Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 21 02 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 153 – 2.06.2022 Astăzi sărbătoresc bicicleta

ro

02 Jun, 2022 10:17 1435 Marime text
De ziua copilului am întâlnit o mulțime de copii de toate vârstele, jucându-se cu fel și fel de jucării. De la iahturi și mașini, la trambuline și tobogane de plastic, de la corzi și păpuși, la fel și fel de mașinuțe și biciclete.

Am scos și eu bicicleta la o plimbare, pentru prima oară de când a venit vremea bună. Era prăfuită și cu păianjeni pe ea, dar avea încă presiune în cauciucuri. Mă aștepta să-mi amintesc de dinamica pe care o avem împreună, când explorăm lumea în viteza roților sale.

Ne jucăm cu o mulțime de jucării de-a lungul vieții umane, pentru a experimenta posibilitățile corpului nostru. Mersul pe bicicletă ne învață echilibrul, agilitatea, adaptabilitatea și rezistența.

Am iubit mersul pe bicicletă de la primele jucării pe două roți pe care le-am putut testa și până la toate variantele cu care am continuat experiențele.

Sunt recunoscătoare pentru întreaga mișcare la nivel de comunitate de creeare de piste pentru biciclete și îmbunătățire a posibilităților generale de a folosi bicicletele, dincolo de zonele cunoscute și familiare.

Nevoia de mișcare a limfei, dar și nevoia de a admira și vedea locuri cât mai vaste și mai depărtate de casă se poate împlini datorită mersului pe bicicletă. Corpul și mintea beneficiază de mișcare și dinamizare, iar bonusul este ieșirea la plimbare împreună cu familia sau prietenii, caz în care și nevoia de socializare și conexiune intimă cu cei dragi este împlinită.

Cu toții avem nevoi, la nivel de corp, minte și Suflet, pe care le dorim să fie împlinite.
Când nu se întâmplă asta, apar sentimente și emoții pe care le definim în cuvinte precum: tristețe, nemulțumire, frustrare, neliniște, iritare, furie, melancolie sau depresie.

Dacă este să ne uităm la nevoile fundamentale ale corpului, acestea sunt doar două sau trei (nevoile fiind definite drept trebuințe vitale, fără de care supraviețuirea noastră este pusă în pericol): nevoia de respirație, nevoia de alimentație, nevoia de mișcare.

Mintea are și ea nevoile sale, care completează nevoile corpului: nevoia de siguranță, nevoia de înțelegere și predictibilitate, nevoia de apartenență și nevoia de învățare.

Dacă v-aș întreba în acest moment, de dragul exercițiului, ce nevoi neîmplinite aveți, ce mi-ați răspunde?
Astăzi sărbătoresc mersul pe bicicletă întrucât am descoperit că-mi acoperă nevoia de respirație, de mișcare, de învățare, de apartenență, precum și nevoile de explorare și aventură. După o oră de mers pe bicicletă, acum de dimineață, mi-am încărcat bateriile și vă transmit tuturor stare de liniște, echilibru, voioșie și chef de viață.

Starea de bine apare după ce împlinim nevoi (ale corpului, minții, sufletului).
Ce nevoi aveți nevoie să vă împliniți astăzi pentru a vă ancora într-o stare de bine și a o radia în jurul vostru, în beneficiul tuturor celor cu care vă întâlniți?

Sărbătoresc astăzi bicicleta ca un simbol al unei jucării care ne prilejuiește împlinirea nevoilor. Odată nevoile împlinite, starea de bine rezultată ne susține să construim o realitate mai armonioasă în jurul nostru. Este privilegiul nostru de oameni și darul cel mai frumos pentru lume.
Să avem cu toții o zi cât mai luminoasă și plină de sens,
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii