Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 22 – 22.01.2022 Astăzi sărbătoresc albastrul

ro

22 Jan, 2022 12:16 1237 Marime text
Culorile sunt vibrații. Fiecare dintre ele induce o anumită stare și senzație în corp și în viețile noastre. 
De aceea, Marketing-ul lumii este atât de preocupat de folosirea culorilor potrivite, în locurile potrivite. În acest mod, atracția poate fi irezistibilă. 

Cerul azuriu al zilei de portal de 22 ianuarie 2022 mi-a reamintit de culoarea albastră și semnificațiile sale multiple. 

Alb-astru, interesantă asociere. Pornim de la alb și ajungem la azuriu (albastru), pentru că influența astrelor schimbă vibrația. De la inocență la maturitate. 
Copii noștri, în inocența lor, au vibrația energiei personale de culoare albă. De aceea le și spunem ”îngeri”, pentru că realmente le simțim puritatea atât de aproape de Sursa din care s-au desprins, nu de mult timp. 
Apoi, diferiți aștri le interesectează drumul. Și le deviază traiectoria intenționată de Sursa albă inițială. 

Funcție de puterea personală și destinul fiecăruia, copii noștri se acordează la culorile cu care vibrează cel mai mult în decursul vieții. Și când devin adulți, aleg cu tot corpul și starea lor interioară culorile și vibrațiile cu care se înconjoară. 

De ce atâția copii și adolescenți se îmbracă în negru în momentele lor de revoltă?
De ce majoritatea alegem culoarea neagră pentru perioada de doliu după pierderi?
De ce Steve Jobs, celebrul creator Apple și iPhone purta doar haine de culoare neagră? 
De ce atunci când cineva se îngrașă sau pune depozite de grăsime pe corp, preferă hainele de culoare neagră?
Negrul înseamnă LIPSA culorilor. 
Vă găsiți singuri răspunsurile la aceste întrebări, nu este greu de înțeles. 

Culorile sunt componente ale luminii, adică ale vieții. 
Albastrul este o componentă importantă, fiind considerată o culoare de bază, din care derivă multe alte culori. 
Unii dintre înțelepții lumii precum Corrado Malanga, creator al unui test triadă de culori, folosește albastrul ca și culoare a Sufletului – acea parte eternă din noi.

Albastrul este o culoare ce ne înconjoară într-o zi senină la malul mării. Cerul este albastru azuriu iar marea care îl reflectă este un albastru închis. Ne îmbăiem în albastru atunci când ne scăldăm în lacuri sau mări în zile frumoase de vară. 
Efectul este de liniștire, de calmare, de echilibru și de pace. 
Probabil de aceea este și considerată culoarea Sufletului, pentru că acesta este componenta din noi ce caută echilibrul și liniștea. 

Albastrul a fost folosit și pentru uniformele școlare în perioada comunistă, dar și pentru halatele muncitorilor și salopetele de muncă. Clar intenția a fost de liniștire și calmare a unor energii care se doreau domesticite și manipulate în folosul Stăpânilor momentului. 

Cerneala albastră este simbolul studioșilor, dar și a bancherilor. Cecurile cele mai râvnite se scriu în albastru (abundența apei este extinsă intențional către energia finanțelor). 

Albastrul este blue (blues) în limba anglo-saxonă și include melancolie și perioade de reverie. Visarea unor circumstanțe care nu sunt (viitor) sau au fost (trecut). Albastrul este o culoare matură, a celor care au trecut prin experiențe și încă le digeră. 

Sărbătorim albastrul căutând vibrația nuanței de albastru care ni se potrivește cel mai bine, pentru a ne acorda la prezent. Albastrul de Voroneț simbolizează eternitatea, pentru că dăinuiește de sute de ani. 
Căutând albastrul, ne armonizăm cu acea vibrație a vieții în care drumul ajunge la momente de echilibru, de armonie, de acceptare a forțelor opuse și alianță (armistițiu). 

Asta înseamnă și 22. Echilibru. Armistițiu. Egalitate. Moment de reflexie și de liniște. 

De Sărbătoarea albastrului, să ne bucurăm mult de ceea ce este ACUM în realitate. 
Și să ne acordăm la vibrația culorilor, la vibrația vieții. Fără să uităm că cealaltă vibrație, a lipsei vieții, negrul, este mereu alături de noi, să o conștientizăm fără să ne focalizăm pe ea. 

Să dăm importanță vieții, culorilor, albastrului. 
O altă zi de sărbătoare a vieții să trăim cu toții, în echilibru și armonie
Cu iubire

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii