Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:39 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 110 – 19.04.2022 Astăzi sărbătoresc ochii

ro

19 Apr, 2022 11:44 1032 Marime text
Vederea este simțul pe care oamenii se bazează cel mai mult, în tot ce fac. Atât de mult încât sintagma ”ce nu văd, nu există” devine realitatea pentru majoritatea oamenilor. Nu contează că radiațiile de toate felurile (tv, radio, telefonie, radar, ultrasunete, radiații X sau gamma de la soare și multele altele) sunt invizibile și ne afectează masiv. Dacă nu văd, nu există.
Ochii sunt organe sensibile și puternice.

Șamanii din vechime spuneau că puterea voinței umane poate fi dirijată prin lumina ochilor. Când un șaman ”prindea” cu strălucirea ochilor săi o altă ființă umană, aceasta se afla ”agățată” într-un fascicul de energie din care nu mai putea ieși: făcea ceea ce i se spunea să facă. Vedem fenomenul respectiv în cadrul ședințelor de hipnoză și magnetizare (de care le este atât de frică majorității oamenilor).

Prin intermediul ochilor avem acces la cel mai puternic organ energetic al corpului, ficatul (sediul voinței și curajului). Medicina Tradițională Chineză spunea că starea ficatului se observă la nivelul ochilor. Când ficatul este curat, puternic, funcțional, ochii sunt limpezi, clari, albi și strălucitori. Pe măsură ce ficatul devine mai stagnant, mai plin de depozite de mizerii de toate felurile (medicina numește asta ficat gras, sau steatoză hepatică), ochii devin mai roșii, injectați, cu tot felul de vase de sânge vizibile, sau cu fel și fel de modificări ale culorii pupilei (spre gălbui, maroniu și negru) și cu tulburări evidente ale vederii. Miopia, vederea încețoșată la distanță, este primul semn că ficatul este în neregulă. Când apare și tulburarea vederii de aproape, hipermetropia (combinată cu miopia sau singură), ori astigmatismul, ori alte tulburări ale globului ocular, știm că ficatul este masiv afectat prin depunerile de reziduuri.

Primele măsuri în orice fel de tulburare de vedere ar trebuie să fie dieta de curățare a ficatului (ca în hepatită, dieta ușoară, cu puține alimente și calitative) și odihna/repausul corporal. Ficatul este cel mai muncit organ al corpului, uzina producătoare de energie și substanțe (structură a corpului), iar ochii ne indică cel mai bine starea sa.

Vederea depinde de atmosfera din jur. Noi putem să vedem pentru că există o atmosferă. Dacă poluarea este masivă, cum se întâmplă în majoritatea orașelor mari, vederea noastră este afectată. Nu mai putem distinge stelele pe cer (aflăm cu uimire cât de multe sunt, când mergem într-o zonă rurală), nu mai distingem cu claritate trăsăturile oamenilor sau diferitele amănunte ale mediului înconjurător. Și cu siguranță nu mai putem vedea trăsăturile uneori neobișnuite ale lumii, care apar când și când, trecător, dar ne trebuie agerime și viteză, să le prindem trecerile.

Vederea și viziunea ochilor depinde mult de starea întregului analizator vizual. Dacă l-am focalizat și concentrat doar în acest ecran de computer, pe care am scris textul, ochii au stat fixați într-o poziție o perioadă mai lungă de timp. La fel ca și fundul meu, care a stat imobilizat pe scaun, o perioadă de timp. Totul înțepenește și se fixează în poziții vicioase.

Astăzi sărbătoresc ochii și vederea, oferindu-le libertatea de mișcare și eliberându-i de prizonieratul literelor și ecranelor. Caut un loc în care Natura să permită cuprinderea largă cu privirea și mă joc de-a ciobanul de oi: baleiez cu privirea suprafețe largi de teren și identific de la distanță, diferitele componente. Un exercițiu minunat pentru ochii mei forțați să se focalizeze de aproape, pe ecrane și foi de hârtie.

Vederea se poate restabili în mod natural. Orice tulburare a ochilor și a vederii se corectează, dacă lucrăm pe cauza ei: starea ficatului. În cartea ”Sănătate 5D” de pe www.centrulnatura.ro/e-shop am povestit mult despre conexiunile între organele centrale și simțurile noastre.

Astăzi ne ocupăm de ochi și de vedere. Susținem ochii în toate modurile cunoscute și intuite de corp. Mâncare bună (afine, zmeură, mure, smoothie cu banane), mișcare și drenaj limfatic (masaj, înot, orice alte proceduri fizice), relaxare și repaus, sau ieșire în Natură și aer curat. Spălături locale (ochi) cu ceai mușețel sau silur, ori folosire de infuzie de albăstrele, pentru comprese locale. Dacă îmi tai via (și n-am făcut-o până acum) și curge seva de viță de vie, pot folosi picături din ea să-mi spăl ochii. Și seva de mesteacăn este la fel de utilă, pentru spălături oculare.

Mă îndepărtez de ochii lui Big Brother, și de toți ochii de pe bancnote, pentru că ei mă blochează cu voința lor. Învăț că și eu am aceeași putere în lumina ochilor mei.
Mă îngrijesc astăzi de ochii mei frumoși, pentru că atunci când VĂD bine, mă poziționez mai avantajos în Jocul vieții.

Să avem o altă zi frumoasă și susținătoare.
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii