Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:48 26 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 16 – 16.01.2022. Astăzi sărbătoresc plexul solar

ro

16 Jan, 2022 11:27 1062 Marime text


Când am o zi liberă și îmi dau voie să mă rup de alergătura zilnic, reușesc să mă conectez mai bine cu corpul fizic. Am nevoie de această conectare, pentru a-mi ajuta creierul, inima și corpul să comunice mai bine. 
În acest fel, mintea mea primește imbolduri și semnale de la inimă, dar și de la alte părți ale corpului. 
 
Soarele de pe Cer îmi amintește de Soarele din interiorul corpului. Plexul solar. 
Anatomiștii spun că este un ghem de terminații nervoase situat în dreptul stomacului, imediat deasupra buricului. 
Cei care văd mai mult decât părțile noastre fizice spun că acolo există un centru de energie care luminează, realmente ca un soare. 
 
Unii oamenii din comunitatea spirituală spun că aici, în plexul solar, există un scut frontal care face față agresiunii lumii înconjurătoare. Nu mai este niciun secret pentru nimeni că trăim într-o Junglă, fie că locuim în orașe mari, în sate mai mici sau în mijlocul Naturii. Ca să supraviețuim, este nevoie să înțelegem, să învățăm și să aplicăm legile Junglei în care ne aflăm. 
 
Pentru că Soarele de pe cer transmite continuu globuri uriașe de radiații, mai ales în zile senine, fără nori pe cer, corpul nostru se apără de aceste globuri cu ajutorul Plexului Solar. 
Dacă starea corpului este bună și încă mai avem energie, nu simțim zilele cu radiații crescute, fazele lunii sau alte modificări ale câmpurilor electromagnetice înconjurătoare. 
 
Dacă ne aflăm deja într-o stare de acidoză limfatică avansată (vezi cartea ”Sănătate 5D” de pe www.centrulnatura.ro/e-shop pentru explicații detaliate) simțim cu plexul solar fiecare variație mai mare din jur. 
Starea de slăbiciune și de leșin, de lipsă de putere, cu sau fără dificultăți de respirație sau de înghițire, vine de la plexul Solar slăbit în confruntarea cu acidoza exterioară (soarele este un foc, un cuptor, care ne arde, ne pârjolește continuu). 
Plexul solar slăbit ne face să ne vină rău în camere aglomerate, cu multă lume și prost oxigenate. Sunt și alte cauze, dar problema principală este aici. Soarele nostru interior nu ne mai oferă energie pentru a rezista situațiilor provocatoare. 
 
Într-o zi de lună plină, ca astăzi, Plexul Solar poate să ne dea semnale de neliniște și agitație. Și ne vom repezi să le acoperim cu mâncare (cu dulciuri, cu prăjeli sau hrană de confort) pentru a nu provoca un șuvoi de gânduri de frică. 
 
Plexul solar este conectat intim cu starea ficatului și a pancreasului. Dintre emoții, este conectat mai ales cu frustrarea (și furia) și grijile, gândurile repetitive de control. Suntem îngrijorați (și frustrați sau furioși) că nu putem controla circumstanțele vieții sau pe cei din jur. 
 
Vestea pentru toți cei cu plexul Solar slăbit este că NU putem controla vreodată ceva în Jungla vieții zilnice. Dacă suntem norocoși să avem destulă energie, ne putem controla pe noi înșine, ne putem direcționa gândurile pe subiecte pozitive, ne putem echilibra emoțiile sau ne putem menține corpul fizic într-o stare bună. Și asta în zeci de ani de antrenament și strădanii. https://www.eduvisionlearning.ro/course?courseid=conversatii-pe-calea-sufletului
 
În schimb, nu avem nicio putere asupra altcuiva sau a altceva. Putem să încercăm. Asta facem o viață întreagă, în-cercăm (adică ne învârtim în cerc) să schimbăm oamenii și să schimbăm circumstanțele vieții în care ne aflăm.  
Mai util ar fi să luăm un cerc de hula-hoop și să-l învârtim în jurul taliei. Ajută mai mult plexul Solar decât strădaniile noastre (facă-se Voia Mea) de a-i schimba pe ceilalți. Sau să ieșim la o plimbare, în Natură, să ne aerisim și să ne îndepărtăm de tehnologia informatică. Și asta ajută mult plexul Solar, dar și întregul organism. 
 
Plexul Solar se slăbește când pierdem energie în bătălii fără rost de izbândă. 
La Sărbătorirea Plexului Solar de astăzi, ne propunem să oprim eforturile spre exterior și să ne bucurăm de o zi de duminică liniștită și focalizată pe noi înșine. 
Sărbătorim plexul Solar cu mângâieri (da, mâinile noastre AU putere), cu prezență (vedem ce ne spune, în diferite momente ale zilei, când ”se strânge” și când stă relaxat) și cu mâncare cât mai ușoară, mai simplă și mai puțină. O limonadă sau un ceai de mușețel cu miere, savurate gură cu gură, ajută mai mult ca orice. Și desigur, cu vorbe binevoitoare. Spuse nouă sau celor din jurul nostru. Nu ne constă nimic bunăvoința. Vine natural din soarele interior. 
 
Astăzi sărbătorim Plexul Solar. Să ne încălzim pe interior. 
Să avem cu toții o zi însorită. Înăuntru. 
Cu iubire!

Sursa foto și text:  Facebook/ Zyanna Orinda 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii