Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 47 - 16.02.2022. Astăzi sărbătoresc Luna plină în Leu

ro

16 Feb, 2022 09:51 1336 Marime text
Zile frumoase de iarnă, cu soare și radiații solare din plin (care se adaugă celor electromagnetice de la toată tehnologia din jur). Ficatul nostru, aflat la finalul iernii, este slăbit și are nevoie de odihnă și susținere.

Ce îi dăm ficatului, cei mai mulți dintre noi?

Muncă, suprasolicitare, tehnologie și foarte puțin exercițiu în aer liber (și când o facem, exagerăm și-l obosim peste măsură).

Luna plină de astăzi luminează mai bine ce este în viața noastră acum. Vedem mai clar dificultățile de percepție și modul filtrat în care vedem lucrurile.

Când eram mici și cineva ne întreba: „ce vrei să fii când crești mare?” ce răspundeam?

Cei mai mulți răspundeam: ”vreau să fiu artistă”, ”vreau să fiu explorator” sau ”vreau să fiu fotbalist”, și multe astfel de replici.

De fapt, când eram întrebați ”ce vrei să fii?” noi înțelegeam, din ce vedeam în jurul nostru ”ce vrei să faci?”. A fi și a face sunt amestecate în capul nostru, și pentru cei mai mulți dintre noi, activitatea și profesia noastră reprezintă ”a fi-ul”. În afara ei, nu prea mai suntem. Și dacă terminăm activitatea, simțim că nu mai suntem ”nimic” sau ”cineva”.

Am auzit copii care la întrebarea ”ce vrei să fii când crești mare?” au răspuns ” vreau să fiu fericit” sau ”vreau să fiu mai inteligent ca acum”.

Prea puțini dintre noi s-au gândit vreodată, în copilărie, să le răspundă diferit adulților din jur. Oare cum ar fi reacționat acei adulți dacă le-am fi răspuns astfel:
”Aș vreau să fiu cineva întotdeauna respectuos și blând, cu mine și cu ceilalți”.
”Aș vreau să fiu cât mai autentic în fiecare moment al vieții”
”Aș vreau să fiu eu oriunde sunt și orice fac”.
”Aș vrea să mă iubesc și să mă accept în totalitate”
”Vreau să fiu neînfricat”.
”Vreau să fiu abundent, creativ și jucăuș”.
Voi ce ați vrea să fiți când veți crește mari?

La finalul vieții, multe dintre acțiunile și ocupațiile fiecăruia dintre noi nu mai au nicio relevanță și niciun sens pentru cei care devenim. În schimb, cine suntem în acel moment, caracterul și trăsăturile pe care le-am cultivat și dezvoltat, fac o diferență uriașă.

Dacă mi-am dezvoltat răbdarea, blândețea, acceptarea de sine, grija față de corp, disciplina personală și un limbaj cât mai echilibrat, la finalul vieții voi fi o binecuvântare pentru mine și pentru cei din jur. Îmi voi asuma răspunderea pentru fiecare clipă a vieții, nu mă voi agăța de energia și resursele celor din jur și voi avansa cu înțelepciune către întâlnirea monumentală a vieții mele: cea cu finalul.

Demnitatea de la finalul vieții se câștigă cu multă trudă și eforturi. Devenim doar ceea ce facem repetitiv pentru noi înșine.
Astăzi, de luna plină în Leu, mă uit mai bine să văd: cum mi-ar place să fiu în viață?

Cum mi-ar place să fiu reamintit de ceilalți, după ce nu voi mai fi?
Ce pași am de făcut pentru a fi într-un anume fel?

Astăzi pot face primul pas: spre fermitate și curaj (tot este luna în semnul Leului, semn de foc, chiar dacă soarele este încă în Vărsător, semn de aer; dar aerul suflă focul și-l poate intesifica!). Pot face pași spre autenticitate și exprimare reală, fără măști și roluri. Spre răbdare și așteptarea momentului potrivit. Spre disciplină de viață, alimentară și corporală. Spre relaxare și odihnă. Pe Calea Sufletului, devin. Toate acțiunile și ceea ce fac au intenția de a-mi cultiva ființarea și devenirea.

În seara aceasta ne vom relaxa împreună la Webinarul ”Conversații pe calea Sufletului” - Aromaterapia. Dacă doriți să marcăm împreună luna plină în Leu și să petrecem două ore calitative împreună, sunteți bine veniți alături de grupul de doamne creative de la Femina.
https://www.eduvisionlearning.ro/course...

Sărbătorim luna plină în Leu pentru că luminează aspecte interesante de care să ne ocupăm, dincolo de partea de muncă și distracție a vieții.
Ce vreau să fiu când voi fi mare?

Să avem cu toții o zi cât mai luminoasă.

Cu iubire

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii