Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 167 – 16.06.2022 Astăzi sărbătoresc arta

ro

16 Jun, 2022 08:31 1184 Marime text
În ultima perioadă am fost răsfățată cu savurarea unor creații artistice venite din mâinile și imaginația femeilor talentate din jurul meu. Cu cât admir și apreciez mai mult frumusețile venite prin dăruirea naturală a acestor femei, cu atât apar altele și altele, mai interesante și mai hrănitoare pentru simțul estetic.

Am realizat că articulații, ca și cuvânt, include particula ”art” (varianta anglo-saxonă de la ”artă”), dar și prescurtarea cuvântului românesc ”arăt”, sau exprim, manifest.
Orice creație artistică arată conexiunea (relația, articulația) dintre acea persoană și Sursa Creatoare, ce oferă energia fanteziei, imaginației și posibilității de creație.

Astăzi sărbătoresc arta pentru a onora femeile talentate ce mi-au oferit darul abilității lor creatoare sub forma fotografiilor artistice, creațiilor variate, folosind fructele, legumele, florile, ața și firele, hârtia și alte materiale naturale disponibile.
Am vizitat câteva case și interioare în care design-ul proiectat de femeia stăpâna casei a transformat locuința într-o mică galerie de artă. Este o reală plăcere să descoperi ce poate realiza o femeie inspirată într-o construcție masculină cu pereți și colțuri.
Bucuria pe care orice creație artistică o aduce Sufletului este realmente comparabilă cu satisfacția unei hrane calitative pentru corp.

Mi-am pus de multe ori întrebarea:
”Ce ne hrănește cu adevărat?”
Și am descoperit că răspunsul este dincolo de alimentația fizică și împlinirea nevoii de mâncare a corpului.

Fiecare parte a ființei noastre are nevoie de hrănire adecvată și de calitate.
La fel cum hrana sănătoasă, cu fructe și legume organice, proaspete, în sezon și adaptate la nevoile din acel moment ale corpului îi asigură acestuia funcționarea optimă și abilitatea de adaptare la solicitările stimulilor lumii, arta asigură Sufletului necesarul de inspirație pentru a-și menține vibrațiile de frumos, armonie, satisfacție și bunătate.

La rândul său, mintea are nevoie de hrană de bună calitate, cuvinte cu vibrație pașnică și liniștitoare, exprimări ale inimii și cuvinte de conectare cu nevoile oamenilor din jur. Comunicarea inter-umană este o artă ce necesită exersare și antrenament, pentru a rămâne flexibilă, funcțională și eficientă. Întocmai precum articulațiile genunchilor, comunicarea verbală este prima care suferă de depuneri acide, rigiditate și inflamații.

Când una dintre părțile ființei noastre, corpul fizic, corpul de energie sau partea socială (mintea) este bine și calitativ hrănită, suntem impulsionați să facem același lucru pentru toate celelalte, întrucât avem deja un model și un exemplu.
Astăzi sărbătoresc arta pentru a-mi exprima încă o dată bucuria și mulțumirea savurării unor fragmente de frumusețe, oferite cu generozitate de creatoarele lor. Și pentru a onora eforturilor tuturor celor care dăruiesc din prea plinul conexiunii lor cu Sursa.
Arta este o altă articulație atât de meșteșugită, ce necesită folosită, împărtășită, inclusă în experiența noastră zilnică și oferită ca hrană zilnică spiritului.

Sărbătorim arta într-o zi de joi, dedicată lui Jupiter, stăpânul destinului și vieții noastre practice. O combinație extraordinară între feminin (partea artistică) și Jupiter (partea masculină, materială, practică) ce asigură echilibrul existenței noastre umane.
Vă invit vineri seară, la ora 19.00 la Webinarul nostru în care vom detalia despre funcționarea articulațiilor într-un mod cât mai artistic, dar și practic.
https://bit.ly/AlchidaWebinarTonificareFlexibilizareArticulară

Și vă las spre savurare o creație a Nicoletei Aurora, o femeie talentată din grupul Femina. Invitându-vă ca în toate postările zilnice să descoperiți alte fotografii artistice ale celorlalte doamne talentate care-mi oferă generos creațiile lor.
Să avem o zi cu mici creații artistice, la orice pas în rutina zilei, dar și cu eficiență practică în fiecare act artistic. Să îmbinăm componentele succesului zilnic și să ne simțim bine pentru că avem atâtea instrumente reale de hrănire energetică.
O zi inspirată și hrănitoare pentru toată lumea.
Cu iubire,

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii