Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 172 – 21.06.2022 Astăzi sărbătoresc Solstițiul de vară

ro

21 Jun, 2022 10:31 1332 Marime text
Astăzi este ziua cea mai lungă a anului, maximul de lumină și soare care ajunge pe Pământ (minutul de maxim fiind la ora 12.15, aproximativ, în România). Am urmărit în ultimii ani starea vremii și am observat cum în preajma Solstițiului de vară, vremea este frumoasă și însorită. În ziua dinainte (ieri) și în cea a Solstițiului (astăzi) soarele este pe cer în plenitudinea forțelor sale și aflat în dăruire generoasă de fotoni (și radiații).

Onorăm și celebrăm Solstițiul de vară pentru că ne onorăm propria creștere și înflorire.
În existența noastră umană pe Pământ ajungem la un moment al vieții în care este maxim de lumină și soare. Avem cu toții acele momente în care ceea ce dăruim în lume, darul ființării noastre, strălucește maxim, prin tot ce facem și trăim în acel moment.

Fiecare dintre noi, ca oameni, avem Solstițiul nostru de vară personal.
Ziua de lumină maximă, de emanare de energie susținătoare de viață, de dăruire cu generozitate a experienței de viață.

Pentru sportivii de performanță și artiști, Solstițiul de vară personal este ușor de recunoscut: un turneu câștigat, un concert de succes, un album sau un cântec de top, sau orice creație ce rămâne în memoria tuturor, mult timp.
Pentru ceilalți ”oameni de rând” Solstițiul de vară personal poate fi mai greu de recunoscut, dar el este acolo: o zi specială, o întâmplare și conexiune deosebită cu ceilalți sau doar cu cineva anume, care ne transformă într-un motor de emanat vibrația vieții.

Energia caracteristică a Solstițiului de vară este dăruirea.
Lumina care ajunge pe pământ susține viața, în toate formele sale.
Fotonii luminoși activează energiile și duc la înflorirea tuturor plantelor.

În interiorul nostru este o întreagă grădină de plante și arbori, pe care i-am sădit în cursul experiențelor noastre. Desigur că sunt și urzici, trandafiri, dar și unele plante puțin mai active precum mătrăguna sau ciupercile otrăvitoare. Toate au fost plantate în decursul trăirilor noastre pe pământ.

De Solstițiul de vară majoritatea plantelor sunt înflorite, evidente și-și etalează prezența și darurile lor pentru noi toți. Le vedem bine pe toate, cu țepi și culori de prevenire, și putem să luăm decizii înțelepte în baza lor.
Sărbătorim astăzi Solstițiul de vară folosind la maxim fiecare oră din această zi, pentru a observa și înțelege mai bine complexitatea grădinii noastre interioare, pentru a ne cunoaște mai bine structura de profunzime a minții și mecanismelor sale de ghidaj prin viață și pentru a folosi Natura drept structură de sprijin în tot procesul nostru de creștere.

Să savurăm fiecare oră din ziua de astăzi, ca pe un dar important și prețios din partea Soarelui și a Naturii.
Primirea este la fel de importantă ca și dăruirea, iar procesul de circulație a energiei este fluid și îmbogățitor dacă totul se mișcă.
Să primi astăzi cu recunoștință și apreciere darul luminii solare, de Solstițiul de vară, activând în același timp soarele interior din plexul solar și observând ce mai este în interior, ce necesită adresat și vindecat.

Natura ne așteaptă, ziua este lungă, corpul este dornic de conexiuni profunde.
Să avem o zi cât mai plăcută și hrănitoare, pentru minte, suflet și corp, dar și pentru conexiunile inter-umane și între noi și Lume, care transformă matricea vieții într-o tapiserie vie. Onorăm darul vieții și ne încărcăm celulele cu lumină.

Solstițiu de vară cu bucurie, pentru noi, toți copiii dragi ai Soarelui și Pământului
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii