Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 343 – 9.12.2022 Astăzi sărbătoresc acumulările

ro

09 Dec, 2022 10:16 1031 Marime text
Ni se întâmplă multe lucruri de-a lungul unei zile. De foarte multe ori, în interior apare un mic disconfort, legate de reacția cuiva, de propriile decizii, de locul în care ne aflăm, de acțiunea pe care o facem.
”Nu asta aș fi dorit să fac”
”Nu aici mi-ar place să fiu”.
”Nu mă simt bine cu această persoană”.
”Nu-mi priește să fac această acțiune”.

Vocea mică și șoptită interioară este mereu prezentă. De multe ori este o senzația discretă de disconfort ce apare atunci când nu ne sunt recunoscute eforturile, când nu ne sunt observate/văzute emoțiile / nevoile, când pare evidentă folosirea / exploatarea noastră de către cei din jur în propriile lor interese.
Mintea ne sare rapid în ajutor.

Cu multe discursuri compensatorii.
”Este doar un amănunt, doar un fleac. Chiar nu este nimic. Nu exagera și nu transforma asta în ceva mai mare decât este”.
Pentru că suntem atât de obișnuiți să ne ascultăm mintea și să neglijăm corpul, nu observăm când la nivel energetic se produc acumulări ale tuturor acestor mici disconforturi, ce realmente se adună de-a lungul zilelor sau săptămânilor. O vorbă răutăcioasă ici, un comentariu cinic și derogator colo, o neglijare, o admonestare critică și energiile tip ”credit emoțional” se acumulează.

Întocmai precum se acumulează datoriile la o bancă, la fel se adună toate aceste nemulțumiri ne-exprimate, ne-rostite, ne scoase la exterior din corpul nostru de energie. Sunt favorizate de un depozit interior de neîncredere în propriile puteri, care este construit în școală și de-a lungul relațiilor pe care le avem cu ceilalți. Din multiplele critici pe care le primim continuu, ne asumăm imperfecțiunile (percepute) din oglindirile celorlalți. Da, facem multe greșeli de-a lungul drumul, dar avem nevoie de ele pentru creștere. Ca acestea să ne fie imputate și transformate în însușiri auto-asumate este o manevră de geniu a menținerii oamenilor în stare submisivă.

Astăzi sărbătoresc acumulările de „credite emoționale” pentru că se văd cel mai bine în perioadele de Sărbători și relaxare.
Cu toții ne așteptăm ca acum să ne fie mai bine, să avem interacțiuni mulțumitoare cu cei apropiați și să ne fie măcar parțial recunoscute eforturile depuse.
Toleranța la mișto-uri, ironii, luatul în glumă și judecăți zeflemisitoare este redusă, dar și cantitatea de acumulări a anului (și dintotdeauna) posibil să fie mai mare.

Este suficient o singură replică nerecunoscătoare, sau o singură glumă aruncată neglijent de cineva apropiat, că se declanșează focul de artificii, de se sperie toți: și cel care îl trăiește, și cei care îl primesc.
Creditele emoționale au scadențe importante în perioadele de Sărbători.
Facem o mulțime pentru cei din jur, lăsăm de la noi, cedăm scrâșnind din dinți ”hai să fie ca tine”, acceptăm compromisuri ”să fie bine” și la un moment dat, acumulările sunt prea mari. Ceva din interior nu mai poate, sau mai corect NU MAI VREA să accepte ”dăruirea” nesfârșită. Și explozia este iminentă. Iar când se întâmplă, este foarte zgomotoasă.

Când se întâmplă explozia și când acumulările duc la reacții verbale sau fizice intense, atunci este util să înțelegem două lucruri:
1) Este foarte important pentru persoana care izbucnește. Atât de important încât numai urlând mai reușește să se elibereze de acumulări de tensiuni care i-ar putea pune viața în pericol
2) Șansele ca ceilalți să o audă și să o asculte sunt minime. Deși are un mesaj important de comunicat, faptul că o face exploziv diminuează spre zero recepția din partea ascultătorilor. Aceștia sunt preocupați de apărarea împotriva reculului energetic al exploziei și nu mai au disponibilitate să audă mesajul.

Perioada energetică în care ne aflăm este una inflamabilă la nivel energetic. Cu siguranță ați simțit zilnic calitatea acestei energii. Felicitări dacă ați putut ține în frâu eliberările ne-avantajoase sub formă de agresivitate verbală, gestică sau acțiuni nesăbuite.
Astăzi sărbătoresc acumulările de ”credite” emoționale pentru a ne reaminti de realitatea lor. Am să mă repet, pentru a fi clară: numesc ”credit” o stare interioară ce apare atunci când dăruiești cuiva din obligație, responsabilitate sau din cedare (”fac ca tine, doar să fie bine”).

La portalul energetic de pe 12 decembrie vom despovesti o lungă și stufoasă poveste populară românească în care descoperim diamantele ghidajelor existente la fiecare pas în jurul nostru. Doar să deschidem ochii.
https://alexaevent.ro/.../des-povestitoarea-succes-sau.../
Dacă doriți să petrecem o seară de des-povestit la un ceai, vă aștept luni pe 12 decembrie, în mijlocul vibrației energetice intense a acestei perioade provocatoare.
Astăzi vă doresc tuturor o altă zi cât mai echilibrată, centrată, chibzuită și prezentă. Cu atenție pe acumulări și respirație profundă
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii