Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:09 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 240 – 28.08.2022 Astăzi sărbătoresc afinele

ro

28 Aug, 2022 08:23 1304 Marime text
Am trecut cu bine luna nouă în Fecioară, de ieri, ce a adus întreaga săptămână eliminări și curățenii. Se cunoaște tiparul comportamental al oamenilor născuți când zodia Fecioarei este la Zenit, așa cum este în aceste zile, ieri 27 august fiind o combinație de soare în Fecioară și lună nouă în Fecioară – adică energie dublă.

Tiparul pe care îl descriem sub acest nume ”Fecioara” ne vorbește despre perfecționism, tipicăreală, atenție la detaliu, ordine, structurare și previzibilitate, control și curățenie. Unii îi mai spun tiparul ”doamnei directoare de școală”. Nu este o energie prea plăcută și confortabilă, dar este extrem de eficientă.

Corpurile noastre adoră energia Fecioarei, pentru că în zilele respective se ocupă de ”detalii”: eliminări de mucus de prin colțuri și cotloane în care nici măcar nu știați că există, curățenii și neutralizări de acizi, eliminări de radicali liberi, pesticide și metale grele – chiar cu prețul usturimilor la urinare, la nivelul hemoroizilor, în gât sau în urechi, în ochi sau pe piele.

Răsuflăm mai ușurați de astăzi, următoarele 10-12 zile, până se amorsează luna plină, pentru că toate aceste curățenii și eliminări se vor diminua (dacă și noi avem grijă de corpul frumos în care ne aflăm). Majoritatea ”răcelilor” intră în remisie și simptomele dispar.
Se pot face foarte multe în aceste zile de eliminări ale Fecioarei.

Semnul Fecioarei fiind semn de pământ, am dorit personal să fiu cât mai aproape de Pământ în aceste zile, pentru a mă ”împământa” și elibera de încărcătura electromagnetică din corp. Și unde în alt loc decât în munții minunați ai României, dincolo de liziera pădurii de conifere. Ce-am găsit și descoperit pe platourile moderat de înalte ale munților României? Tufișuri îmbelșugate de afine.

După o ascensiune obositoare, întâlnirea cu tufișurile de afine încărcate de roade a fost o bucurie mare, pentru ochi și pentru corp. Culesul micilor fructe mov, care mi-au pătat degetele, a fost o sarcină demnă de o Fecioară: delicat, detaliat, bob cu bob, cu atenție (că altfel zdrobeam boabele prea coapte) și cu răbdare. A fost nevoie să-mi găsesc și postura potrivită, să nu solicit prea tare spatele. Una peste alta, recoltarea afinelor este o sarcină suficient de intensă pentru a-mi putea menține prezența și a sta continuu în corp, conectată la nevoile sale.

Astăzi sărbătoresc afinele, pentru că fructele mici, dulci acrișoare și aromate, bogate în antociani și alți flavonoizi, au o acțiune anti-oxidantă și anti-radiații. Sunt extrem de bogate în vitaminele C și A, dar și în minerale pe care le absoarbe planta din solul sărăcăcios al înălțimilor. Am servit un smoothie de afine cu piersici și curmale (simțeam nevoia să fie mai dulce), care a fost atât de delicios, încât am adăugat jumătate de avocado și l-am pus și la congelator, transformându-l într-un sorbet (o variantă de înghețată, dar mai fructată).

Cine spune că nu ne putem bucura, în plină căldură a verii, de obișnuința alimentară a copilăriei: înghețata? Doar că putem găsi variante care să nu agreseze prea mult ficatul și intestinele.
Afinele sunt printre cele mai puternice fructe pe care ni le dăruiește Natura în lupta anti-radiații. Alături de zmeură și mure, fructele de pădure sălbatice, culese din locurile în care mâna omului nu a structurat artificial solul, reprezintă o sursă de minerale și vitamine bine primită de corpurile noastre flămânde (dar supra-alimentate).

Pentru că astăzi suntem încă în semnul Fecioarei, atât pe poziția soarelui, cât și pe lunație, vă doresc tuturor o zi cât mai liniștită și echilibrată, cu atenție la corp și prezență în viață. Detaliile pe care le putem observa astăzi seamănă cu recoltarea afinelor: nu știi când găsești ceva extraordinar.
O zi frumoasă, tuturor,
Cu iubire

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii