Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:50 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 118 – 27.04.2022 Astăzi sărbătoresc exersarea

ro

27 Apr, 2022 11:23 1513 Marime text
Ieri am vizitat un o casă veche, somptuoasă și foarte bine restaurată, care avea un citat în partea de sus a pereților (la îmbinarea pereților cu tavanul).

Acesta era o combinație din operele a doi poeți englezi, dintre care o parte spunea ”ține-ți gura și păstrează-ți prietenii” (keep your mouth, keep your friends). Iar întregul citat se referea la ”a fi relaxat, a sta în pace, a fi bucuros de ceea ce este și cele mai rele cuvinte care-ți ies din gură să fie ”bine ai venit” și iar ”bine ai venit” – cu alte cuvinte, să fii ospitalier.

Mi-am amintit de acea parte din spiritul românesc în care deschiderea, ospitalitatea și nevoia de a avea prieteni și cunoscuți este maximă. Pentru că din împărtășirea reciprocă beneficiază toată lumea. Așa se produce in-formația (formarea personalității interioare).
Iar condiția fundamentală pentru a reuși să-ți menții relațiile sociale este să-ți ții gura.

Vorbele izvorăsc de cele mai multe ori din Importanța de sine.
Vă amintiți de ea?
Acea proprietate a minții umane de a se simți ofensată de toți și toate?
O exersăm repetat, din copilăria mică.

Mă ofensează adulții că nu-mi împlinesc voințele și dorințele (de copil). Apoi, mă ofensează frații și prietenii, că nu se comportă cum mă aștept eu să o facă. Mă ofensează toți profesorii la școală, care se poartă agresiv și dificil cu mine. Mă ofensează insectele că mă ciupesc, animalele că mă latră sau zgârie, obiectele că mă agresează și toată starea naturii (frigul, ploaia, noroiul, vântul etc). Mă simt ofensat de tot și toate, mă simt îndreptățit să mă plâng continuu de ceea ce mi se întâmplă și să povestesc tuturor cu care mă întâlnesc „ia uite ce am pățit eu”. Adică exersez împărtășirile ofenselor cu ceilalți. Adică le mențin în Realitatea mea repetându-le iar și iar.

Astăzi sărbătoresc exersarea, ce presupune repetiție și apoi fixare, pentru că este forța de bază a Importanței de Sine (și o cunosc atât de bine).
Dar repetiția avantajoasă este și puterea de bază din spatele vindecării. Așa că aleg să exersez tot ce îmi face și mie bine, dar și celor cu care împărtășesc.
Tot repetițiile și exersările ne scot din situațiile dificile în care ne băgăm singuri, în ignoranță și necunoaștere.

Exersarea unor afirmații care să ne structureze un mental pozitiv (să ne focalizeze mintea pe direcții pozitive) reprezintă cheia reprogramării mentale.
La fel, exersarea unor obiceiuri fizice care să ne scoată corpul din stagnare (exerciții fizice, mișcări, posturi corporale avantajoase) este benefică atunci când o folosim pentru binele nostru.
Iar exersarea comunicării armonioase cu cei din jur, cu antrenarea ținerii gurii atunci când nu avem ceva favorabil de spus este o altă cheie utilă pentru echilibrare.

Profesionalismul în orice domeniu se obține prin exersare. Nu este altă modalitate. Chiar și dacă există talent natural, tot exersarea este cea care îl pune în valoare prin repetiție.
Un grădinar talentat, un bucătar sau un muzician talentat nu va deveni profesionistul admirat de ceilalți decât după nenumărate exersări.

Repetiția avantajoasă și inteligentă reprezintă instrumentul principal al vindecării minții, sufletului, corpului, relațiilor sociale și structurii sistemelor.
Astăzi, de ziua exersării, ce alegem să repetăm iar și iar?
Vă propun să repetăm mișcări fizice avantajoase.

Mai țineți minte genuflexiunile pe care vi le propuneam anul trecut? Cele care să mențină flexibilitatea și dinamica genunchilor? Ce-ar fi astăzi să exersăm cicluri de 10 genuflexiuni, câteva în cursul zilei? 10-20-30, chiar 50. Fără să exagerăm. Este foarte ușor să ajungi chiar și la 100 genuflexiuni pe zi, în grupe de 5 sau 10, făcute când și când de-a lungul zilei.
Alături de fetele de la Vitality Pilates Studio, începem orele de Yoga pentru începători.
https://vitalitystudio.ro/curs-yoga-practicant-incepator/

Aici vom exersa continuu flexibilitatea genunchilor. Dar vom învăța și să ne ținem gura, să ascultăm indicațiile pentru a ne mișca la unison și să ne focalizăm mintea pe direcții pozitive. Exersările sunt cheia pentru orice abilitate favorabilă corpului.
Astăzi sărbătorim exersările pentru că suntem făpturi ale obișnuinței. Ne place să repetăm iar și iar până automatizăm ceva. Și ne trebuie timp să automatizăm până și cea mai mică abilitate. Timp serios. Ani de zile. De aceea și repetăm în postări temele discutate. Uităm de la o zi la alta, tot ceea ce nu repetăm constant.

Mulțumesc că sunteți alături de mine, în acest efort de a exersa mesaje pozitive, repetându-le zilnic și împărtășindu-le cu toți cei interesați.
Să avem cu toții o altă zi echilibrată și liniștită, exersând ținerea gurii închise, menținerea genunchilor flexibili și focalizarea minții pe afirmații pozitive. Putem face asta.
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii