Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 119 – 28.04.2022 Astăzi sărbătoresc verdele

ro

28 Apr, 2022 14:25 956 Marime text
Zilele frumoase de aprilie mi-au prilejuit plimbări în Natură. Corpul s-a simțit atras de infinitele variante și nuanțe de verde, care sunt întrerupte doar de izbucnirile de alb, galben, portocaliu, roz, roșu sau mov ale florilor de primăvară.

Verdele este o culoare cu efect calmant, liniștitor și echilibrator pentru minte.
Am găsit un text foarte interesant despre TCT (triade color test) a lui Corrado Malanga, un gânditor genial al prezentului.
https://corradomalangaexperience.com/.../tct-interpretare...

Mulțumesc celor care au tradus în limba română studiile științifice ale lui Malanga, pentru că informațiile sunt astfel disponibile tuturor celor care doresc să înțeleagă lucrurile dincolo de fațada superficială a poveștii lumii.
Culorile se conectează profund cu energia corpului uman.

Așa cum știm, suntem făpturi de lumină, străbătute de câmpuri electromagnetice în flux continuu, conectate cu cele ale lumii din jur (ale Pământului) și ale tuturor viețuitoarelor și entităților din jurul nostru. Trăim într-o matrice de conexiuni electromagnetice și suntem permanent influențate de ele.
Lumina este descompusă în frecvențe de vibrație pe care le percepem ca fiind culori.

Scara cromatică a luminii pentru ochiul uman va așeza mereu culoarea albastră la stânga și cea roșie la dreapta, pe o linie cromatică, având mereu verdele în mijloc.
Malanga spune că acest lucru se întâmplă în mod inconștient, pentru că Sufletul, care este conectat la culoarea albastră, o percepe prin ochiul stâng.

Dar pentru că ochiul stâng este conectat cu emisfera dreaptă (așa sunt lucrurile în biologia umană, inversate, încrucișate), Sufletul conectat cu albastrul este situat la dreapta (perceput cu emisfera dreaptă a creierului, în realitatea virtuală), Spiritul conectat cu roșul este perceput la stânga, iar verdele, conectat cu mintea, este întotdeauna la mijloc. Albastrul are lungimea de undă cea mai mică (deci cea mai mare energie), iar roșul este exact invers. Verdele este mereu la mijloc.

Albastru, verde, roșu – Suflet, Minte, Spirit – astea sunt conexiunile pe care Corado Malanga le face. Citiți întregul text recomandat, este fascinant (și nu vă lăsați descurajați de complexitatea interpretărilor). Citiți textul cu intuiția, nu doar cu mintea. Veți primi din el exact ce aveți nevoie.

Așadar, Mintea este conectată cu Verdele, culoarea pe care o sărbătorim astăzi.
Și în spatele culori verde se află o cantitate uriașă de energie.
Mintea este ca un fluviu ce curge continuu.
Dialogul nostru interior nu se oprește nicio clipă.

Tentativele noastre de a-l opri (cu meditația sau procesul de învățare a unei sarcini noi) sau de a-l direcționa (cu afirmații și repetiții, plus exersări continue) consumă multă energie.
Când mă plimb în Natură, mai ales într-o zi însorită, în care toate nuanțele de verde se văd clar și vin la pachet cu mirosul de proaspăt al Naturii proaspete de primăvară, Mintea intră într-o stare de armonie și echilibru rar întâlnite în viața citadină.

Dialogul mental există, dar rămâne undeva în fundal, foarte blând și delicat.
Și tot ce pot rosti, în fața minunilor create de Natură este ”uau....uau” și cam atât.

Arborii imenși, cu trunchiuri groase și cuprinzătoare, castanii înfloriți, salciile bătrâne și impunătoare, mestecenii înrolați în pâlcuri dese sau stejarii bătrâni, susținători a zeci de alte specii îmi transmit o stare de venerație: parcă sunt lângă niște frați mai mari sau rude venerabile, care au experiență și înțelepciune a existenței pe pământ. Nici nu mai pot să deschid gura să întreb ceva. Pentru că simt că nu este relevantă trăirea mea, de câteva decenii, față de a lor, de sute sau mii de ani.
Mintea intră în armonie cu verdele, se liniștește, se calmează, se echilibrează, se îmblânzește și îi permite corpului să simtă mai multă energie și mai multă vigoare.

Verdele Naturii are efecte vindecătoare la toate nivelele. Nu doar vizual, ci și atunci când este folosit în farfuria de mâncare. Corpul vrea verde în această perioadă a anului: salată verde, spanac, urzici, ceapă verde, pătrunjel, leurdă, orice alte plante verzi și pline de viață. Ficatul are nevoie de verde pentru echilibru, armonie și alcalinizare.

Smoothie verde (dacă nu ați citit Revoluția smoothie-urilor verzi de Victoria Boutenko, vă recomand călduros această lectură, dar și aplicarea ei practică) sau orice fel de alt piure verde făcut la blender sau termomix – ele reprezintă pansamentul alcalin al corpului în această perioadă a primăverii.
Astăzi sărbătoresc verdele să-mi amintesc că este culoarea care se află mereu la mijloc.

El mă scoate din extreme (nici relaxat maxim pe albastru și nici excitat maxim pe roșu), el mă re-aduce în centrul ființei mele și mă focalizează pe ceea ce este important: energia.

Verdele mă ghidează spre zona de fluiditate a minții, mă ajută să pot face un efort intelectual într-un mod inteligent și strategic (pentru copiii care se pregătesc de examene, culoarea verde este prietenul cel mai bun – în exterior, și în interior – vezi smoothie verde!).

Astăzi sărbătoresc verdele și petrec o altă zi contemplând un aspect profund și simplu al percepției umane.
Să ne fie bine tuturor
Cu iubire

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii