Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:43 07 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 363 – 29.12.2022 Astăzi sărbătoresc linia de final

ro

29 Dec, 2022 13:22 744 Marime text
La atletism, există pe stadion marcată o ”linie de final” (care este aceeași cu linia de ”start”, de unde se începe alergarea).
Când sportivii se îndreaptă spre acea linie, își adună toate puterile rămase și se străduie să se depășească, unii pe alții, pentru a obține cel mai bun rezultat.
Așa mă simt astăzi, ca un sportiv în apropierea liniei de final.

Un ultim sprint de trei postări și mă apropii de finalul proiectului anului 2022.
Tocmai astăzi planeta Mercur, prietena noastră de-a lungul acestui an, intră în ultimul tranzit retrograd al acestui an (al patrulea), și va rămâne în această poziție astrologică până pe 18 ianuarie, aducând tulburarea comunicărilor, dificultățile de gândire, exprimare și interacțiune umană.

În cele trei tranzite retrograde ale lui Mercur anterioare din acest an, am făcut mai multe greșeli de numerotare ale postărilor; am observat și corectat rapid doar una dintre ele, pentru că a fost atât de flagrantă încât și voi ați sesizat că mintea mea se încurcă în cifre. Pe celelalte, le-am descoperit doar în recapitularea făcută pentru aranjarea materialelor de peste an într-o carte tip e-book.
În aceste perioade amestecate de Mercur retrograd, părți din gândirea rațională refuză să rămână în limitele fixate de social, prin care comunicarea cu ceilalți rămâne fluidă. Și mintea se pierde în gândirea contemplativă, în care cifrele și literele nu mai au niciun sens. Totul se amestecă și rezultatul final este confuzia.

Am realizat acum, înainte de linia de final, că un proiect ce mă ține focalizată și prezentă zi de zi, cu o sarcină clar stabilită și un obiectiv de atins mă antrenează și în același timp, îmi arată o realitate greu de observat altfel: tiparele comportamentale recurente.
Acest an 2022 am repetat găsirea unei teme de onorat și celebrat zilnic și structurarea unui text coerent în jurul acesteia.
A fost un exercițiu bun și interesant, dar a hrănit exclusiv mintea (care este suficient de bine hrănită, datorită profesiei mele).

În schimb, corpul s-a simțit neglijat, pentru că timpul petrecut la computer a fost suficient de mare, cât să adauge stagnare și mai multă, unei vieți destul de stagnante.
Am fost nevoită să adaug o perioadă de exerciții fizice zilnice, în fiecare dimineață, înainte sau după postare, pentru a echilibra balanța și a opri din protestul corporal (dureri, înțepeneli sau amorțeli). Ca orice sportiv, am antrenat atât fizicul, cât și mentalul, să poată rezista la un maraton de 365 de zile.

Astăzi sărbătoresc linia de final, pentru că o văd atât de aproape. Îmi adun toate forțele și mă mobilizez să o trec, la fel cum am făcut-o în fiecare zi, de-a lungul anului 2022.

Cu sărbătorire și onorare a tot ce este și ce a fost.
Vă invit să vă uitați fiecare în viață la linia de sosire ce este finalul calendaristic al anului, ce se apropie de noi toți.
Să ne pregătim să o sărbătorim, cu puterea atenției noastre.
Da, este doar o altă zi.

Și da, putem să o facem specială, pentru că o sărbătorim ca fiind specială.
Să avem o zi cât mai liniștită și relaxată, de Mercur retrograd, să ne odihnim mințile (în special) și să ne mișcăm corpurile (dacă ne permite vremea) pentru echilibrare, centrându-ne în același timp atenția și vigilența pe momentul prezent și starea de confort de ACUM.
Respirăm adânc. Repetăm respirația conștientă și ne bucurăm de ceea ce este în acest moment. Asta face orice moment special PREZENȚA.
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii