Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:51 27 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 140 – 19.05.2022 Astăzi sărbătoresc filtrele

ro

19 May, 2022 08:25 806 Marime text
Cantitatea de stimuli primită de simțurile noastre și cantitatea de informații primită de mințile noastre este impresionantă.
Chiar dacă am locui la țară și nu am avea acces la tehnologie, stimulii ce ajung la simțuri sunt foarte mulți: Natura, în varietatea sa de forme și manifestări, este un mister infinit, pe care descrierile din cărțile științifice sunt departe să o elucideze.

Viața în orașe, în modul în care este structurată de stăpânii lumii, este special organizată să fie copleșitoare pentru simțuri și amețitoare pentru minte.
Ne poate lua ani sau zeci de ani să punem în ordine încâlceala de stimuli pentru a naviga armonios printre ei, fără să ne simțim amorțiți sau epuizați.

Doar mersul la un mall sau supermarket consumă energie din ficatul și suprarenalele noastre, cât am folosi la 3-4 zile de stat în Natură și colindat prin munți.
Viața modernă ne oferă modele de așezare a structurii vieților noastre, pe care nu le punem la îndoială, ci doar ne străduim, cu prețul energie și forței vitale, să le atingem.

Zilele trecute mă plimbam printr-un cartier foarte elegant și curat dintr-un oraș european, în care case mari, frumoase, cochete, cu grădini tunse și aliniate erau înșirate unele lângă altele. Știind ce încărcare financiară presupune deținerea unei astfel de case, realizam cum oamenii din acel oraș s-au străduit (fiecare cum a putut) să obțină sumele respective de bani, de cele mai multe ori cu prețul forței lor vitale.

La 2-3 străzi mai încolo, era un alt cartier, cu case mai mici, mai înghesuite, mai lipite unele de altele, dar încă frumos structurate și elegante.
Și dacă mai mergeai puțin, ajungeai în zona de blocuri și de case mai urâțele și real înghesuite.
Am văzut această structurare în aproape toate orașele Europene: zone foarte cochete, situate la depărtare nu prea mare de zone destul de amestecate și înghesuite.
Ni se pun pe ochi filtre diferite, prin care să vedem realitatea.

Filtrul economic este unul foarte important.
Suntem împinși să facem eforturi mari în zona de activitate și carieră, folosindu-se lozinci precum ”cine muncește, are” sau ”dacă ai carte, ai parte”.

Dacă n-ar fi existat experimente sociale precum lagărele de concentrare nemțești, în care ”munca te face liber” era lozinca principală, mai mai că aș fi cumpărat filtrele propagandei moderne. Dar așa, am realizat că toate aceste filtre sunt suprapuse peste creativitatea și nevoia reală de explorare și învățare a oamenilor, pentru direcționarea eforturilor și mai ales, pentru dimensionarea așteptărilor oamenilor.
Ființele umane au în interior forța Divină, lumina sau Conștiența pură. Este energie în starea existentă în Sursa Creativă a vieții.

Datorită acesteia, se pot adapta și ajusta la infinite situații și locații geografice, precum și la diferite posturi corporale și munci de toate felurile.
Oamenilor le plac activitățile, de aceea munca nu este dificilă și neplăcută pentru ei.
Fiecare dintre noi se simte bine să aibă o ocupație, să facă ceva cu corpul sau cu mintea, cu rezultate benefice pentru sine.

În schimb filtrele mentale, justificările și bla bla bla -urile oferite pentru direcționarea muncii și eforturilor sunt cele care leagă, real, Spiritul uman și blochează Creativitatea interioară.

Astăzi sărbătoresc filtrele, pentru că este util să știm că modul în care ne uităm la viață este foarte filtrat și limitat. Sunt filtre pe care ni le punem voluntar, pentru protecția la suprasolicitare, și filtre care ni se pun în prima parte a vieții, când ni se oferă ghidajele în viață (ni se prezintă posibilitățile de evoluție).
Ca la orice aparat sau echipament electronic, filtrele au nevoie să fie curățate sau schimbate, din când în când. Nu de alta, dar se blochează, se prăfuiesc și împiedică funcționarea eficientă.

Astăzi vă invit să observați ce filtre mentale folosiți pentru a privi lumea din jur. Cum începeți să judecați ceva sau pe cineva, cum începeți să dați sfaturi nesolicitate sau să începeți să povestiți ceva despre voi înșivă (minunatul de mine sau bietul de mine), spuneți-vă STOP FILTRU. Și închideți gura. Observați senzația.

Vedeți cum este să vă spuneți STOP la fiecare gând, la fiecare judecată critică, la adresa voastră și a celorlalți.
Observați-vă filtrele mentale și nu vă luptați cu ele. Simpla lor conștientizare le slăbește suficient de tare.

Fiecare postare pe care o fac zilnic este o sămânță care poate crește în mintea voastră și se transformă într-o idee, gând sau ulterior, o acțiune. Sau rămâne negerminată și se pierde în mulțimea de idei a minții.
Important este să ne însămânțăm creierul cu o grădină de plante folositoare și hrănitoare. Știm că nu putem scăpa de buruieni, decât plivindu-le cu grijă, când apar și treptat, folosind terenul pentru a însămânța plante bune.

Vă invit să avem o altă zi a săptămânii cât mai eficientă și interesantă, la vânătoare de filtre mentale, care ne fac să judecăm, să ne evaluăm după performanțe impuse de alții, ne fac să valorizăm unele activități mai mult decât altele și să ne uităm la noi, zilnic, în termeni de performanță.

Astăzi, suntem doar atenți și conștienți la aceste tendințe.
Să avem o altă zi cât mai frumoasă și conștientă
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii