Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:01 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 292 – 19.10.2022 Astăzi sărbătoresc culorile toamnei

ro

19 Oct, 2022 09:46 978 Marime text
În fiecare an, în luna octombrie sunt zile frumoase, însorite, suficient de călduroase pentru a permite plimbări în Natură. În aceste zile, putem să admirăm în orice colț al Naturii culorile toamnei, amestecuri de verde de toate nuanțele, galben, portocaliu, vișiniu, roșcat, ruginiu, maroniu – o paletă de nuanțe extraordinare, ce pare aplicată de un artist maestru, pe întreaga pânză a pământului. Fiecare arbore are ritmul său de pregătire pentru iernare și fiecare colț din Natură este în plină schimbare de scenariu.

O plimbare pe jos sau cu mașina este o adevărată expunere la frumusețea lumii din jur. Putem uita de conversațiile pe telefonul mobil și admira cu atenție expozeul de amestecuri colorate ale Pământului, în această perioadă de transformare.

Schimbările sunt naturalul lumii în care trăim. Cine are o grădină cu ceva pomi și plante în ea a învățat regula fundamentală a schimbării: în fiecare an este altfel.

Natura nu-și repetă decorațiile coloristice sau de formă, în mod identic, în fiecare an. Noi oamenii ne păstrăm decorațiile de Cărciun sau de Paște ani de zile, pentru a economisi bugetul familiei. Natura schimbă de la o zi la alta, de la un anotimp la altul, de la un an la altul – întreaga amenajare a structurilor care îi aparțin.

Astăzi sărbătoresc culorile toamnei pentru a-mi aminti cât este de important contactul cu Natura al corpului fizic. Culorile sunt limbajul Sufletului, alături de muzică și mișcare. Ne simțim vii când suntem învăluiți de limbajul non-verbal al Naturii, dincolo de cuvintele de comunicare ale minții.

Culorile variate ale toamnei vin la pachet cu mirosul de toamnă, cu senzația vânturilor pe piele, cu toată starea interioară a corpului când simte pregătirile pentru iernare.

Fotografiile și picturile culorilor toamnei nu reușesc să captureze decât un fragment din scenariul Naturii în aceste zile frumoase de toamnă.
Totul ne invită să petrecem ore în Natură, să mai scoatem nasurile din ecranele computerelor și să ne bucurăm de fiecare zi frumoasă.

Astăzi sărbătoresc culorile Naturii care îmi amintesc de Natură, de corpul fizic, de nevoile sale importante: armonie, liniște și cunoaștere fără cuvinte.

Să avem cu toții o zi cât mai echilibrată, armonioasă și să vorbim mai puțin, trăind mai mult miracolul transformărilor Naturii.
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii