Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:36 29 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 143 – 22.05.2022. Astăzi sărbătoresc simplitatea

ro

22 May, 2022 10:13 668 Marime text
Viața pe pământ este o combinație de elemente simple.

Dacă este să descriu viața pe Pământ am să o descriu ca 1, 2, 3, 4.

Pot să număr și mai mult de atât, dar structura fizică și biologică a vieții se descrie folosind strict primele cifre, restul sunt doar răsfățurile minții, care adoră să facă fundițe și pampoane.

Unu: viața este. Esența unică ce ne animă, Forța vieții, ne însuflețește pe toți, oameni, animale, plante și făpturi anorganice, deopotrivă.

Doi: dinamica vieții vine din dualitate: lumină/întuneric, zi/noapte, căldură/frig, sus/jos, masculin/feminin, uscat/umed, tare/moale și multe altele.

Trei: transformarea începe când mama și tatăl produc copilul; sau când alături de doi, vine al treilea; la confluența a trei râuri, se întâmplă stagnări de pământ și apariția insulelor sau terenurilor fertile. Triunghiurile (trei elemente) produc dinamică intensă, în Natură și în viețile oamenilor.

Patru: Patru momente de schimbare a vremii (Solstiții, Echinocții), 4 anotimpuri, 4 direcții cardinale, 4 vânturi importante, 4 faze ale lunii, 4 membre la mamifere și 4 forțe elementale (apă, aer, foc, pământ).

Atât de simplu și concis putem discuta despre viață, în general, și despre noi înșine, în particular.

Astăzi sărbătoresc simplitatea, pentru că o conștientizare a sa reprezintă regăsirea liniștii interioare. Mintea se re-echilibrează, Sufletul preia conducerea Jocului, iar Corpul se poate relaxa, nemaifiind forțat să împlinească poruncile minții (”Importanței de sine”, Ego-ului)

Viața este simplă. Nevoile umane sunt la fel de simple și esențiale, în categoria 1, 2, 3, 4

1 – apartenența; sunt o parte din Natură, din Tot. Nu sunt singur, nu sunt izolat, nu sunt separat, ci o parte din Tot. Chiar dacă stau singur (adică fără alți oameni), tot mă simt inclus și aparținând la ceva mai mare decât mine (Natura).
2 – comunicarea; interacțiunea cu o altă ființă, entitate, persoană mă învață mult despre mine, pentru că mă oglindește și mă ajută să mă văd mai bine prin ochii celuilalt; văd și ce nu-mi place la mine și încerc să ascund. Parteneriatul (cel puțin 2) mă ajută să evoluez, să cresc, să mă accept conștient așa cum sunt, cu lumina și întunericul din interior.
3 – familia; dinamica reală a procesului de învățare se întâmplă când apare al treilea membru. Construiesc sau demolez, mă auto-educ sau mă transform, funcție de nevoie. Familia este locul în care cresc mai repede decât în orice altă circumstanță.
4 – etapele vieții; orice proces prin care trec, inclusiv propria mea evoluția în timp, trece prin cele 4 etape: începutul (stângăcia), tinerețea (testările, erorile, primele succese), maturitatea (coacerea eforturilor, eficiența) și bătrânețea (expertiza, experiența, dar și pierderea forțelor).

V-aș întreba pe fiecare dintre voi, ce este cel mai important în viața voastră, acum?
Clar sunt multe lucruri pe care le valorizăm și le considerăm necesare pentru experiența prin care trecem. Dar dacă ar fi să ierarhizăm, ce considerăm a fi cel mai important?

Pentru că astăzi sărbătorim simplitatea, vă invit să dați un singur răspuns.
Cel mai important în viața voastră acum este......și completați fiecare.

În viața noastră a fiecăruia vine un moment în care, în panică și frică, trebuie să luăm ceva din casa noastră și să fugim în 60 de secunde. O circumstanță ce ne amenință viața (incendiu, cutremur, inundație, război etc) ne face să părăsim locuința rapid.
Ce am lua cu noi, în foarte puținul timp la dispoziție?

Astăzi sărbătorim simplitatea, pentru că din esența simplă a vieții noastre putem să luăm decizii clare în momentele dificile.
Dacă ne este evident ce este important pentru noi, ne este simplu ce decizie să luăm atunci când vine cele 60 de secunde ale noastre.

Să avem cu toții o zi de duminică tihnită, în pace spirituală, cu liniște mentală și corp relaxat. Știind fiecare pentru noi înșine că esența simplă a vieților noastre este împlinită.

Asta este conștientizarea ce ne aduce, întotdeauna, liniște

O zi echilibrată tuturor,

Cu iubire

Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii