Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:33 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanţaEsteBine Ziua 50 – 19.02.2022. Astăzi sărbătoresc vânturile

ro

19 Feb, 2022 10:29 1222 Marime text


 
  • Am ajuns în a 50-a zi a anului, și este o zi numerologic de 19 (care înseamnă ”lecție învățată”). Până acum am repetat timp de 50 de zile la rând acțiuni, comportamente, vorbe și gânduri, care au putere asupra noastră și asupra celorlalți.

Am spus de 50 de ori povestea vieții noastre așa cum o facem de atâta timp: cu aceleași cuvinte.

Ați observat asta?

Zilnic vă amintiți cine sunteți (spuneți cuiva numele sau cineva v-il rostește), ce ocupație aveți (mergeți la serviciu), ce relații semnificative întrețineți (vorbiți la telefon sau direct cu cei apropiați) și ce planuri aveți (le spuneți oricui vă întreabă).
Vă repetați iar și iar istoria, menținând o aparentă coerență și constanță a vieții voastre.
Cum?
Folosind puterea cuvintelor.
Cuvintele sunt aer – un cuvânt este CU VÂNT, adică purtător de vânt.
În limba română, se spune ”trag vânturi” la un alt proces de eliberare a aerului (gazelor) din intestinul gros.
V-ați gândit vreodată că multe dintre cu-vintele noastre sunt ”vânturi”?

Cel puțin acele cuvinte ”urât mirositoare” pe care semenii noștri, prinși în emoții sau inconștienți, le împrăștie continuu în jurul lor?
Astăzi sărbătoresc vânturile, dar nu fenomenele meteorologice la care v-ați gândit inițial când ați citit titlul acestei postări. Dacă v-ați uitat zilele astea la știri, cunoașteți faptul că în lume, există fenomene meteo extreme și vânturile intense mătură țări întregi, făcând pagube însemnate.
Vânturile sunt o putere însemnată, pentru că dizlocă cu forța lor structuri materiale.

La fel și vânturile din intestinele oamenilor, ce vin din putrefacția și fermentația alimentelor, au putere de a mișca fizic oamenii. Puteți rezista într-o încăpere în care cineva a eliberat vânturi mirositoare?

Vânturile ce ies din gurile oamenilor sau din mințile lor au aceeași putere precum uraganele și tornadele din lume. Pot distruge fizic ființe umane, pentru că îi străpung energetic cu forța furiei sau a amenințărilor, ori cu forța victimizării.

Vânturile din minte, cu care creați istoria vieții, vă mențin în situații de ”bietul de mine” sau ”ce să faci, asta este”. Observați astăzi cu atenție câte vânturi eliberați, în fiecare moment.

Sărbătoresc astăzi vânturile și cu-vânturile, observând cu atenție când cineva eliberează vânturi pe gură (cuvinte cu miros neplăcut), sau când eu eliberez vânturi (mental sau verbal) și alegând două tipuri de comportamente:

1) Dacă pot să plec din acel loc sau să mă opresc, o fac deîndată; nu mă las îmbăiată de energia vânturilor verbale ale nimănui, nici măcar ale mele;

2) Dacă nu pot să plec din acel loc sau nu pot să mă opresc, mă centrez și îmi intensific lumina interioară: îmi pun toată atenția pe tălpile de la picioare, intenționez să le simt și să le percep, continuu și îmi distrag atenția de la furtuna verbală sau mentală; în același timp, mental îmi rulez mantra ”Radiez putere oriunde sunt” iar și iar.

Consider acest exercițiu de astăzi începutul unui antrenament pentru creația unui scut eficient împotriva vânturilor.

A cuvintelor și gândurilor care îmi iau din putere. A vorbelor neprietenoase sau inducătoare de emoții neplăcute. A întregii manipulări mass media și a controlului continuu social.

Dar și a vânturilor energetice care străbat lumea în valuri. Cu toții observăm că avem zile mai bune și zile mai proaste, zile în care ceva merge foarte bine și zile în care altceva merge foarte prost. De fapt, zilele sunt așa cum vin. Ceea ce le face ”bune” sau ”proaste” sunt doar interpretările noastre mentale. Așteptările pe care le avem. Vânturile din capul nostru. Dar și vânturile energetice (starea oamenilor din jur) care ne influențează.

Sărbătoresc astăzi vânturile. Sunt o forță redutabilă, le onorez și învăț să-mi construiesc scuturi eficiente împotriva lor. Am început deja să o fac, de când cu exercițiul: ”radiez putere oriunde sunt”. Astăzi adaug la el și conștientizarea tălpilor picioarelor. În orice moment. Împământarea este principala protecție anti-radiație.

Să avem o zi împământată, să fim în corp, calm și relaxați și orice vânturi vin spre noi, dinspre mintea noastră sau dinspre ceilalți oameni, să ne afecteze cât mai puțin.
Cu iubire, tuturor
 
Articol şi foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii