Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 353 – 19.12.2022 Astăzi sărbătoresc abilitățile

ro

19 Dec, 2022 14:49 1351 Marime text
Experiența în corp fizic este o călătorie interesantă în care se dobândesc o mulțime de abilități. Dacă se aplică în mod practic exercițiul ”viața, ca un teren de vânătoare”, toate aceste abilități devin însușiri automatizate, devin părți ale personalității.

Pe măsură ce știi să faci din ce în ce mai bine diferite proceduri sau strategii, te descurci din ce în ce mai ușor pe terenul de vânătoare al lumii (al vieții). Repetițiile avantajoase și inteligente ne duc, în timp, la rezultate benefice personale.

Astăzi sărbătoresc abilitățile pentru că intrăm într-o săptămână importantă, ultima dinainte de Sărbătorea Soarelui, ziua de Crăciun.
În plus, în mijlocul acestei săptămâni avem Solstițiul de iarnă, finalul unui portal energetic important, în care am avut ocazia să retrăim și să ne reamintim tot ceea ce ne face viața mai frumoasă și magică, sau dimpotrivă, mai neconfortabilă și dificilă.

Portalul energetic care a început pe 12 decembrie (12.12) se va termina pe 21 decembrie (21.12) și precede o altă perioadă de oportunitate, începând cu luna nouă de pe 23 decembrie. Continuând cu ziua de Crăciun pe 25 decembrie și cele două zile ulterioare, în care Soarele se află în cea mai staționară poziție din întregul an.
Dar mai vorbim de toate aceste aspecte extrem de importante energetic pe măsură ce ne apropiem de zilele respective.

Astăzi doresc să reamintesc o parte dintre abilitățile pe care le învățăm practic după multă muncă și multe eforturi, doar pe un teren de vânătoare: răbdarea, atenția la detalii, prezența, găsirea locului potrivit (pentru pândă, pentru odihnă, pentru camuflaj), folosirea terenului pentru proiectarea unei strategii care să ducă la succes, conectarea cu Natura și învățarea Semnelor de la Forța vieții (când să stai, când să acționezi), perseverența, rezistența, stăpânirea de sine, auto-controlul și mai ales, încrederea în abundența Vieții și folosirea cu economie a lumii și resurselor sale.

Fiecare dintre aceste abilități enumerate mai sus necesită o viață de antrenament pentru a deveni naturalul zilnic.
Răsfățul și obiceiurile dăunătoare acumulate într-o viață de ”animal de cușcă” sunt dificil de înlocuit cu abilitățile necesare unei vânători de succes. Practicați doar puțin și veți înțelege la ce mă refer.

Personal, mă observ de câte ori reacționez cu ofensă la ceea ce mi se întâmplă, ca și cum oricine din jurul meu este dator să-mi facă pe plac și lucrurile să se întâmple cum doresc eu. Importanța de sine este imensă, mă confrunt la fiecare pas cu firele sale nevăzute, care mă țin blocată în abilități false și în pierdere de energie.

Pentru a considera lumea și fiecare circumstanță a vieții ”un teren de vânătoare” am nevoie de multă energie și experiențe directe. Plus de toleranță maximă la erori și reîntoarcere în Joc după fiecare greșeală masivă. Îmi jeluiesc prostia, îmi evaluez erorile de calcul, îmi refac strategia și mă re-întorc în Joc. Iar și iar.

Astăzi sărbătoresc abilitățile de vânătoare, care merită investiție de energie și ieșirea din confortul cunoscutului.
Să avem cu toții un început de săptămână cât mai bun și interesant, cu atenția fixată pe detaliile zilei, care ne indică dacă alegem Importanța de sine sau detașarea și calmul unui vânător care știe ce are de făcut.
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii