Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 138 – 17.05.2022 Astăzi sărbătoresc flexibilitatea

ro

17 May, 2022 10:00 931 Marime text
”Am învățat că fiecare inimă primește ceea ce se roagă cel mai fierbinte să primească” Hafiz
În orice facem, chiar și în rugăciune sau meditație, să fim flexibili. Să încercăm diferite aborduri, până găsim ceea ce ni se potrivește nouă și doar nouă.

Pierdem timp încercând să punem în practică indicațiile celorlalți, în mod automat. Desigur că este util să urmăm ghidajele, dar în permanență acestea trebuie ajustate la reacțiile corpului și starea interioară a emoțiilor.
Flexibilitatea este cheia procesului de creștere și maturizare.

Dacă rămânem rigizi (fixiști și constipați, mental și emoțional), rămânem adolescenți năzuroși, care bat din picior (inclusiv în rugăciune) cerându-i lui Dumnezeu să obțină ceea ce vor, ACUM! (la fel cum fac și cu părinții lor sau cu viața, în general).
Ce credeți că vor primi acești adolescenți, la un moment dat în viețile lor?
Bucurie și fericire, sau încercări diferite, prin care să înțeleagă din ce în ce mai bine constipația mentală și fixitatea viziunii lor?

Flexibilitatea ca și concept mental se înțelege cel mai bine în două moduri (complet diferite):
1) Modul distructiv – apariția rigidității și durerii, ca urmare a dispariției flexibilității. Constatăm că nu mai putem să facem anumite mișcări cu articulațiile, că genunchii dor la urcat scări sau la genuflexiuni, că zona lombară este mai dureroasă la aplecări sau torsiuni, sau gâtul nu ne mai lasă să ducem capul stânga dreapta prea mult.
2) Modul constructiv – exersarea zilnică de mișcări tip yoga, Pilates, Qi-gong, înot, bicicletă sau role, care ne menține corpul într-o stare de tonus, de deschidere și elasticitate, ce ne face bine și ne împuternicește.

Flexibilitatea este o abilitate (flexi-abilititatea) întreținută prin strădanie zilnică.
Da, copiii mici o au din naștere.
Dar poluarea vieții afectează corpul fizic.

Și dacă nu învățăm comportamente avatanjoase și repetiții inteligente care să ne mențină abilitatea de flectare (flexi – abilitatatea) articulațiilor și corpului, stagnăm și ne blocăm.
Nu este greu să testăm care este starea în care ne aflăm în acest moment.
Nu este greu de loc.

Aruncați pe jos o hârtie și aplecați-vă să o ridicați. Observați dacă ați îndoit genunchii s-au v-ați aplecat din spate, din zona lombară.
Observați cât de ușor, cât de simplu, cât de rapid a fost și cât de mult ați implicat respirația în proces (offf, expir prelungit zgomotos).
Astăzi sărbătoresc flexibilitatea pentru că ne apropiem de miezul verii, de perioada în care zilele foarte lungi permit statul cât mai mult în aer liber și mișcarea fizică.

Natura ne cheamă să fim alături de ea, prin dinamica corpului fizic.
Pregătirea mentală și energetică pentru explorarea Naturii de Solstițiul de vară (21 iunie) o vom face printr-un Webinar, al treilea pe anul 2022 dintr-o serie de întâlniri on-line propuse într-un program realizat în colaborare cu firma Alchida.
https://alchida.ro/.../webinar-tonificare-musculara.../

În acest Webinar vom discuta despre flexibilitatea articulațiilor și vom face împreună exerciții ușoare și simple pentru evaluarea și menținerea acesteia. În același timp, vom prezenta produsele naturale Alchida și ingredientele din plante care ajută la menținerea supleții și flexibilității corpului. Și intenționăm un dialog cu voi, să vă răspundem întrebărilor și să evaluăm problemele cu care vă confruntați în prezent.

Ne va face mare plăcere să ne reîntâlnim on-line și să împărtășim informații și experiențe. În acest fel, ne continuăm evoluția și dezvoltarea interioară.
Fiecare pas contează.
Fiecare mica strădanie are rezultate.
Să avem cu toții o zi de flexibilitate fizică și mentală utilă și plăcută. Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii