Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 263 – 20.09.2022 Astăzi sărbătoresc loialitatea

ro

20 Sep, 2022 09:17 1004 Marime text
În orice relație, dar în special într-o alianță, există câteva atribute pe care se construiește întreaga înțelegere: încredere, abilități funcționale și loialitate.
Astăzi sărbătoresc loialitatea pentru că este o valoare despre care am învățat din prima parte a vieții: a fi loial părinților era o nevoie pentru copilul care am fost.

Multă vreme această loialitate m-a făcut să mă comport cu mine în exact felurile în care s-au comportat părinții mei cu mine: cu asprime, când nu îndeplineam așteptările lor, cu indulgență când le făceam pe plac, cu pedepse, dacă mă revoltam și nu realizam ce mi se solicita, și cu recompense, atunci când eram un ”copil bun și ascultător”.

Din loialitate față de părinți, mulți copii nu tind în viață să învețe, să crească și să fie diferiți, în viziune asupra vieții, abilități, cunoaștere sau realizări.
Din loialitate față de părinți, mulți copii aleg cariere, parteneri și vieți ce li se oferă, nu pe care le caută și găsesc ei înșiși.
Din loialitate față de părinți, cunosc persoane care și-au oferit complet viața și potențialul interior, abandonând orice nevoie personală și servind nevoile altora până la final.

Loialitatea este folosită într-o relație exterioară fără a fi clar înțeleasă și mai ales, fără a fi exersată și aplicată în interiorul nostru.
Loialitatea este o valoare ce se folosește în relația de cuplu. Ceremonia căsniciei este un angajament bazat pe loialitate. Din nou, și aici, loialitatea este folosită într-o relație exterioară, construită pe așteptări și povești ale minții. Cele mai multe ne sunt oferite în filme și romane, pe care mintea le consumă la fel cum corpul nostru o face cu prăjiturile și Coca cola. Ne uităm în jur și observăm care sunt consecințele acestui tip de alimentare al minții și corpurilor.

Cuvintele ne pun în încurcătură. După cele două exemple de mai sus, veți considera probabil că loialitatea nu este ceva atât de ”bun” cum credem, pentru că ea duce la mari dureri și suferințe în viața noastră (atât ea, cât și încălcarea ei).
Dar haideți să ne uităm diferit la această loialitate astăzi, pentru că tot o sărbătorim și o onorăm. Loialitatea este în primul rând o nevoie interioară. Și o valoare a propriei noastre vieți. Nu este ceva ”bun” sau ”rău” (pentru că aici ne prinde povestea minții)
Ci poate fi ceva util, când este folosit pentru împlinirea nevoilor noastre, sau ceva mai puțin util, atunci când ne face viața mai puțin decât minunată.

Este util să fim loiali corpului nostru, cel mai important bun pe care îl deținem în această lume, prietenul nostru cel mai bun și ”iubirea vieții noastre” (când îl descoperim cu adevărat). Această loialitate se construiește pentru adulți. Și este naturală pentru copii. Pălește pe parcursul vieții și al socializării, dar nu dispare niciodată.
Am descoperit că această loialitate stă la baza tuturor celorlalte relații tip ”loialitate”. Dacă ea este puternică și prezentă, se transferă în toate relațiile vieții.

Este util să fim loiali Minții noastre, posibilităților și abilităților sale (pe care le descoperim de-a lungul vieții) și nevoii sale uriașe de ”hrănire” (mintea are mereu nevoie să ”ronțăie” noutăți, informații și povești). Apetitul insațiabil al minții pentru ”noutăți” ne împinge uneori la bârfă sau umblat cu orele pe Internet, dar ne poate îndrepta și spre pasiuni tip învățarea unor domenii noi – precum limbile străine sau tranzacționarea la bursă.

Este util să fim loiali destinului nostru și direcției spre care ne împinge Sufletul, care ne șoptește în multe feluri când să acționăm și când să ne odihnim (sau să ne retragem).

Ne aflăm în plin tranzit de Mercur retrograd, cu alte 6 planete în tranzit retrograd. Este o perioadă de transformare energetică de la cald la frig, în care câmpurile electromagnetice sunt instabile și schimbătoare. Sufletul, mintea și corpul fiecăruia ne spun zilnic ce au de făcut, pentru a ne fi bine, în condițiile în care ne aflăm.

Am primit impulsul interior de a participa la Delta Vitality Retreat.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid028LHBprihiMRzHgfuxTqydg1C9K8jjSgDHo9orpmEjQ2kgbVmq9hrgJb6XjjWzypUl&id=100063540521628

Simt nevoia să fiu în Natură, departe de civilizație și tehnologie (temporar), lângă apă (feminin) și împreună cu alte femei active și dinamice, pentru a lucra și integra energia din ultima perioadă. Corpul are nevoie de atenție multă, mintea de liniște multă, iar Sufletul de bucurie și stare de bine. Simt că alianța corp, minte, corp își va îndeplini obiectivul comun: starea de sănătate, dacă folosesc această oportunitate.

Totul se întâmplă imediat după ieșirea lui Mercur din tranzitul retrograd (2 octombrie), adică numai bine pentru re-aranjat și re-structurat idei, gânduri și acțiuni.
M-aș bucura să ne putem întâlni acolo, dacă simțiți că v-ar fi de folos pentru propria voastră lucrare interioară și susținerea stării de sănătate. Întâlnirile directe au impact pe corpul fizic mult mai profund decât cele virtuale. Dar au și cheltuieli de energie mult mai mari. Întâlnirile fizice sunt investiții de energie prin care ne declarăm loialitatea față de ceva sau cineva. Sunt praguri de transformare și porți către evoluție.

Astăzi sărbătoresc loialitatea față de mine însămi, ca valoarea pe care îmi pot construi loialitatea în relațiile exterioare.
Vă invit să observați, în viețile voastre, așa cum se derulează de-a lungul acestei zile, când vă sunteți loiali corpului și nevoilor sale, și când îl neglijați pentru a vă respecta alte angajamente și a răspunde altor așteptări, fiind loiali minții și credințelor. Este util să facem aceste observații zi de zi. Doar cunoscându-ne mai bine automatismele și obișnuințele, descoperim unde avem de lucru și de ajustat.

Mă bucur să ne putem vedea și îmbrățișa la Delta Vitality Retreat, între 7-9 octombrie și sunt la fel de bucuroasă să continui conexiunea cu voi toți în scris, în postările zilnice. Sunt loială alianței corp, minte, suflet cât de bine reușesc în acest moment.
Să avem o zi cât mai frumoasă și echilibrată, loiali nouă înșine și prezentului. Să trăim în corp și în viața noastră, în fiecare moment.
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii