Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 43 - 12.02.2022. Astăzi sărbătoresc mersul

ro

12 Feb, 2022 12:05 1705 Marime text


Mersul pe jos este unul dintre cele mai ușoare, mai eficiente și mai simple exerciții fizice disponibile nouă, oamenilor. 

În cartea sa ”Elogiul mersului”, Shane O’Mara” ne reamintește de această caracteristică esențială a speciei umane, pe care o neglijăm de când tehnologia ne-a cuprins cu puterea adicției sale. 

Mersul este un exercițiu util pentru sănătatea mentală, pentru creativitate, pentru eliberarea de tensiunea electromagnetică din corpuri (da, suntem ființe electrice, și ne electrizăm exagerat ținând în mână telefoane mobile și alte dispozitive smart) și pentru socializare. 

Ne place să ne plimbăm în Natură, în mod special în zonele de munte (pe trasee), dar și pe malul apelor. Simțim cum conexiunea cu pământul este definitorie pentru umanitatea noastră. Și cum ne ascuțim simțurile și ne vindecăm stagnările, atunci când ne mișcăm. 

Eliberăm multe amintiri când mergem pe jos. Cele mai multe dintre stresurile noastre se depozitează electromagnetic în mușchii din spatele corpului: pe torace, între omoplați și pe umeri, în zona lombară, zona psoasului (un mușchi ascuns, dar esențial pentru pășire), pe spatele coapselor și gambelor noastre. 

După câteva ore de mers pe jos, mintea tace. Pălăvrăgește cât dorește în prima parte a mersului, dar ulterior își descarcă forța și fascinația. Pierde din puterea de dominație pe care o are continuu asupra realității noastre. După un mers bun pe jos, suntem calmi, liniștiți și mult mai centrați. 

Civilizații înțelepte, precum Grecia antică, foloseau mersul în școlile de filozofie. Majoritatea discuțiilor profunde între maeștri și ucenici se purtau în mers, prin Natură. Ele se terminau mereu în tăcere, contemplare și simțire. Experiența învățării era completă. 
Putem folosi și noi aceste exemple de conectare cu Umanitatea noastră. 

Mersul biped, pe care îl considerăm de la sine înțeles, este o abilitate a corpului nostru ce ne definește ca oameni. 
În zile frumoase și însorite, să stai în casă în fața ecranelor computerului sau să te pierzi în socializări de lungă durată înseamnă irosirea unei oportunități extraordinare: re-încărcarea bateriei interioare cu lumină și descărcarea energiilor negative preluate involuntar din mediu. 

Astăzi sărbătoresc mersul. Plimbarea. Drumețiile în Natură. Călătoriile folosind strict picioarele și corpul uman. Încorporarea și împământarea sunt mecanisme de întărire imunitară fără egal. 
De sărbătoarea mersului, să onorăm corpul nostru oferindu-i o plimbare pe cinste. 

Ne vom uita la același cer și vom simți căldura aceluiași soare cum ne mângâie întregul corp. 
Suntem împreună, în celebrarea vieții. 
Să avem o altă zi de sărbătoare, la final de iarnă calendaristică. 
Cu iubire, tuturor!

sursa foto și text: Facebook/ Zyanna Orinda 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii