Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 144 – 23.05.2022. Astăzi sărbătoresc broasca țestoasă

ro

23 May, 2022 10:09 1177 Marime text
Broasca Țestoasă
 
  • Viața umană se desfășoară în ritmul interior al celulelor noastre și ADN-ului.

Ființele umane cresc greu. Se maturizează extrem de lent.

Semănăm mai degrabă cu copacii, decât cu insectele sau mamiferele.

Avem nevoie de timp pentru a acumula cunoaștere prin experiențele personale. Pentru a testa poveștile care ni se spun și a încerca ipotezele și teoriile ce ni se oferă.

Astăzi am ales sărbătorirea imaginii broaștei țestoase pentru că ea reprezintă ritmul optim al realizării schimbărilor în interiorul nostru și în viața noastră.
Încet, dar temeinic.
Societatea de consum ne împinge să facem totul precum iepurii: rapid, în grabă, agitat și pripit. Mereu cu panica în corp și în minte, alergați și fugăriți de la spate de ogari reali sau imaginari, și cu sintagma ”nu am timp” pe buze, în fiecare moment.
Ne imaginăm că suntem mult mai buni decât suntem, în realitate. Că putem introduce în 24 de ore foarte multe activități și sarcini.
Și când ne lovim de dovada concretă a vieții că nu suntem în stare sau nu iese cum ne așteptăm, intrăm în povești mentale tip depresie și auto-agresivitate.
Am văzut asta frecvent la mine când doresc să fac schimbări.
Mă apuc entuziast și efervescent, cu eforturi mult prea mari, care nu au loc în viața mea, așa cum este proiectată.
Mi s-a spus să fac 10 minute de exerciții pe zi, eu m-am apucat să fac o oră în fiecare zi. După câteva săptămâni eram nu doar obosită, ci și în urmă cu multe alte activități ale zilei, pentru că ora respectivă mi-a oprit alte lucruri în derulare.
Lipsa de răbdare, aroganța interioară și mai ales graba și agitația duc la două rezultate inevitabile:
- Oboseala și epuizarea (corpul nu mai are resurse fizice, la propriu)
- Stop-ul – Viața mă oprește. Viața mă confruntă cu situații care realmente îmi pun stop (și nu sunt niciodată plăcute).
Viața mă poate opri în moduri blânde și simple (o răceală, o lovitură la cap, mă tai la deget, mă împiedic etc) sau în moduri dure și ferme (incidente, accidente importante, diagnostic de boală severă, criză în familie etc).
Când sunt în modul ”iepure”, în continuă agitație și cu palpitații ale inimii în gât și în cap, nu mai văd semnalele, nu mai aud îndrumarea sufletului și doar pedalez pe roata de hamster a socialului. Aceasta este rețeta sigură pentru intervenția Vieții și a stopului său.
Dacă ne uităm cu onestitate în viețile noastre, astăzi, observăm de câte ori Viața a intervenit și ne-a oprit. Sau chiar ne oprește în acest moment.
A făcut-o și la nivel global. A oprit o lume întreagă, nebună și precipitată.

Și dacă este nevoie, o va mai face.
Astăzi sărbătoresc broasca țestoasă pentru a ne aminti de ritmul normal și natural al schimbărilor în convingerile noastre, în energia corpului și în tot ce înseamnă rutine.

Încet, temeinic, pași mici, dar continuu. Zi de zi, strategic, inteligent, cu intenție nestrămutată, cu o carapace de afirmații mentale pozitive care ne ferește de opiniile celorlalți și informațiile din exterior, ne ascultăm ghidajul interior și mergem înainte.

Să contemplăm astăzi modelul schimbării interioare în ritm de broască țestoasă. Care este și viteza reală din ADN-ul celulelor noastre.
Și să ascultăm semnele de la viață. Să nu îi dăm ocazia să intervină să ne oprească. Pentru că o face în stilul ei impersonal: rece, metodic și eficient.
Să avem o zi în ritm de broască țestoasă, oprindu-ne periodic să respirăm, să ne ascultăm gândurile și să relaxăm corpul.

O zi liniștită tuturor
 
Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii