Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 168 – 17.06.2022 Astăzi sărbătoresc articulațiile

ro

17 Jun, 2022 08:55 1228 Marime text
Sunt părți ale corpului nostru care au nevoie de o celebrare și onorare specială.
Articulațiile corpului sunt cele mai muncite și suprasolicitate componente din biologia umană, dar și cele mai puțin băgate în seamă și neglijate.
Și asta nu doar în viața și activitatea zilnică.
Zona de ”articulații”, adică de relație între părți, de relații inter-umane este zona în care investim fiecare dintre noi destul de puțin.

Deși, la o primă vedere, s-ar putea spune exact contrariul.
Cei mai mulți investim timp, energie și atenție pe menținerea relațiilor semnificative: cu familia, cu prietenii apropiați, cu colegi de serviciu sau cu vecinii.

Dar, de cele mai multe ori, exact precum în cazul articulațiilor, investim enorm de multă energie în noi înșine, în propria protecție, propria stare de siguranță și imaginea de sine. Cum ne văd ceilalți devine mult mai important decât ce oferim noi, pentru a împlini nevoile celorlalți.

Nu suntem atenți la nevoile celor apropriați. Le dăruim ce credem noi că le-ar trebui, nu ceea ce real le-ar trebui acestora (uitați-vă doar la părinții care ”știu mai bine” ce au nevoie copiii pentru viitorul lor). Lumea geme de copii nefericiți, care au urmat sfaturile părinților.

Nu avem cum să fim atenți la nevoile altora, pentru că nu suntem atenți la propriile noastre nevoi și nu le împlinim. Cum să dăruiești din ce nu ai?
Mintea crede că știe, dar dacă nu există experiență corporală directă, trăim într-o fantezie.

Părinții muncitori care-și trimit copiii la școală, la orice școală, fără să țină seamă de talentele, abilitățile și calitățile acestora, nu au habar ce rău pot să le facă și la ce îi condamnă pe viitor.
Preluăm programarea socială și lozincile din folclorul popular și urmăm ordine subliminale ca niște roboți: trebuie să arăt așa, să mă îmbrac așa, să fac așa etc pentru ca ceilalți să mă placă, să petreacă timp cu mine, să nu mă respingă sau să ”am viață mai ușoară”.

Suntem înconjurați de o masă de oameni nefericiți, care nu-și simt împlinite nevoile și nu sunt capabili să împlinească nevoile celorlalți.
La nivel fizic, observăm suferințe articulare ce apar la copii, la tineri și apoi obligatoriu, la adulți.
Prima articulație care cedează este cea a genunchilor. Aproape la fel de frecvent, cedează gleznele, șoldurile, umerii și coatele.
Dar și articulațiile coloanei vertebrale.
Precum și cele ale degetelor de la mâini și picioare.

Oare de ce în această ordine? Cât de repede suntem ”îngenuncheați” în copilărie? Când simțim că ne pierdem sprijinul, suportul, siguranța și abilitatea de a merge înainte?
Sunt multe de spus despre articulații și sănătatea emoțională a oamenilor.
Despre asta intenționăm să discutăm astăzi, la Webinarul de la ora 19.00
https://bit.ly/AlchidaWebinarTonificareFlexibilizareArticulară

Ne vom mișca un pic, vom prezenta și remedii naturale de susținere ale articulațiilor, dar vom pune accentul în special pe atitudini mentale și emoționale care susțin articulațiile.
Există o poveste mentală care înțepenește articulațiile oamenilor.
Și o alta, care le flexibilizează.

Dacă vreți să descoperiți mai multe despre modul în care poveștile din mintea noastră ne afectează atât articulațiile, cât și flexibilitatea comportamentului în lume, vă așteptăm să ne întâlnim în direct diseară. Întrebările și comentariile voastre sunt mereu utile în fluxul prezentării, pentru că teoria ar fi goală fără exemple practice și exemplificări concrete.
Dialogul ne îmbogățește și procesul de învățare este mult mai eficient în grup.

Astăzi sărbătoresc articulațiile și vă propun să ne focalizăm în mod special pe acea parte din corp pe care o simțiți sensibilă. Dacă și la voi, ca și la mine, este genunchiul drept, veți înțelege mai multe în seara asta de ce aici, în mod special. Dacă este altă articulație, vertebrală sau digitală, discutăm mai multe despre fiecare.

Pentru cei cu care nu ne vom vedea diseară, vă invit astăzi să ne mișcăm cu atenție, cu delicatețe și să observăm ce face rău și ce face bine articulației/articulațiilor sensibile din corp.
Mișcările sunt utile, exercițiile sunt benefice, exagerările sunt de nedorit.
Să avem cu toții o zi cât mai flexibilă și agilă, cu întreaga dinamică corporală ușoară și susținătoare,
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii