Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 279 – 6.10.2022. Astăzi sărbătoresc baia

ro

06 Oct, 2022 11:12 971 Marime text


Odată cu venirea anotimpului rece, am observat cum începe să crească timpul pe care îl petrec într-o cameră a casei pe care vara o părăsesc destul de repede: baia.

Baia unei case moderne este un loc interesant, în care pot să practic zilnic exercițiul de recunoștință. Aici pot să mulțumesc pentru posibilitatea de a avea apă curent la mine în casă, am în plus și apă caldă (sau fierbinte) atunci când doresc și pot să mă răsfăț la un spa organizat de mine, cu arome, uleiuri esențiale și săruri de baie.
Tot în baie pot să mulțumesc pentru perioadele pe care le petrec în liniște, alături de mine, când îmi fac tot felul de curățenii, pe interior și exterior.

Baia casei mele este echivalentul rinichilor din corp. Aici mă strădui să eliberez tot ce nu mai am nevoie, toate părțile din mine care s-au transformat în reziduu și necesită eliminate, toate acele componente învechite ce trebuie îndepărtate (pielea uscată, unghiile, părul despicat și uscat etc). Și mă strădui cât mă țin puterile să mențin toate componentele din baie (cadă, chiuvetă, toaletă, gresie și faianță) în cea mai desăvârșită curățenie, făcând ordine după fiecare folosire. În baie îmi antrenez responsabilitatea de a face curat după mine, de a lăsa lucrurile mai bine decât le-am găsit. Cu alte cuvinte, aici îmi pun zilnic în practică impecabilitatea.

Astăzi sărbătoresc baia pentru că odată cu venirea frigului, pot să reîncep băile fierbinți cu arome, în care să mă răsfăț perioade bune, după o zi lungă de activități diferite. Relaxarea pe care o are corpul după hidroterapie (terapia prin apă, alternativ – apă caldă, apă rece) este de ne-egalat. Mulți oameni caută această terapie în stațiuni balneo-climaterice, sau în locuri tip spa special amenajate. Dacă știu să-mi aranjez și să-mi folosesc cu îndemânare baia de acasă, nu este nevoie să călătoresc în locuri îndepărtate și să investesc sume mari de bani pentru a-mi oferi corpului terapia mult așteptată. Pot folosi baia de acasă, cu cada și unul-două ligheane suplimentare, cu dușul pe care îl am și cu toate ingredientele aromate și diverse la care mă pot gândi.

Ingredientul principal al răsfățului corporal pe care mi-l pot oferi în propria baie de acasă este imaginația și creativitatea. Pot să trec dincolo de clișeele oferite în filme sau în reclame, cu lumânări aprinse și diferite difuzoare sau aromatizoare artizanale. Și pot să folosesc soluții simple și ingenioase, precum frunze și fructe uscate, aranjamente naturale interesante din pietre și scoici, pe care eu le-am colectat și transformat în decorații.

Astăzi sărbătoresc baia casei, pentru că alături de bucătărie, este locul în care exersez zilnic creativitatea și grija de sine, două atribute feminine esențiale, pe care orice om le necesită pentru a se simți confortabil în corpul fizic. În plus, antrenez responsabilitatea de a menține curățenia impecabilă și de a-mi asuma 100% răspunderea pentru tot ce fac și cum acționez. Făcând în același timp recapitulare și eliberare de tot ce nu mai am nevoie. Baia este un teren de antrenament extraordinar pentru multe dintre abilitățile care mă mențin în jocul vieții în cea mai tonică și dinamică stare posibilă.

Vă invit să vă re-descoperiți și valorizați baia din casă, și să o transformați într-un loc în care să pășiți cu mult drag și cu încântarea unui copil care descoperă un nou teren de joacă.

Orice avem la dispoziție poate fi loc de exersare a imaginației și creativității – începând cu corpul fizic și cu locul pe care îl numim acasă. Uitându-ne cu atenție la detaliile sale, observăm ce putem folosi pentru a ne face bine, a ne îngriji și a ne transforma zilele reci de toamnă în perioade plăcute și folositoare.

Să avem o altă zi interesantă, să ne re-descoperim, explorăm și folosim baia de acasă pentru a avea motive de recunoștință și apreciere pentru viață.

Cu iubire, tuturor 


Sursa foto-text: Zyanna Orinda 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii