Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 270 – 27.09.2022 Astăzi sărbătoresc cărțile

ro

27 Sep, 2022 08:43 896 Marime text
Iubesc mirosul de pagini proaspăt tipărite.
Cărțile sunt prietenii copilăriei mele. Tovarășii orelor goale din iernile lungi și friguroase ale anilor comunismului. Profesorii și ghizii pe care îi caut și testez, de ani de zile. Ce mi-a plăcut, a rămas, ce nu, a plecat de mult, spre alte persoane ce pot beneficia de ele.

Astăzi sărbătoresc cărțile pentru că le consider obiecte indispensabile în viața mea. Și îmi declar în acest fel admirația și aprecierea față de această modalitate de transmitere a cunoașterii, prin care am primit cadouri de înțelepciune și susținere.

Îmi place să citesc, la fel de mult cum îmi place să scriu. Cuvintele sunt terenul meu de joacă și sunt fascinată de simbolica vorbirii. În drumul parcurs ca cititoare și apoi ca scriitoare a peste 30 de volume, am întâlnit mulți oameni frumoși cărora le sunt recunoscătoare pentru experiențele împărtășite.

Pentru cărțile pe care le scriu, lucrez de câțiva ani cu tipografia Aska. Aici puteți face oricând comandă la varianta tipărită a oricărei dintre cărțile mele tip e-book, folosind formularul de comandă din partea de jos a acestei pagini https://www.centrulnatura.ro/e-books/

În această postare vreau să vă povestesc puțin despre Ștefania, zâna măiastră din spatele editării computerizate a cărților Momentul potrivit și Bucătăria lui Dumnezeu, dar și a multor altora.

Ștefania este o tânără arhitectă care își folosește talentul, imaginația și abilitățile în munca de înfrumusețare a aspectului cărților și de punere în valoare a textului prin calitatea hârtiei și a fonturilor folosite.

Ștefania se dedică fiecărui proiect (carte sau revistă) cu intensitatea pe care o mamă o poate oferi copiilor, atunci când aceștia au nevoie de susținere. Poți simți în tot ce realizează ea această generozitate feminină dăruitoare și impulsionarea ”hai, dragul meu, hai!” de care au parte copiii. Ștefania este ”mămica” corporală a cărților – ea le creează corpul fizic, cu care se prezintă în fața voastră.

Când luați cartea în mână, țineți creația Ștefaniei. Povestea din cuvintele cărților este Sufletul acestora și este creația Autorului.
Așadar, cărțile sunt precum oamenii – au un corp și un suflet – și întotdeauna au doi părinți – autorul textului și editorul textului, unul oferind esența (Sufletul) iar celălalt forma (aspectul exterior). Ambele la fel de importante pentru destinul cărții.

Astăzi, cu ocazia sărbătoririi cărților, îmi face plăcere să vă recomand o nouă apariție tipografică de la Aska, scrisă de Mimi Walter, o altă femeie activă și dinamică în promovarea unui stil de viață sănătos și pusă în formă editorială de Ștefania.
https://hrana-vie.blogspot.com/.../a-aparut-cartea-din...

”Din comorile doamnei Elena Niță Ibrian” este o carte utilă, interesantă și foarte prețioasă pentru toți cei care descoperă bucătăria fără foc.
Forma impecabilă a cărții, realizată la tipografia Aska pune în valoare textul și fotografiile realizate cu migală de Mimi Walter, autoarea cărții.
Este o mică comoară, pe care o recomand tuturor celor interesați de subiect.

Această carte are 3 părinți – mentorul autoarei, Elena Niță Ibrian, căreia îi este adresată omagial cartea, autoarea conceptului, textului și fotografiilor, Mimi Walter și editoarea / realizatoare a cărții – Ștefania de la tipografia Aska.
Femininul Creator își multiplică puterea cu fiecare contribuție.

Cărțile sunt energie pur feminină. Educația a fost și rămâne tărâmul feminin al Creativității, Imaginației și Inspirației. Femeile sunt cele care cresc copiii (de cele mai multe ori) și le oferă viziunea predominantă asupra Realității.

Mă bucur să împărtășim astăzi sărbătorirea cărților, ca și onorare a unor instrumente ce au marcat generații în dezvoltarea lor culturală și spirituală. Să celebrăm cât este posibil, pentru că schimbările vremurilor își vor pune amprenta peste tot. Evoluția se întâmplă, transformările se produc, ne place sau nu, Forța Vieții ne împinge înainte. Tot ce putem face este să onorăm ce a fost și ce este. Și să ne bucurăm de orice, AZI și ACUM.

Să avem o altă zi frumoasă de toamnă, pe care să o terminați cu o carte bună și o cană de ceai, pe un fotoliu lângă o fereastră întredeschisă, la final de zi sau în orice moment de liniște al zilei.
Ce relaxare pentru corp și minte!
Să ne fie bine tuturor
Cu iubire,

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii