Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 291 – 18.10.2022 Astăzi sărbătoresc cântecele

ro

18 Oct, 2022 15:39 924 Marime text
O modalitate bună de relaxare și schimbare a frecvenței de vibrație a corpului este cântatul. În timp ce cântăm, dacă și versurile ne inspiră, putem să accesăm rapid diferite frecvențe de vibrație corporale avantajoase.

Foarte multe persoane se plâng de faptul că nu au ”ureche muzicală”, de aceea nu pot cânta. Dar această scuză este doar o mască a neutilizării darului auzului și incantației, pe care toți îl avem. În multe popoare, incantațiile (ritualice sau religioase) se învață din copilăria mică și se continuă toată viața. Nu este nevoie ca toți să cântăm precum Celine Dione sau alte vedete internaționale. Dacă am face-o așa, ne-am câștiga cu toții existența doar din muzică. Toți am cânta și nimeni n-ar mai aprecia.

Ca în toate îndeletnicirile umane, există diferite predilecții și abilități cu care ne naștem sau pe care le putem dezvolta, atunci când Sufletul ne ghidează.
Cântatul poate fi utilizat profesional, dacă însușirile native ne permit. Dar poate fi utilizat și pentru ”uz personal”, pentru relaxare, de-stresare, ieșire dintr-o stare energetică de joasă frecvență (frică, furie) sau pentru schimbarea atmosferei, în general.

Am crescut într-o familie în care atât bunica, cât și mama, foloseau cântecul frecvent, pentru schimbarea frecvenței de vibrație. Fiecare pe stilul său de muzică, dar per total, ideea generală a persistat. Muzica mă urmărește și de câte ori găsesc melodii sau cântece inspiratoare, le folosesc drept ancore de menținere a unei energii vibraționale înalte.

Unul dintre cântecele mele favorite este cel cântat de Louis Amstrong ”What a wonderful life” (Ce viață minunată).
Recent am descoperit un grup muzical mic, ce a scris câteva melodii de-a lungul timpului, transformate de alți artiști în poeme muzicale.

Grupul se cheamă ”The magnetic fields” (mi s-a părut ironică denumirea lor, în contextul în care au performat exact la începutul erei Internetului, în 1999 – când Inteligența Artificială pornea cuceririi lumi). În prezent, când lumea modernă este complet asimilată de Inteligența Artificială, The magnetic fields vin cu melodii dedicate Sufletului, în timp ce multe alte grupuri muzicale îl îndepărtează din repertoriul lor.

Una dintre cele mai cunoscute melodii ale lor este ”The book of love”, făcută faimoasă de interpretarea lui Peter Gabriel.
Puteți să o căutați pe Internet și chiar puteți să o repetați în varianta karaoke (toate sunt ușor disponibile celor care umblă on-line).
https://www.youtube.com/watch?v=FmnDXRJ7btE
Vă ofer varianta pe care am găsit-o eu și care m-a inspirat zile întregi pe refrenul foarte muzical și ușor de reținut.

Tot grupul The magnetic fields are o altă melodie specială ”All my little words” (toate micile cuvinte), de care realmente m-am îndrăgostit de câteva săptămâni.
https://www.youtube.com/watch?v=EHj7ozRbwZ0
Mi se pare o declarație de dragoste la adresa Sufletului.

Cuvintele și melodia simplă, dar penetrantă, se duc direct în profunzimile unei energii înălțătoare, ce-ți lasă o stare de bine.
Astăzi sărbătoresc cântecele, pentru că reprezintă exerciții de antrenament pentru menținerea energiei de înaltă vibrație: atât exerciții de respirație – încercați să cântați karaoke și să nu respirați profund! – cât și exerciții de memorie (să reții versurile), precum și exerciții de trecere dintr-o vibrație de frică, furie, tristețe, în una de stare de bine, în câteva minute.

Întreaga săptămână de lună în scădere în care ne aflăm în prezent este benefică pentru eliminările energiei neplăcute și a toxinelor din sistem. Cântecele sunt instrumente excelente, pot fi folosite la duș sau când facem curat prin casă și servesc rapid scopului propus: schimbarea de vibrație, schimbarea de stare de spirit și mai ales, ieșirea minții din povești care nu sunt benefice corpului.

Ce cântece vă inspiră pe fiecare dintre voi în schimbările de vibrație?
Ce melodii ați descoperit că vă transpun în cea mai echilibrată stare energetică posibilă?

Să onorăm împreună abilitatea umană a folosirii creative a vocii, cântând întreaga zi (și întreaga săptămână) oricând și oriunde este posibil (în mașină, în baie, la bucătărie, la curățenie etc) melodiile favorite.
Să avem o altă zi bună,
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii