Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanţaEsteBine Ziua 260 – 17.09.2022 Astăzi sărbătoresc mașinile

ro

17 Sep, 2022 13:56 1171 Marime text
Viața umană se derulează în mai multe planuri.
Zona de mental, imaginație și virtual capătă multă pondere, datorită tehnologiei informatice și mașinilor pe care le folosim.
Corpul nostru fizic trăiește într-o lume mai concretă și structurată, în care impactul mașinilor și tehnologiei este evident.

Astăzi sărbătoresc mașinile pentru că ele reprezintă aliații de care se folosesc majoritatea oamenilor în acțiuni și experiențe zilnice.
În cadrul acestei onorări, celebrez mașinile cu patru roți și un volan, care ne permit deplasările pe distanțe relativ mari, ne oferă o variantă de libertate și o posibilitate de explorare pe care doar corpul nostru și forțele sale nu o pot accesa.

Existența mașinilor și mobilitatea pe care o considerăm ”de la sine” oferă darul călătoriei.
Ființele umane, cele mai multe, sunt natural aventuriere, exploratoare, curioase și dinamice. Călătoriile sunt circumstanțele care mențin simțurile treze, vigilența prezentă și ochii luminoși. Nu mai funcționează pilotul automat din zonele familiare și dacă nu ne trezim și căscăm ochii, pot apare diferite incidente.
Condusul mașinii este o abilitate personală care oferă împuternicire unui om.

Pentru cei mai mulți bărbați, condusul unei mașini este natural (precum călăritul unui cal, în alte perioade ale istoriei). Doar că numărul de cai disponibil este ceva mai mare ca înainte. Și condițiile oferite, mult mai bune. Calitatea drumurilor și posibilitățile de călătorie sunt real aliați importanți, în explorările cu mașina.
Nu doresc să intru în obiceiul plângerilor și văicărelilor și să văd doar părțile neplăcute ale subiectului discutat. Intenționez în sărbătorirea zilei să discut de acele aspecte benefice, pe care le luăm de la sine înțelese și nu realizăm cât sunt de importante pentru experiențele noastre, până când nu rămânem fără ele.

Pentru femei, condusul mașinii poate fi uneori o provocare. Modul în care funcționează creierul feminin nu se potrivește cu structura sistemului de circulație și a mașinilor, proiectate și asamblate de bărbați. Procesul de învățare, de repetiție, de perseverare și mai ales, de mers înainte pas cu pas permite multor femei să își adauge condusul ca și abilitate personală împuternicitoare. Merită efortul dobândirii sale (și repet, nu este o sarcină facilă pentru corpul și mintea feminină), pentru că orice știm să facem corporal ne susține în manifestarea întregului nostru potențial.

Mașinile de bună calitate și performante ale prezentului, confortabile și foarte ușor de condus, drumurile din ce în ce mai calitative și permițând accesul în colțuri îndepărtate de Natură și de lume, hărțile și GPS-urile care oferă ghidaje de călătorie, dar și Internet-ul care ne informează despre detalii tip cazare, alimentație și altele, reprezintă daruri ale tehnologiei de care oamenii se bucură zilnic, considerându-le ”de la sine înțelese”.

Sărbătorim mașinile pentru că ele permit extensia posibilităților corpului uman. În toate modurile și în toate felurile posibile.
Sărbătorim ”mașinile” casnice, aparatura ce ne face viața mai simplă (uneori o complică, dar am spus că lăsăm văicărelile pentru altă dată) sau mai interesantă.
Sărbătorim aspiratoarele, mașinile de spălat, cuptoarele și aragazele, frigiderele și aparatele de aer condiționat, aparatele de cafea și storcătoarele melcate pentru sucuri, blender-ele și mixerele de bucătărie și toate celelalte ”mașini” care ne învață să co-abităm cu limitările noastre.

Sărbătorim și mașinile industriale, ce permit producție eficientă și ne ajută să creăm bunuri variate, noi și interesante. Sărbătorim toate mașinile din agricultură, construcții, alimentație și economie, pentru că fac parte din viața noastră zilnică.
Sunt recunoscătoare pentru tot ce este. Constat darurile și notele de plată pentru tot ce există pe pământ. Orice relație pe care o am, cu o persoană sau o mașină (un obiect), cu un animal sau o plantă – are pentru mine daruri (și este util să le identific) și note de plată (și este vital să le cunosc). Vă mai spuneam că nimic pe lumea asta nu este gratuit și că o viață simplă și ușoară înseamnă să înțelegem bine structurile de bază și conexiunile între ele.

În sărbătoarea de azi a mașinilor conștientizăm toate notele de plată pe care le avem de achitat, dar observăm și toate darurile pe care le primim. Și la final, decizia ne aparține: continuăm sau întrerupem relația respectivă.
Să avem o zi cât mai interesantă și să privim cât mai atent relația cu mașinile din viața noastră, de dimineață și până seara.
Cu iubire, tuturor

Articol şi foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii