Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 222 – 10.08.2022. Astăzi sărbătoresc dilema

ro

10 Aug, 2022 10:51 1092 Marime text

 

”Adevărata problemă cu care se confruntă astăzi omenirea nu este aceea de a nu ști ce să facă, ci de a nu vrea să pună în aplicare acțiunile care trebuie întreprinse” Theun Mares, Învățăturile toltece, volumul II, Chemarea vulturului

Bine v-am regăsit, dragii mei, într-o zi vântoasă la malul mării.

Apropierea lunii pline intensifică mișcările aerului și apei.

Valuri mari, pale de vânt amețitor, soare dogoritor – Natura cântă o melodie intensă pentru simțurile noastre.

Știm ce avem de făcut.

Chiar știm?

Teoretic, fiecare dintre noi are toate informațiile și instrucțiunile pentru a-și menține corpul în cea mai bună formă și pentru a se poziționa optim funcție de condițiile exterioare.

Practic, refuzăm la fiecare pas să facem ce ne este bine.

În schimb, ne sabotăm și ne facem rău, cu fiecare gură de mâncare, cu fiecare interacțiune dez-avantajoasă, cu fiecare acțiune făcută împotriva energiei zilei.

Să nu mă întrebați ”de ce facem asta?”

”De ce? ” este întrebare de copii de 2-3 ani, care descoperă lumea.

Cei mai mulți dintre noi suntem adulți, care repetăm comportamente dez-avantajoase de mii de zile, de când am apărut pe Pământ.

Continuăm să o facem cu o perseverență și forță impresionantă.

Și ne mirăm continuu de rezultate: stare proastă de sănătate, emoții de frecvență joasă, relații de calitate îndoielnică, activități și interacțiuni umane ce ne descarcă de energie, oboseală cronică și epuizare.

Dilema oamenilor este ”tari la teorie și slabi la practică”.

Astăzi sărbătoresc această dilemă, pentru a sublinia o verigă slabă din percepția pe care o avem asupra vieții.

Stăpânii lumii sunt foarte fericiți să ne mențină aici, în această dilemă.

Cu cât conflictul între teorie și practică este mai intens, cu atât emoțiile ”cârlig” ale paraziților energetici: vinovăția, rușinea, nemulțumirea, iritarea, tristețea, depresia sunt mai intense.

Toate sistemele au de câștigat când ne aflăm în aceste frecvențe vibratorii.

Suntem menținuți acolo de întreaga forță manipulatorie a industriei publicitare

Și de narativul oficial Mass Media.

Precum și de toate minciunile oficiale despre istorie, geografie, știință, biologie și mai ales, alimentație și medicină.

Ce putem să facem mai bine pentru a ieși din dilema oamenilor: tari la teorie și slabi la practică?

Eforturi mari, dar perseverente, zilnice, de a repeta comportamente avantajoase.

De a aplica în practică teoria care observăm că ne face bine.

Câteva exemple de teorie / practică avantajoasă:

- Consum de alimente sănătoase, fructe și legume, în cantități rezonabile, la ore potrivite pentru corp, mestecând bine, în mod conștient și prezent în timpul mesei.
- Odihnă periodică de-a lungul zilei, cu minute de tăcere, minute de respirație, minute de contemplare, observând lumea din jur așa cum este, nu așa cum desenele animate și documentarele de la Discovery ne spun că este.
- Alegerea oamenilor cu care interacționăm și selectarea conversațiilor și schimburilor de energie cu ei, mai sever și intensiv decât alegerea alimentelor. Devenim compania celor cu care ne vedem și interacționăm cel mai frecvent. Imităm comportamentele celor cu care stăm des, pe care îi admirăm, respectăm, sau celor care ne influențează mai mult.
- Căutarea și găsirea unui serviciu sau unei activități pe care să o monetizăm, care să ne facă plăcere și în care abilitățile noastre naturale să aibă loc să se exprime și să se dezvolta. Banii pe care îi producem, îi circulăm cu atenție și avantajos, mereu cu grijă și respect. Cumpărăm lucruri de calitate și doar cât este nevoie.
- Stăm cât mai mult în Natură, cu picioarele pe Pământ, lângă arbori sau plante, respirând aer liber, admirând cerul în toate culorile și anotimpurile sale și folosind apele naturale ale Pământului pentru regenerare și vindecare.

Astăzi sărbătoresc dilema oamenilor pentru că este foarte ușor de rezolvat și foarte greu în același timp. Ne trebuie energie suplimentară să depășim fiecare obicei prost, colectat în perioada de inconștiență a vieții din primii 20-30 de ani de viață.

Dacă deschidem ochii și intenționăm schimbarea, forța noastră interioară, ce ne ține în viață, în ciuda multor erori și încălcări ale legilor biologiei, se va orienta către noua direcție. Important este să începem și să înaintăm pas cu pas. Ca în orice călătorie.

Și să știm unde avem de ajuns: în locul unde teoria și practica sunt în armonie, comunicând ca un cuplu într-o relație bună.

Folosiți energia perioadei și a lunii pline ce se apropie, să observați mai bine unde divorțează practica voastră zilnică de teoria ”sănătoasă” a poveștii minții. Și pas cu pas, ajutați-vă singuri să ieșiți din dilemă și să intrați în coerență.

Desigur, dacă doriți să faceți asta.

Pentru că se poate trăi pe acest pământ în toate felurile.

Vă doresc tuturor o zi cât mai echilibrată, cu dilema rezolvată, corpul fericit și Sufletul hrănit. Vă dăruiesc o pictură a Akianei Kramarik (o puteți căuta pe Net, este o artistă incredibilă). Să ne fie bine tuturor,

Cu iubire


Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 
 


 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii