Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 182 – 1.07.2022 Astăzi sărbătoresc rutina

ro

01 Jul, 2022 16:42 1125 Marime text
Folosirea cuvintelor este foarte meșteșugită. Acordăm multora conotații negative și altora conotații pozitive, fără să evaluăm modul în care facem asta (suntem roboței, programați de sisteme și școală).
Așa este folosirea termenului de ”rutină”.

De câte ori am discutat despre el, implică ceva ”de nedorit”, ceva care nu îmi face bine și de care ar trebui să mă feresc.
Se presupune că ființele umane sunt aventuriere, curioase, jucăușe și mai ales mereu imaginative și aducând noutăți la fiecare pas.
Cel puțin, asta este imaginea ce ne este indusă de filme, cărți și mass-media.

Dacă ieșim din gândirea magică (indusă de programarea mentală) și ne uităm real la viața noastră, descoperim că suntem făpturi ale obișnuințelor și rutinelor. Nu prea suntem eroii din filmele de Hollywood, ci oameni care ne căutăm locul în structura socială în care ne aflăm.
Avem nevoie de siguranța unui loc în care să știm fiecare detaliu și unde să ne descurcăm și cu ochii închiși. Acestuia îi spunem ”acasă”.

Avem nevoie de rutine și obiceiuri prin care să ne fragmentăm ziua (întrucât este mai economizator de energie să acționez semi-automat, cel puțin în anumite zone ale vieții).
Și avem nevoie să ne înțelegem mai bine și profund corpul, pentru a descoperi ciclurile sale interioare și propriile sale ”rutine”.

Da, corpul biologic are nevoie de rutine.
Ce sunt respirația, alimentația, eliminările (excreția) și curățenia?
Rutine prin care se menține viața.

De aceea astăzi am ales să celebrez rutina. Pentru că o rutină sănătoasă este o salvatoare de vieți. Rutinele sunt definite de fiecare dintre noi și se realizează prin repetiții frecvente ale unor acțiuni sau obiceiuri.
Sărbătorirea rutinei este doar o conștientizare a importanței acestui detaliu în derularea zilnică a vieții.

Și cum puteam să fac celebrarea rutinei mai bine și mai interesant decât schimbând ora la care încarc postarea pe Facebook?
Mi-am propus ca pe toată perioada verii să minimizez statul în fața ecranelor.
Am alocat 3-4 ore, în perioada amiezei, când oricum căldura mare mă ține la umbră, în casă.
De aceea, sărbătoarea rutinei ce pornește luna iulie vine cu o schimbare în ritm.

Postările continuă zilnic, pentru că persist în intenția de sărbătorire a fiecărei zile din anul 2022. Se modifică doar ora de încărcare pe Facebook.

Derularea anilor este o rutină. Un ciclu ce se repetă iar și iar. Pentru că deja am făcut acest ciclu de prea multe ori, devine plictisitor dacă nu-l ”asezonez” cu o provocare, cum am realizat acum, în 2022, cu aceste postări.
Vacanța de vară este o rutină, pentru că în fiecare an, repetăm aceleași comportamente.

Poate fi o rutină aducătoare de echilibru și sănătate: băi de mare dimineața și seara, mers pe nisip cu picioarele goale, stat în contemplare, cu ochii în zarea mării, mâncat fructe și băut sucuri de fructe, trezit la răsărit de soare și culcat la apus de soare etc.
Sunt foarte multe rutine sănătoase care pot reintroduce corpul în vibrația Naturii.

Vă doresc tuturor o zi de început de iulie cât mai frumoasă și o rutină cât mai sănătoasă, pentru viața voastră, în binele corpului și al energiei care îl animă
Cu iubire,

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii