Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 323 – 19.11.2022 Astăzi sărbătoresc coșurile

ro

19 Nov, 2022 13:29 1318 Marime text
Din adolescență și până în prezent am observat un tipar reacțional: de câte ori mănânc ceva care nu-i convine corpului (ficatului meu, în special), mă trezesc pe față sau pe corp cu o eliminare sub forma numită popular ”coș”. Este o acumulare de limfă plină de substanțele pe care corpul nu le-a vrut și dorește să le elimine, dar nu poate să o faci prin rinichi sau prin scaun. Arată neplăcut, întâi o pată roșietică (când sunt puțini acizi), apoi o acumulare mai mare de limfă, ce formează o gâlmă, apoi în mijloc totul se condensează și devine albicios păstos (unii oameni numesc asta ”puroi”, dar în realitate este doar fibrină, din sânge, acumulată și devenită vizibilă datorită inflamației). Colecția purulentă devine dureroasă, este roșiatică, iritantă și mai ales, este vizibilă. Toată lumea știe că este ceva în neregulă în interiorul corpului meu.

In unele situații, se mai agață de această colecție limfatică și câte un Stafilococ (că toți microbii sunt atrași de acumultările de acizi, hrana lor preferată) și totul devine mult mai dureros și extins. În cazurile astea vorbim deja despre acnee.

În cadrul unei Conferințe medicale la care particip s-a discutat mult despre acnee și impactul său asupra stării mentale și emoționale la adolescent și adultul tânăr. A vorbit un chirurg plastician despre necesitatea intervenției cu bisturiul în drenajul unor colecții cumulative ce pot desfigura pielea. Fotografiile ce ne-au fost arătate au prezentat cazuri grele de acnee, pe față și tot trunchiul. Soluțiile oferite au fost variate, de la ozonoterapie, la terapie cu antibiotice sau chirurgicală. S-a vorbit în treacăt despre dietă, odihnă și pericolul câmpurilor electromagnetice, dar asta a fost la începutul prezentării și doar pentru câteva secunde.

Din experiența mea directă cu ”coșurile” și acneea, conexiunea între alimente și exprimarea corporală este esențială. Într-o lume automatizată și informatizată, în care hrana este procesată și tratată cu substanțe chimice, corpurile umane protestează în fața agresiunii.

Acum câteva săptămâni am măsurat toți dovleceii tip zucchini de pe piață, inclusiv cei bio, cu un aparat pentru detectarea nitraților. Toți au ieșit foarte încărcați, mult dincolo de limitele admise ale aparatului. M-am oprit din consumul lor (îi foloseam pentru salate) și o perioadă, totul a fost liniște pe fața mea. Zilele trecute m-am ”agățat” de un dovlecel mic într-un magazin și l-am adăugat, ras, unei salate de crudități. Ce credeți că s-a întâmplat a doua zi dimineață? Ați ghicit deja – coșul era acolo, în locația familiară (știu și ce parte a tubului digestiv este iritată de nitrații din dovlecel, după locul în care a apărut coșul, deasupra buzei superioare pe dreapta – bietul meu cecum, s-a simțit tare agresat!).

Când te alimentezi mai simplu, poți rapid observa conexiunea între consumul de alimente și reacția corpului. Nu la toată lumea reacția este atât de rapidă, uneori durează zile între consum și simptome. La început, m-a deranjat această reactivitate a corpului, dar în prezent, îi sunt recunoscătoare că mă ajută să-mi ajustez rapid drumul prin viață.

Astăzi sărbătoresc coșurile pentru că ele nu sunt decât simptomele unor probleme din interiorul corpului. Nu întotdeauna sunt conectate de alimentație (deși ponderea majoritară aceasta o reprezintă), de multe ori se conectează de poluarea chimică (substanțele pe care le folosim zilnic) sau fizică (câmpurile electromagnetice ale tehnologiei sau radiațiile).

Știm de la dr. Morse că pielea este al treilea rinichi, și tot ce nu se poate elimina prin rinichi iese prin piele. Pielea devine un coș de gunoi, la cei mai mulți dintre noi, întrucât rinichii sunt depășiți de toxicitatea substanțelor cu care venim în contact.
Tratamentul natural pentru coșuri țintește atât curățarea pielii, cât și curățarea rinichilor (ambele merg în paralel), în același timp adresându-se factorilor declanșatori. Produse fitoterapice precum Extracte din seva
Mesteacăn sau muguri de Frasin, Nuc ori Castan domestic, ajută corpul în eliminarea mai rapidă a toxinelor din corp. Asta face și Sucul de mesteacăn (Santarome) și produsul lor foarte eficient Detox bio. Dar asta fac și multe alte produse fitoterapice bune de pe piață.
Cu alte cuvinte, curățăm interiorul, pentru a vindeca exteriorul.

Astăzi sărbătoresc coșurile, pentru că ele ne reamintesc cât de viu, deștept și reactiv este corpul în care ne aflăm. Durerea produsă de eliminări ne amintește că organismul se luptă și imunitatea ”mișcă”.
Motorul interior al imunității corporale funcționează din plin.

Vă invit pe 25 noiembrie la un Webinar cu întrebări și răspunsuri despre imunitate, în care să ne reamintim de componentele sale și modul în care ne putem ajuta cu produse naturale.
https://alchida.ro/.../motorul-imunitatii-webinar.../
Să avem cu toții o altă zi cât mai frumoasă, cu grijă față de corp și cu admirație pentru inteligența sa interioară
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii