Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 116 – 25.04.2022 Astăzi sărbătoresc reparațiile

ro

25 Apr, 2022 15:36 1032 Marime text
Suntem ființe uimitoare, cu multe posibilități în potențial și cu la fel de multe limitări, pentru dez-împuternicire. Trăim într-o lume compartimentalizată, în care fiecare știe strict doar o mică bucățică din Realitate, iar dacă nu comunicăm eficient între noi, nu avem nici cea mai mică șansă să înțelegem măcar puțin din tabloul de ansamblu.

Suntem împinși de mici la compartimentalizare și specializare, din momentul în care ne-am așezat pe scăunelul de grădiniță și ni s-a spus: tu te joci cu păpuși, tu te joci cu mașinuțe. Tu te îmbraci în roz, tu te îmbraci în albastru.

Problemele de comunicare inter-umane apar extrem de devreme, odată cu primele cuvinte, expresii și interacțiuni. Există multiple canale de comunicare între oameni, unele accesibile prin cuvinte, altele doar prin senzații corporale.

Cele mai multe dintre aceste canale sunt afectate, stricate, blocate sau stagnante.
Puțina comunicare pe care o mai realizăm între noi, filtrată prin informațiile minții și cuvintele preluate din ecranele la care ne uităm 8-10 ore pe zi, declanșează la fiecare cuvânt și ton conflicte și diz-armonii energetice.

Dacă suntem conștienți de dimensiunile uriașe ale Importanței de sine și de modul în care hrănim acest parazit cu propria noastră energie, vom realiza proporția dizarmoniilor și stagnările din canalele noastre de comunicare (cu oamenii și cu lumea din jur).

Să repetăm definiția, pentru a discuta în aceeași limbă.
Importanța de sine este definită drept capacitatea de te simți ofensat de orice și oricine. Cuvintele sau gesturile altei persoane, acțiunile sau prezența altor oameni sau ființe – apar ca fiind ofensatoare pentru tine. Importanța de sine se bazează pe judecată și nevoia de a avea dreptate. ”Nu este drept, nu este corect” reprezintă hrana de bază a Importanței de sine. Acest parazit energetic există doar în mintea noastră. Corpul NU cunoaște importanță de sine. El știe că nu este mai important sau mai puțin important decât o furnică, un fir de iarbă sau orice alt animal sau ființă a lumii.

În schimb, mintea construiește o poveste despre ”EU” care are dreptul să fie aprobat, admirat și servit de totul și toți din jur. ”Ceilalți trebuie să vorbească frumos cu mine. Trebuie să-și țină promisiunile. Trebuie să se comporte cum mă aștept eu să o facă. Trebuie să arate și să se comporte cum vreau eu, ca să mă simt eu bine”.

Dacă ne uităm mai atent, Importanța de sine se hrănește masiv cu emoțiile noastre, în relațiile familiale. Dacă soțul nu se comportă așa cum așteaptă soția (conform poveștilor din filmele romantice și cărțile de dragoste), Importanța de sine o face să se simtă ofensată, supărată, ”rănită” și să reacționeze agresiv verbal sau emoțional. Dacă proprii copii nu fac ceea ce ea le spune să facă (să mănânce ce vrea ea, să se îmbrace cum vrea ea, să vorbească și să se comporte cum îi învață ea) femeia se simte ofensată, tulburată, necăjită. La rândul său, un bărbat are așteptări masive de la soție și copii, de la serviciu și lumea din jur (și lui i se spun multe povești, prin filme și ecranele telefoanelor).

Importanța de sine este un parazit perfid. Nu prea îți dai seama că se hrănește cu energia ta (ăsta este și succesul unui parazit, gazda nu are idee că îl poartă) în schimb, poți să simți urmele trecerii sale: stare de slăbiciune, tristețe, nemulțumire, iritare, furie, anxietate, agitație, neliniște, depresie.

Da, depresia este un semn uriaș al Importanței de sine.
Lumea din jur nu este cum mă aștept EU să fie. Lucrurile nu sunt aici să-mi facă MIE pe plac. Așa că reacționez prin lipsa chefului de a mai trăi. Dacă viața NU ESTE CUM VREAU EU, nu îmi mai bat capul să înțeleg ce se întâmplă. Pur și simplu, nu mai am chef să trăiesc și fac viața mizerabilă tuturor celor din jur, care încă mai au chef să trăiască.

Multe dintre emoțiile care ne iau energie înseamnă probleme majore ale căilor de comunicare inter-umane. Canalele energetice de comunicare între noi și ceilalți sunt defecte. Și sunt menținute intenționat defecte. Pentru că doar așa parazitarea (de toate felurile) are succes.

Când noi ajungem să comunicăm eficient între noi și începem să lucrăm împreună, să punem cap la cap ceea ce am aflat fiecare, în felul său, începem să ne ”prindem” cum stau lucrurile. Chiar dacă mult timp nu știm cum să facem pentru a repara ceea ce percepem a fi defect, este important măcar să conștientizăm starea lucrurilor.

Astăzi sărbătoresc reparațiile, pentru că nu este deloc greu să începi să refaci căile de comunicare cu ceilalți și cu lumea.
Iertarea este un proces important și o cheie a micșorării importanței de sine. Iertarea de sine. TU SĂ TE IERȚI PE TINE, pentru necunoaștere și propria ignoranță. Și apoi să-ți ceri iertare celorlalți, pentru că în ignoranța ta, ai rănit în stânga și în dreapta, fără măcar să-ți dai seama.

Tehnica Ho’oponopono (pono – înseamnă a repara, Ho’o înseamnă cuvântul care devine acțiune) – Ho’o pono pono este o expresie în limba hawaiană care înseamnă – să reparăm activ ceea ce am stricat în ignoranță.
Cum facem tehnica?
Simplu. Rostim repetat, iar și iar, mental sau cu voce tare, fie expresia în limba hawaiană – Ho’oponopono, fie ”traducerea” nu foarte exactă, dar destul de utilă, în limba română: ”Te iubesc, Îmi pare rău, Te rog să mă ierți, Mulțumesc”.

Astăzi vă propun, de sărbătorirea reparațiilor, să repetăm mental de minim 500 (optim 1000 de ori) aceste cuvinte, spuse în primul rând pentru noi și corpul nostru.

Prima reparație în comunicare este între minte și corpul nostru. Îi facem rău corpului cu fiecare acțiune, gând și emoție care nu este în interesul lui înalt și pentru sănătatea sa. Așa că iertarea, ca și tehnică de reparație a canalelor energetice de comunicare, devine o acțiune logică, eficientă și activă.

Sunt multe aspecte de discutat, la tot ce am povestit mai sus.
Vă invităm să le discutăm în detaliu și în cursurile și Webinariile pe care le pregătim începând din luna mai. Așa putem să comunicăm între noi și să creștem împreună.

Să începem cu onorarea corpului fizic, într-un curs de mișcare cu sens și logică.
Studioul Vitality Constanța ne invită la un curs de începători pentru yoga. Este un loc de început pentru repararea căilor de comunicare cu acest minunat corp.
https://vitalitystudio.ro/curs-yoga-practicant-incepator/

În curând, voi anunța și noile programe online pe care le-am creat pentru a vă susține în propria călătorie către o trăire mai eficientă, corporală și armonioasă în Realitatea pe care o creăm împreună.
Odată cu reparațiile capitale ale liniilor de comunicare energetică cu mine și lumea din jur, Forța vieții mă conectează și ghidează către un alt nivel de vindecare, mai profund și mai surprinzător.

Vă doresc o altă zi de sărbătoare cu echilibru și liniște, cu reparații cât mai eficiente ale comunicării cu Sine și ceilalți, dar și cu folosirea inteligentă a iertării și tehnicii prezentate.
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii