Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 356 – 22.12.2022 Astăzi sărbătoresc Capricornul

ro

22 Dec, 2022 16:09 1255 Marime text
Zyanna OrindaAstrologia și numerologia sunt disciplinele pe care le onorăm intensiv în aceste zile.
Suntem influențați de toate energiile din jurul nostru.
Nevoia de acordaj al corpului la fluxul vieții este importantă și poate fi împlinită cu ușurință în această perioadă a anului.

Am încetinit motoarele acțiunilor și obligațiilor.
Și ne-am intensificat antrenamentul vieții ca un teren de vânătoare.
Una dintre abilitățile cele mai importante la vânătoare este răbdarea.

A sta vigilent și atent, pândind prada, venirile și plecările sale, observându-i rutinele și obiceiurile este treaba principală a unui vânător.
Răbdarea vânătorului este diferită de cea a unei persoane plictisite, care nu mai știe cu ce să-și umple un timp disponibil. Vânătorul are toate simțurile implicate în procesul de observație, este atent la toate detaliile, simte toate schimbările în direcția vântului, în umezeala atmosferică, în scenariul pădurii sau luminișului în care se află.
Chiar dacă el stă cu răbdare într-un singur loc, este prezent 100% și atent la toate detaliile din acel loc.
Astăzi intrăm deplin în zodia Capricornului. Oficial, trecerea s-a făcut odată cu Solstițiul de iarnă, dar începând de astăzi, 22 decembrie, energia se instalează pe deplin. Astrologii consideră această zodie cea mai răbdătoare, echilibrată și tenace zodie a întregului parcurs de 12 luni a anului. Este un semn de pământ, deci un semn ce materializează și stabilizează cu ușurință orice este, respectând tradiția, valorile morale ale părinților, ierarhia socială și regulile existente. Pentru această zodie, granițele impuse de reguli sunt importante.

Vom fi cu toții permeați de această energie a Capricornului, chiar dacă suntem născuți în alte momente ale zodiacului. De aceea, regulile, programarea, granițele și delimitările clare sunt importante și pot fi mai ușor făcute în această perioadă, decât în altele.
Dacă suntem la vânătoare, în orice alt domeniu al vieții și ne intersectăm cu alți vânători (se mai întâmplă, și îi recunoaștem cu ușurință), ne delimităm mutual terenul de vânătoare. Nu ne suprapunem, pentru că intrăm în conflict. Stabilim granițe clare și reguli de acțiune.

Cu ajutorul energiei Capricornului, devenim focalizați pe ceea ce avem de făcut și nu ne mai interesează ”distracțiile” și ”distragerile” prin care Stăpânii lumii ne mulg continuu energia interioară (pe ce punem atenția, acolo se duce și energia).
În loc să citim și să vizionăm ultimele bârfe mondene sau să discutăm despre alții, ne focalizăm pe ceea ce avem de făcut pentru noi înșine, când suntem pe un teren de vânătoare.

Onorăm energia Capricornului pentru că ne poate susține, pe final de an, să finalizăm multe dintre proiectele anului. Să vânăm fiecare minut disponibil și să-l folosim eficient. Să fim bine organizați, prudenți și în același timp, perseverenți în obținerea rezultatelor dorite. Și cu răbdare, exact cu răbdarea vânătorului în pădurea sălbatică, să intenționăm ducerea la bun final a oricărui proiect avem în prezent în derulare.
Finalizările sunt încheieri de ciclu și pot fi susținute de consensurile sociale (final de an calendaristic)

Vă doresc o zi de stabilitate (22 = 4) și de răbdare (Capricorn), într-o perioadă de aparentă acalmie cerească (soarele va răsări timp de 3 zile la aceeași oră, ca și cum stă pe loc și nu se mișcă în drumul său pe cer). Soarele se odihnește. Energiile sunt mai pașnice. Noaptea este lungă. Foarte lungă. Ziua scurtă. Cea mai scurtă. Relaxarea și odihna sunt favorizate. Corpul se poate alinia la așteptarea răbdătoare necesară unui vânător pentru a sta la pândă. Așa că putem folosi toate aceste oportunități în viața zilnică.

Să avem o altă zi cât mai echilibrată, stabilă și mai ales, eficientă. Tipic zi de Capricorn. La mulți ani tuturor nativilor. Tuturor să ne fie bine și să învățăm să folosim oportunitățile exterioare ale perioadei pentru obținerea rezultatelor dorite.
Cu iubire,

Articol și foto preluate de pe facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii