Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 151 – 30.05.2022 Astăzi sărbătoresc furia

ro

30 May, 2022 10:32 1079 Marime text
Una dintre cele mai puternice emoții pe care le trăiesc oamenii în viața lor este furia. Când este declanșată și lăsată să se exprime, se transformă într-o furtună cu tunete și fulgere, ce afectează totul în jur: pe ceilalți și pe cel care o emană.

Observându-mă în timpul crizelor de furie, am realizat cum această emoție îmi golește întreaga energie a corpului, sugând-o ca un turbion din zona plexului solar. Pe acolo iese ceva, care mă lasă epuizată și leșinată, zile bune după descărcare.

Discutând cu oameni înțelepți despre aceste reacții, am înțeles două lucruri importante și mi-am propus astăzi să le împărtășesc cu voi, pentru a sărbători puterea uriașă care este furia. Poate vă este și vouă util să aveți această perspectivă diferită.

1) Furia hrănește importanța de sine
Când trăiesc stările de frustare, nemulțumire, iritare, revoltă, invidie, gelozie sau orice altă exprimare a furiei, îmi hrănesc la maxim importanța de sine, un parazit energetic ce se îngrașă cu lipsa mea de prezență și conștiență. De fapt, hrănesc mintea producătoare de povești, pentru că ea declanșează ofensele și nemulțumirile.

Cu ce hrănesc mintea?
Cu energia corpului, pe care o preia din plexul solar.
Poveștile minții, mai ales când sunt intense (în furie), absorb energia din plexul solar și lasă corpul slăbit și epuizat, zile întregi.
Nu mă mai întreb de ce ficatul și pancreasul atâtor oameni sunt slăbite și prost funcționale. Hrănite mereu cu junk food, cu hrană tip gunoaie (fizică) și dezenergizate de toate ofensele pe care mintea le povestește la fiecare pas (ăla te-a jignit, ăla nu te-a respectat, celălalt n-a făcut bine, acela a greșit etc etc), bietele organe fizice abia reușesc să-și mai facă treaba.

2)Furia apare când persoana nu primește ce vrea.
Asta a fost o realizare care m-a lăsat mută.
Când copilul care suntem în interior nu primește ce vrea (iubirea, atenția celuilalt, respectul, timpul, obiectele dorite etc) se înfurie.
Când este mic, face un tantrum, plânge, urlă, se trântește pe jos, scuipă, mușcă sau se exprimă cât de zgomotos reușește.
Când devine mare, sursa furiei este aceeași nemulțumire că ”nu primește ce vrea” dar se comportă ca un adult: judecă, critică, bârfește, înjură sau face gesturi de furie (doar dacă are destulă putere personală și antrenament, sare la bătaie).

Ce se află sub furie?
Senzația de jeluire că ai pierdut ceva (neprimind ce îți dorești). Nu ai obținut ceea ce ai vrut și jeluiești lipsa respectivă.
Dar sub jeluire, ce se află?
Senzația de trădare, că ai fost înșelat și nu ți s-a oferit ce ai dorit să primești. ”Mi-ai promis și nu mi-ai dat”. Iar sub toate acestea este nimic altceva decât Importanța de sine. ”Eu, cel important, căruia i se cuvin toate...cum tocmai eu să nu primesc?”.

Pentru a vă reaminti, definim importanța de sine ca și capacitatea de a fi ofensat de orice și oricine. Mă aștept să fiu centrul universului, și când constat că nu este așa, că nimeni nu mă observă și nu-mi face pe plac, mă ofensez și mă simt nemulțumit sau furios.
Furia este o emoție intensă și complexă, întrucât este formată din toate aceste straturi suprapuse: înșelare (trădare), jeluire și exprimare agresivă a nemulțumirii (că nu am primit ce am vrut).
Am descris ce se întâmplă nu doar în viața de zi cu zi, la fiecare pas, ci în mod special la moartea unei persoane apropiate.
Cei care rămân în viață trec prin toate aceste trăiri.

Plâng și jeluiesc zgomotos pentru că ei se simt trădați (înșelați) de dispariția persoanei, se jeluiesc pe ei, că nu mai au ce aveau și își exprimă zgomotos nemulțumirea lipsei din viața lor. Este spectacolul pe care îl dau pentru ei înșiși, cerut de propria lor importanță de sine.
Moartea este o parte din viață. Ea se întâmplă. Noi judecăm cu mintea că moartea este uneori prea devreme, sau prea din scurt. Cine suntem noi să știm când vine moartea? Ea vine când vine. Face parte din experiența de pe pământ.
Mintea noastră este atât de îndepărtată de naturalul alternanței vieții și morții, încât judecă, evaluează și standardizează așteptări nerealiste de imortalitate și tinerețe.

Judecăm viața și moartea la nivel de minte, mintea care minte, mintea plină de povești.
Astăzi sărbătoresc furia doar să vă aduc în atenție o viziune alternativă și practică asupra ei. Da, este o altă viziune mentală, dar pentru că doar cuvintele sunt cele pe care știu să le mânui, folosesc instrumentul mincinos, doar că mă uit pe o altă parte a ofertei sale.

Când consideri furia exprimată doar o hrană pentru importanța de sine, și o astupare a unei lipse (când nu primești ce vrei), ai o revelație pe care nu o poți da la o parte atât de ușor.
Asta nu înseamnă că vei înceta să te mai comporți ca un copil în tantrum de furie. Vei continua să fii la fel de nesăbuit ca înainte, dar măcar ceva din tine va fi mai treaz și va observa prostia și inutilitatea crizelor de furie.

ȘI cumva, intensitatea lor nu va mai fi la fel, ceva se va schimba.
Conștientizarea este un medicament amar și puternic.
Oamenii se comportă într-un anumit fel din motive clare și temeinice. Cine dorește să înțeleagă nebunia comportamentului uman, o poate face întrucât informația este disponibilă. La fel sunt disponibile și tehnicile de ieșire din nebunia colectivă și găsirea unui drum simplu, practic și pragmatic spre o stare de bine, indiferent de vârtejul din jur.

Astăzi sărbătoresc furia pentru a vă reaminti de puterea voastră interioară, care este direcționată intenționat spre hrănirea minții și importanței de sine, în loc să fie folosită pentru împuternicirea corpului și spiritului vostru și pentru găsirea unor strategii practice de a vă face viața mai bună și mai echilibrată.
Vă aștept la evenimentele noastre on-line, unde vom discuta două zile la rând despre recăpătarea puterii interioare, de fapt despre redirecționarea energiei pe care o avem într-o direcție benefică pentru corp și forța vieții.

Azi, despre soare și mâine, despre puterea Feminină.
https://www.facebook.com/events/1252696402150339?ref=newsfeed
https://www.eduvisionlearning.ro/course...
Astăzi, de luna nouă în Gemeni, o zi extraordinară pentru pus o sămânță de nou început, vă invit să vă uitați la crizele voastre de furie de astăzi DIFERIT.

Când nu primiți ce vreți și când vă apucați să hrăniți importanța de sine cu puterea plexului vostru solar, observați-vă și respirați adânc. Cât de profund reușiți.
Astăzi puteți să redirecționați puterea interioară spre ficat și curajul de a nu mai hrăni importanța de sine. Folosiți curajul cuvântului NU.

Să aveți o zi extraordinară astăzi și o săptămână cât mai eficientă, strategic, pentru starea voastră de bine.
Cu iubire tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii