Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:43 27 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 149 – 28.05.2022. Astăzi sărbătoresc iasomia

ro

28 May, 2022 09:44 1028 Marime textÎn apropierea casei mele este o tufă de iasomie. În fiecare an, în această perioadă, se umple de flori albe și mirositoare. Mirosul specific și atractiv se simte de foarte departe.

Aceste zile sunt cele în care binecuvântez nasul desfundat și mirosul intensificat, ce apare datorită consumului de fructe.

Adulmec mirosul de iasomie și mă bucur când îl primesc în corpul meu. Mă hrănesc cu acest miros. Ceva din el face bine corpului meu.

Când miros iasomia, am real senzația că introduc în corpul meu frumusețea delicată a Naturii. Mă simt înconjurată de frumusețe. Și o simt corporal cel mai bine primăvara și vara, datorită florilor și fructelor.

Iasomia este o plantă vindecătoare. Uleiul esențial de iasomie are o acțiune calmantă, relaxantă și susține detașarea de circumstanțele neplăcute ale vieții. Am constatat acest lucru când stau în preajma tufei de iasomie înflorite: mirosul intens pare că se interpune între orice există în viața mea (de fapt, în povestea minții mele) și realitatea coporală. Nu mai contează nimic altceva decât frumusețea și aroma.

Una dintre acțiunile extraordinare ale iasomiei (și uleiului esențial de iasomie) este cea anti-depresivă, prin stimularea serotoninei. Cel mai posibil, componentele aromatice din petalele de flori favorizează rearmonizarea interioară. Forma perfectă a micilor flori albe de iasomie reamintește celulelor corpului perfecțiunea Creatorului, care se află și în interiorul tuturor atomilor. Comparativ cu ea, poveștile fragmentate și pline de frici ale minții pălesc și-și pierd din fascinația sedativă.
Iasomia îmbunătățește și calitatea somnului, ceea ce este important, având în vedere efectul stimulator al câmpurilor electromagnetice din telefoanele mobile și computere. Având și acțiune antispastică, ajută la relaxarea întregului corp și la ameliorarea calității odihnei și somnului.

Viața modernă este foarte stimulatoare și excitantă, ducând la contracturi musculare și intensificări ale pulsului (bătăile accelerate ale inimii, sau bătăile neregulate și anormale au devenit ”normalul” tuturor, copii și adulți, deopotrivă, de când am permis tehnologiei informatice să ne conducă viața). Avem nevoie de substanțe calmante naturale, pentru a reuși să intrăm în stare de relaxare și odihnă.

Astăzi sărbătoresc iasomia pentru că este o floare ce-mi amintește de puterea persuasivă a Naturii de a mă întoarce la mine însămi, la structura ordonată corporală ce este darul Creatorului pentru fiecare ființă vie.

Odată cu iasomia, îmi amintesc că și eu am în fiecare an șansa de a-mi intensifica umanitatea, de a-mi crește vibrația interioară a ordinii, armoniei și echilibrului, pentru a depăși iluzia artificialului, ce-mi acoperă viziunea despre viață.

Astăzi sărbătoresc o floare mică, delicată și puternică, care poate reprezenta o ancoră în ”normalitate”, într-o perioadă în care anormalul a devenit regula.

Simplitatea și delicatețea ei îmi reamintește de esența mea interioară: fragilitatea vieții, într-un corp fizic, care înmagazinează puterea Divinului, într-un vehicul incredibil – ADN-ul. Paradoxul infinitului într-un grăunte de nisip sau de polen.

Vă doresc o zi în care să vă întâlniți cu florile de iasomie, sau cu alte flori mirositoare și înflorite, la fiecare pas. Trageți aer adânc în piept, inspirați profund și hrăniți-vă cu aroma vieții: este aromă, ambrozie și reală nutriție pentru ADN-ul celulelor noastre.

Cu iubire, tuturor


Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 
 

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii