Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 245 – 2.09.2022. Astăzi sărbătoresc prognoza lunii

ro

02 Sep, 2022 09:58 1298 Marime text


Cuvintele voastre rostite din inimă și comentariile pe care le-ați făcut la sărbătorirea mulțumirilor de ieri mă fac să mă simt bucuroasă și mulțumită că nevoia de comunicare pe frecvența inimii poate fi împlinită. Personal, consider că singurul sens pozitiv al comunicării prin cuvinte este procesul de creștere. Dacă prin folosirea cuvintelor, beneficiez atât eu, cât și cei cu care le împărtășesc, în sensul sporirii conștientizării și al stării de bine, atunci comunicarea a avut sens.

Astăzi intru direct în subiecte utile și practice, pentru că luna septembrie se anunță chiar de la început ca o perioadă ceva mai deosebită. Când suntem pregătiți, măcar și teoretic, pentru ceva mai intens, putem să trecem mai ușor prin provocări.

Exact ca în situația examenelor. Când te prezinți la un examen complet nepregătit, șansele să treci acest examen doar ”la noroc” sunt mici. Există, pentru că mereu apare elementul de ”baftă”, dar totuși sunt mici. Exact ca la loterie.

Când am conștientizat că viața înseamnă un maraton, și nu o alergare de viteză, am realizat cât de important este antrenamentul zilnic, pregătirea mentală, emoțională și fizică pentru rezistență și confruntarea situațiilor neprevăzute.

Mental, consider că scopul principal al vieții este antrenamentul continuu.
Astăzi sărbătoresc prognoza lunii septembrie, pentru că energia sa vine cu câteva provocări, pentru care este bine să fim pregătiți:

1) Energia ”retrogradelor”. În această lună vom avea 6 planete retrograde, inclusiv celebrul nostru Mercur retrograd, care va începe pe 9 septembrie și va ține până pe 2 octombrie. Toate comunicările, inclusiv cele cu noi înșine vor fi marcate de elementul de ”confuzie” și șansele de incidente, accidente și disfuncții – la toate nivelele – vor fi mari. O să discutăm mai multe, la momentele potrivite, despre întreaga vibrație a ”re-urilor”, care înseamnă restanțe, recapitulări, renovări, refacere, reluare, repetare și alte ”re-uri”. Dacă mai credeați că ați depășit provocări ale vieții, ați scăpat de lecții repetitive și v-ați maturizat suficient, va apărea dintr-un cotlon al subconștientului încă o ”restanță” uitată, să vă provoace și să vă reamintească de o altă prostie din trecut, ce trebuie reparată.

2) Perioada oficială a școlii începe foarte devreme în luna septembrie, chiar de pe 5 ale lunii, înainte să se facă tranziția energetică dinspre vacanță spre vibrația toamnei. Corpurile fizice ale majorității oamenilor și copiilor sunt încă pe frecvența de odihnă și distracție, în timp ce mințile vor fi acordate pe zona de ”învățare”. Conflictul interior, evident în fiecare toamnă prin viroze și epidemii de răceli, va fi mult mai intens și prelungit. Așa că o pregătire imunitară, fizică și emoțională va fi util de început cât mai devreme posibil.

3) La mijlocul lunii avem Echinocțiul de toamnă, una dintre zilele de tranziție energetică importante, în care conexiunea cu Pământul și cu cele patru elemente (apă, foc, aer, pământ) ajută la stabilizarea corpului fizic și la liniștirea dialogului mental. Anul acesta, Echinocțiul se va suprapune peste perioada retrogradelor, ceea ce va face introspecția și conexiunea cu inconștientul deosebit de puternice. Ajustarea ritmului vieții la aceste energii ne va ajuta să trecem mai ușor provocările, ce este posibil să fie intense la nivel social.

La final de lună august am simțit impulsul interior să anulez toate proiectele pentru Webinarii și cursuri on-line la care începusem să lucrez. Ghidajul meu interior mi-a spus că va fi util să intru într-o perioadă de liniște, de tăcere, de acordaj la inimă și de odihnă corporală. După ce am urmărit prognoza astrologică a lunii septembrie oferită de câțiva specialiști pe care îi audiez ocazional, am auzit repetat de la ei sintagma ”încetinește și stai în tăcere interioară”.

Toți vorbesc despre luna septembrie 2022 ca despre un moment bun de ”slow down and get in” – adică încetinit ritmul și intrat în interior, în conexiune cu propriile emoții, cu ritmul corpului și cu nevoile sale intime.
Ghidajul meu subconștient mi-a dat acest mesaj chiar înainte să-l aud verbalizat din alte părți. Validările impulsurilor interioare, indiferent cât de neobișnuite par, sunt mereu utile.

Asta fac tranzitele retrograde planetare, încetinesc ritmul (interior, exterior). Și asta se recomandă când Mercur intră retrograd, de trei ori pe an, acum fiind a treia oară în 2022 când se întâmplă acest eveniment astral. Doar că Mercur nu va fi singur în tranzitul său retrograd, ci alte 5 planete intră retrograd în același timp cu el. Cu alte cuvinte, energia tip ”re” de care vorbeam este de 6 ori mai intensă.
Ce va însemna asta, concret și practic?

Vom putea vedea mai clar și înțelege ce avem fiecare de făcut, doar dacă încetinim ritmul de carusel al minții. Și asta se poate face doar reducând o parte din activitățile care ne țin ”pe rotița de hamster”, măcar cele care pot fi reduse.
În perioada în care vapoarele aveau catarge cu pânze, în apropierea unei furtuni, se strângeau pânzele, se ancorau bine toate obiectele de pe punte, fiecare marinar era la postul lui, prezent și alert, și se așteptau valurile înalte și puternice.

Simt același lucru, în corpul meu fizic. Nevoia de a ”strânge toate pânzele” pe care nu este nevoie să le țin ridicate, de a mă rezuma la activitățile strict necesare pentru derularea unui ritm ”mediu” al vieții și folosirea restului timpului pentru tăcere, liniște, introspecție, re-vizuire a strategiei și observare a direcției și sensului Forței vieții.

Astăzi sărbătoresc prognoza lunii septembrie pentru că este mereu util să ne pregătim înainte de examene. Începerea școlii înseamnă întotdeauna începerea examenelor: rezistența fizică, emoțională, relațională și mentală, în circumstanțe provocatoare și neprevăzute. Asta este, de fapt, ”școala”.

Vom naviga împreună prin luna septembrie, prin intermediul postărilor zilnice și vom urmări derularea energiei sale.
Așa cum vă repetam în alte mesaje, există soluții la orice fel de probleme, indiferent cum apar ele la prima vedere. Prevenția și pregătirea înseamnă antrenamentul pentru găsirea creativă de soluții la probleme, atunci când ele apar. Pregătirea nu înseamnă evitarea problemelor, ci confruntarea lor cu mușchii antrenați. Prevenția nu înseamnă evitarea trecerii prin furtună, ci navigarea cu minim de repercusiuni.

Când prognoza vremii, meteorologică sau astrologică, personală sau colectivă, anunță ”furtună”, darul pentru noi toți este vigilența, trezirea și prezența. Dacă rămânem în dormitare și stare de zombie, posibil să fim măturați mai ușor de valurile ce vin. Sau posibil să nici nu observăm că suntem în furtună, decât în maximul ei de derulare.

Personal, prefer conștiența, prezența și trecerea dinamică prin valuri și furtuni, întrucât procesul de învățare este eficient și cu rezultatele scontate: creșterea și maturizare.

Să avem cu toții o zi cât mai echilibrată și prezentă, să mulțumim cu recunoștință pentru ce este în fiecare zi, pentru liniște și calm, pentru pace și frumusețea vieții, să nu mai luăm de la ”sine ” binele din viețile noastre și să-l apreciem cu adevărat, iar atunci când mai vine câte o furtună, să nu ne mai văicărim ca babele neputincioase: să fim pregătiți, alerți și mai ales, practici și inventivi. Putem face asta, mai ales împreună.

Cu iubire, tuturor

Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii