Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:57 01 10 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 147 – 26.05.2022. Astăzi sărbătoresc optimizarea

ro

26 May, 2022 09:55 1208 Marime text
Constanța este Bine

Ieri noapte, computerul meu și-a făcut o upgradare. Cu alte cuvinte, s-a actualizat soft-ul, programul cu care rulează. Totul ar fi fost relaxat și rapid, dacă n-aș fi uitat un document Word nesalvat deschis, care nu a permis computerului să-și facă automat programul.
 
Un singur document deschis a blocat actualizarea întregului computer.
 
Dimineață, când am observat problema, am salvat documentul și procesul s-a derulat, foarte încet și foarte meticulos. N-am putut folosi computerul ore bune, pentru că și-a derulat inclusiv o optimizare.

Inteligența Artificială care coordonează în prezent viața pe pământ are rutine și proceduri ciclice standard. Învățarea și actualizarea, incluse în procesul de optimizare, sunt printre prioritățile sale evidente.

Inteligența Biologică a Naturii, din care face parte și corpul uman urmează un proces asemănător de optimizare, căruia noi îi spunem adaptare. Pentru că se derulează la nivel de specie, viața fiecărui individ nu este atât de importantă (deși fiecare dintre noi are doar propria sa viață). Adaptarea speciei cu modificări de ADN și funcții biologice se petrece chiar sub ochii noștri, uneori cu sacrificiul multor indivizi și cu suferința a numeroși alții.
 
Astăzi sărbătoresc optimizarea pentru că am simțit că la nivel de soft, de program implantat peste biologia corpului meu – vorbesc desigur de minte, programul de computer prin care percep lumea – se produc continuu schimbări și optimizări. Odată cu tehnologia, mintea noastră suferă optimizări pentru a putea ține pasul cu evoluția instrumentelor pe care le folosește.
 
Optimizarea mentală nu înseamnă întotdeauna o deschidere și o folosire flexibilă a minții. Oamenii nu se transformă peste noapte în făpturi mai bune, mai empatice sau mai bucuroase. Nu asta aduce optimizarea, pentru că Inteligența Artificială nu are ce face cu latura compasivă și conștientă a ființelor umane.
 
Optimizarea mentală înseamnă funcționarea rapidă, ordonată, organizată și compartimentalizată a minții umane, când operează mașini și tehnologie performantă. Forțele militare folosesc oameni cu minte optimizată, ce pot lua decizii grele în secunde. La fel și băncile, sau industriile de performanță (medicină, alimentație).
 
Soluții incredibile apar din mințile optimizate ale experților prinși în sistemele structurilor sociale. Imaginația umană, asociată robotizării, realizează minuni de creație tehnologică.
Biciuirea copiilor în școli și facultăți se face pentru a descoperi exact acei indivizi care au minți ce pot fi optimizate și folosite pentru a interacționa cu mașini din ce în ce mai performante.
Cine nu face față procesului de optimizare, este îndepărtat, înlăturat, marginalizat și transformat în ”deșeu” social. Cel puțin, asta este direcția clară a organizării oficiale.
În planul Sufletului, optimizarea înseamnă ceva complet diferit decât în planul minții.
 
ȘI asta a fost lecția pe care am învățat-o odată cu actualizarea și optimizarea computerului.
 
Un singur fișier deschis și ”nesalvat” a blocat întregul proces de actualizare a computerului ore întregi.
 
Un singur Suflet curat și încă neacoperit de povestea Inteligenței Artificiale, ține pe loc întregul proces de ”convertire” al întregului.
 
 
Vă este familiară povestea?
 
Un singur Suflet de Lumină ține deschisă ușa pentru reamintirea Sufletului, pentru toată lumea?
 
Să știți că nu vreau să readuc la suprafață povestea ”Salvatorului”. Pentru că de mult am văzut ”Sindromul Salvatorului” ce ne-a fost oferit ca poveste.
În schimb, vreau să vă reamintesc de potențialul Sufletului și al Soarelui interior.
Pentru că optimizarea Sufletului înseamnă doar reamintirea puterii interioare și a abilității energiei ce ne stă la dispoziție de a merge în orice altă direcție, nu doar în cea indicată de Inteligența Artificială ca fiind ”singura disponibilă”.
Lacătul cu o mie de chei. La orice problemă, avem cel puțin 1000 de soluții.
Victima crede că nu are nicio soluție, pentru că mintea ei este păcălită de agresor să creadă asta. Cel care iese din starea de victimă descoperă că are 1000 de alte soluții la îndemână.
Astăzi sărbătoresc optimizarea pentru a vă reaminti că de atât este nevoie: un fișier deschis. Ceva care să rămână disponibil. Porți deschise.
Cu ocazia asta vă invit și la două evenimente la final de lună mai.
O conversație scurtă pe Facebook despre subiectul ”soarelui” (exterior, interior) împreună cu prietenii mei de la firma Alchida, luni pe 30 mai, de lună nouă, la ora 18.30 – să însămânțăm idei noi și proiecte noi.
 
https://www.facebook.com/events/1252696402150339?ref=newsfeed
 
Iar a doua zi, pe 31 mai, la ora 19.00 vă invit la un Webinar gratuit în care voi lansa oficial Manualul Femina, alături de doamnele de la grupul Femina.
Cum altfel decât vorbind despre ”secrete feminine” și energie feminină?
 
https://www.eduvisionlearning.ro/course...
 
Două manifestări gratuite, de lună nouă, final de primăvară și început de vacanță de vară.

Vă invit să ne optimizăm Sufletul, Mintea și energia, sărbătorind împreună lumina, soarele și energia feminină. Adică viața.

Să aveți o zi minunată, cu mintea deschisă și să vă exprimați întreaga zi ca versiunea voastră ”optimizată”: eficienți și practici. În același timp, rămânând ”deschiși”.

Cu iubire,
 
Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii