Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Ziua 114 – 23.04.2022. Astăzi sărbătoresc Lumina

ro

23 Apr, 2022 12:24 1728 Marime text

 
  • Iată-ne ajunși în Sâmbăta mare a Paștelui, în care sărbătorim și un Sfânt important pentru ortodoxie, învingătorul balaurilor și dragonilor, Sf. Gheorghe.

În ultima lună, de când Soarele și-a intensificat emisia de fotoni și radiații, am început să percepem din ce în ce mai bine realii dragoni și balauri, entități energetice din interiorul minții umane, dar foarte materiale în exprimarea lor în viață.

Cel mai mare balaur cu care ne confruntăm fiecare dintre noi este Triunghiul victimă /agresor/ salvator. Un balaur cu trei capete, ce nu poate fi învins în luptă directă, pentru că dacă îi tai un cap, crește un altul la loc. Așa că nu merge soluția cu ”tăiatul”. Lupta nu este o rezolvare pentru conflictele născute în minte. Pentru că lupta nu face decât să mențină dezechilibrul și balaurul rămâne în viață.

În tentativa naivă de a înlocui un balaur cu altceva mai avantajos și favorabil (asta face orice copil, înlocuiește o poveste urâtă, cu o alta, mai convenabilă) v-am prezentat o variantă de triunghi: încredere, respect, iubire. Mulțumesc Monicăi pentru propunerea de triunghi alternativ: bine, frumos, adevăr.

Sunt opțiuni care sună frumos pentru minte (cuvintele meșteșugite au fost dintotdeauna mecanismul de învăluire al minții). Dar în realitatea corporală, sunt doar cuvinte. Adică...vânturi, cum vă povesteam în 19 februarie.

Să schimb eticheta la colțurile unui triunghi înseamnă să pun batic și mărgele capetelor balaurului și să numesc asta ”schimbare”.
În postarea de ieri, vorbind despre copiii care se joacă de-a v-ați ascunselea, acoperindu-și ochii și fiind convinși că nimeni nu-i mai vede (pentru că ei nu mai văd pe nimeni) am realizat naivitatea demersului propus.

S-a făcut lumină. Și am văzut mai bine.

Îmi plac mult perioadele în care oamenii se focalizează pe Lumină. Pentru că vezi mult mai clar și bine întunericul și toată înșelătoria.
Nu poți schimba un triunghi cu alt triunghi. Pentru că vei crea tot colțuri. Și te vei simți încolțit, oricum te-ai poziționa.
Poți schimba un triunghi cu altă formă geometrică, fără colțuri (o sferă, o spirală, o elipsă sau o bandă Moebius) sau poți transforma geometria plană în geometrie scalară sau cymatică. Adică poți schimba complet Jocul. Asta face, în realitate, Lumina.

Când văd mai bine Jocul, constat repetitivitatea și manipularea din spatele intențiilor Stăpânilor Jocului.

Când realizez că organismul fizic în care exist a devenit trofeul râvnit al multor entități care se străduie să-l ocupe, și simplitatea prin care Sufletul (Lumina din Lumină) îl poate revendica într-o secundă de prezență (Eu sunt cine sunt) îmi stă la dispoziție – descopăr butonul de on-off al Jocului. Focalizarea mentală. Atenția.

De aceea am făcut și întregul proiect al postărilor zilnice. Pentru că focalizează atenția pe mesaje cu sens, de împuternicire și mai ales, de confirmare a ceea ce fiecare simte în interior. Pentru exersarea zilnică a butonului on-off. Și începe să se simtă....este din ce în ce mai evident. Nu așa se întâmplă și la voi? Nu vă ”prindeți” corporal mult mai repede de ceea ce vi se întâmplă?

Astăzi sărbătoresc Lumina, pentru că știu: Sunt Lumină.

Nu triunghiuri, nu colțuri, nu cuvinte, nu explicații meșteșugite.

Doar lumină pură, curată și atot-suficientă.

Nu am nevoie de Sf Gheorghe să se lupte cu balaurul. Energia masculină poate continua să se lupte, dacă asta alege să facă, cu toți și cu toate.
Sunt energie feminină Creativă și sunt Lumină.

Să avem cu toții o zi de sărbătoare luminoasă

Cu iubire

Sursa: Facebook/ Zyanna Orinda 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii