Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 171 – 20.06.2022 Astăzi sărbătoresc galbenul

ro

20 Jun, 2022 09:53 1156 Marime text
În fiecare an, în preajma Solstițiului de vară, vremea este frumoasă și însorită, soarele încinge Pământul și apare canicula, iar culoarea galben pare să predomine în Natură. Flori de culoare alb-galbenă decorează pajiștile și tufișurile. Nuanța de alb-gălbui-auriu a soarelui pare că scaldă întreaga lume.

Sărbătoresc astăzi galbenul întrucât este o culoare regală, ce amintește de lumina Soarelui, dar și de strălucirea aurului. Vrem-nu vrem, în aceste zile ne reamintim de puterea interioară, de regele și regina interioară, ce debordează de creativitate și imaginație.

Cu zile atât de lungi și posibilități de acțiune multiple, fiecare dintre noi suntem în vârful posibilităților noastre de intenție și acțiune. Întocmai precum un gălbenuș de ou, ce se poate transforma într-o pasăre, la fel și gândurile, ideile sau imboldurile pe care le avem în această perioadă ne pot propulsa spre transformări interioare (sau multe activități exterioare).

Galbenul este culoarea folosită simbolic și pentru reprezentarea plexului solar, a ficatului și zonei pancreasului, adică a Soarelui interior al sistemului nervos, cel care se acordează și percepe energia vieții. Aici percepem abundența resurselor ce ne sunt la dispoziție, și tot aici trăim lăcomia și excesele.
Soarele interior este activat de strălucirea Soarelui exterior în special în aceste zile luminoase și foarte lungi din luna iunie.

Este nevoie să menționăm tendința la excese (și pericole nevăzute) ce apare în această perioadă. Prea multă mâncare, prea multă (și exagerată) mișcare, prea multe cheltuieli, prea multă investiție în ”distracție” și divertisment.
Discutam cu o prietenă ieri despre multitudinea evenimentelor artistice, culturale și sociale care ne sunt la dispoziție toată această perioadă. Pentru că miza Jocurilor pe pământ este energia, iar ființele umane dispun de un fascicul de energie numit ”atenție”, descoperim cum există o întreagă bătălie nevăzută pentru atenția noastră.

Nici nu deschidem bine ochii dimineața și nu ne uităm la primele imagini ale ecranelor, că apar distrageri ale atenției spre zeci și sute de direcții posibile.
Vino la festivalul x, vino la manifestarea artistică y, haide la o tabără sau seminar, încă o conferință, încă o altă lansare de carte.
De cele mai multe nu avem nevoie și nu sunt în beneficiul / avantajul nostru personal.

Evenimentele și invitațiile sunt doar ocazii de a hrăni cu energia atenției noastre visele unor oameni. Și de a mai petrece niște ore având iluzia că suntem ocupați.
Nu înseamnă să ne închidem total spre oferta lumii.
Ideea generală este să ne cunoaștem bine nevoile și să găsim exact acele oferte care să permită împlinirea lor, fără să ne pierdem în alte atracții, ce nu ne pot susține creșterea interioară.

Să stăm cu ochii deschiși și să avem grijă în ce direcții investim razele Soarelui interior.
ȘI ce aducem în viața noastră de zi cu zi.

Oboseala și sfârșeala pe care cei mai mulți dintre noi o resimt odată cu căldura intensă a verii ne indică faptul că direcția naturală a corpului este economia de energie și nevoia de odihnă. Deși cei mai mulți suntem în perioada concediilor, acestea sunt departe de a fi prilejuri de relaxare și odihnă. Zilele libere sunt transformate, cu acordul nostru, în alergături și consum de suprarenale, cuplat cu lăcomie alimentară și suprastimulare senzorială.
Sărbătoresc astăzi culoarea galbenă a luminii aurii a Soarelui interior pentru a-mi aminti că sunt Regina din viața mea, singura ce poate face o strategie personală eficientă de economisire a energiei.

Din această strategie face parte și învățarea temeinică a comunicării non-violente cu ajutorul căreia spunem ”nu” într-un mod detașat, atunci când nevoile interioare nu sunt împlinite de ofertele exterioare.
Să avem o altă zi cât mai frumoasă și echilibrată, cu atenție maximă la bugetul interior de energie și la modul chibzuit în care îl alocăm.

Să nu uităm că energia zilei de lumină, căldură și uneori caniculă înseamnă acidoză suplimentară, luându-ne măsuri de răcorire (limonadă, fresh-uri, băi în ape naturale), de relaxare și de repaus.
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii