simt.
Ieșind din ecrane și mergând în Natură.

Acolo unde energia corpului se reconectează la Sursă.
Să avem cu toții o altă zi de sărbătoare și bucurie
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii