Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 283 – 10.10.2022 Astăzi sărbătoresc portalul

ro

10 Oct, 2022 10:34 1081 Marime text
În decursul unui an calendaristic apar anumite perioade și anumite zile ce ne oferă o frecvență de vibrație diferită. Nu este doar partea de numerologie, pe care mintea o interpretează pornind de la simbolica cifrelor.

Ci este și partea de flux al Forței vieții, așa cum se scurge prin lume, pe care corpul nostru o interpretează ca fiori sau ”aha-uri”.
M-am obișnuit să numesc aceste perioade cu câmp electromagnetic și vibrație tip creație ”portale”. Folosesc un termen din construcții, pentru că n-am alte metafore mai potrivite.

Filozofia asiatică, mai ales în Japonia și China, utiliza drept reprezentări simbolice ale acestor perioade chiar uși (porți) din lemn, construite în mijlocul unor poienițe sau în spațiu liber. Important era ca mintea să perceapă noțiunea de ”trecere”, de intrare printr-o poartă sau tranzitul printr-un portal, dincolo de care totul este diferit.

În Maramureș în special, dar și în toată Transilvania, porțile sunt reprezentate într-un mod în care să transmită special ideea de ”portal”. O graniță ce desparte o stare, o realitate, de altă stare, de altă realitate.
Porțile somptuoase și sculptate maramureșene te fac să te oprești și să le admiri, înainte de păși în interiorul gospodăriei. Cu alte cuvinte, îți schimbi energia interioară, intri în frecvența de vibrație a stăpânului locului respectiv și abia după aceea poți pătrunde în curte și casă.

Portalurile au mereu ”păzitori” de energie.
Dacă veți merge în Asia veți descoperi că de o parte și de alta a multor porți de trecere se află reprezentări simbolice ale păzitorilor: lei, dragoni, șerpi, luptători cu chipuri fioroase, sau orice alte reprezentări tip animalic, uman sau fantastic.

Te oprești, îi contempli și îți schimbi frecvența de vibrație înainte să pășești prin poartă, să intri prin portal. Are loc o transformare interioară chiar înainte de a păși și a trece pragul.
Dacă trăim prezent și conștient în cursul zilei de astăzi, vom descoperi că și noi facem antrenamente zilnice ale trecerilor prin portaluri, porți și praguri.

Ne trezim dimineața și ieșim pe ușa dormitorului, intrând în restul casei. Să ne oprim preț de 2-3 respirații și să conștientizăm trecerea. Schimbăm vibrația corpului de la starea de repaus, relaxare și odihnă, la stare de dinamică și activitate a zilei.
Apoi, ieșim pe ușa casei, dinspre interiorul confortabil, familiar și stabil al locuinței noastre, spre lumea uneori haotică și imprevizibilă a exteriorului.

Să ne oprim câteva respirații în pragul ușii de ieșire, să fim atenți cu ce picior pășim peste prag (nu este o superstiție, dragii mei, este doar un exercițiu de prezență) și să fim atenți la schimbarea subtilă care are loc în corp, odată ce a ieșit din casă.
La fel, când intrăm oriunde, într-un magazin, la serviciu, în casa altor persoane, chiar și în mașină, observăm că trecem praguri și întrăm în alte ”dimensiuni” vibraționale și energetice. Corpul nostru se schimbă și adaptează zilnic la zeci de frecvențe de vibrație diferite, făcând continuu un antrenament subtil și tăcut.

Astăzi este o zi de portal de energie, în care începe un ”tunel” sau portal de frecvențe de vibrație ce ne va duce spiralat către Solstițiul de iarnă (21.12 – 21 decembrie).

Acest portal de energie va începe cu 10.10 (10 octombrie), va trece prin 11.11 (11 noiembrie), 12.12 (12 decembrie) și se va finaliza la 21.12 – urmat de alte mișcări ale energiei Soarelui pe firmament – până la 25 decembrie (întunericul maxim) – când se reia un alt ciclu solar de 365 de zile.

Portalul actual, care începe astăzi, va trece prin luni pline și noi, cu eclipse (reîncepe sezonul de iarnă al eclipselor), prin noduri de energie sărbătorite de toate tradițiile în moduri simbolice (Halloween, Sărbătoarea morților, Noaptea Sfântului Andrei etc) și va avea impact masiv asupra vibrației corpurilor noastre fizice.

Nu întâmplător alegem să începem astăzi o serie de Webinarii care intenționează să vă ofere o serie de Instrumente de călătorie gen GPS și hărți, prin aceste perioade mai turbionare, pentru că energia portalurilor poate fi folosită în multe feluri.
Dacă vă interesează, nu este târziu să solicitați informații de participare pe CentrulNaturaConsultanta@gmail.com

Începem la ora 20.00 fix, în seara de 10.10.
Energia portalurilor este ca energia vânturilor.
Te poate doborî, dacă stai în câmp deschis.
Te poate împinge de pe coasta dealului și să cazi în hău. Da, te poate omorî, dacă nu ești atent unde pui piciorul. Vântul este nemilos și nu are nimic personal cu tine. Ignoranța ta este cea care te doboară, de fapt. Ce cauți pe coasta dealului când vântul bate cu putere?

Energia portalurilor, ca și energia vântului, poate fi colectată prin turbine eoliene (ce necesită multă strategie, planificare și muncă de structurare, pentru a putea fi real folosite în producția de energie).
Astăzi sărbătoresc Portalul de Creație Infinită ce se deschide pe 10.10, ca în fiecare an, amintindu-ne cât suntem de norocoși să înțelegem ciclicitatea și periodicitatea vieții.

Dacă avem binecuvântarea să rămânem în viață, an de an putem folosi acest portal de energie să înaintăm puțin mai rapid în găsirea drumului personal către scopul real al vieții individuale: libertatea interioară.
Astăzi marcăm portalul 10.10 amintindu-vă cuvântul cheie: energie.

Economisiți energie la fiecare pas, fiind conștienți la trecerile printre praguri și oferindu-vă răgazul a 2-3 respirații să observați schimbările subtile din corp. Căutați ”păzitorii” pragurilor – toate porțile îi au. Deschideți ochii și observați.
Este primul exercițiu pentru prezență. Făcut consecvent, are beneficii greu de explicat în cuvinte. Practicați.
Să avem o zi de portal cât mai interesantă, dinamică și o săptămână de octombrie eficientă și cu bucurie.
Cu iubire, tuturor,

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii