Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 107 – 16.04.2022 Astăzi sărbătoresc Luna plină în Balanță

ro

16 Apr, 2022 10:54 919 Marime text
Iată-ne ajunși în cea mai echilibrată zi a lunii Aprilie. Intens de echilibrată, pentru că prezența lunii pline pe firmamentul cerului accentuează la maxim elementele polare din Jocul de pe pământ: negativul și pozitivul, binele și rău, lumina și întunericul.

Echilibrul este o stare ideală, în jurul căreia oscilăm funcție de mulți factori din viețile noastre. Experiențele noastre de maturizare ne poartă fie către polul negativ, fie către cel pozitiv al bateriei interioare. Lumina care suntem există datorită dinamicii între cei doi poli ai bateriei. Trăirea profundă și intensă a întunericului ne învață valoarea luminii.

Astăzi sărbătoresc echilibrul pentru că obținerea acestei stări este inevitabilă, într-un moment sau altul al Jocului. Deși sunt continuu și zilnic păcălită să-mi cedez energia (atenția) pe aspecte ale hologramei realității oferite de stăpânii lumii, ceva din interior (Sufletul? Spiritul? Forța vieții?) mă ghidează continuu între capcane, oferindu-mi alte opțiuni și alte viziuni posibile.

Am audiat recent o poveste care m-a impresionat profund.

Oamenii de știință au încercat să învețe un grup de maimuțe să folosească banii. După circa 3 zile majoritatea maimuțelor s-au dumerit cum este treaba cu banii, procurarea lor, schimburile pe care la facilitează, avantajele și posibilitățile obținute. După aproximativ trei săptămâni, toți masculii din grupul de maimuțe au început să fure, să înșele și să trișeze. Și toate femelele din grup au început să se prostitueze (să solicite bani pentru serviciile sexuale). După 6 săptămâni, legăturile normale și naturale ale grupului erau complet compromise. Adiția și dependența de ”jocul de noroc” al banilor a tuturor maimuțelor din experiment era atât de intensă, încât cercetătorii au decis să oprească totul și au scos banii din Joc. Reacția maimuțelor a fost surprinzătoare: i-au atacat, furibunde, pe cercetători, căutând disperate banii.

Această poveste ne arată puterea de manipulare la nivel profund a simbolurilor oferite de stăpânii lumii. Jocul cu banii, un joc de noroc mai adictiv decât orice altul existent în lume, creează la oameni circumstanțe nu diferite de cele observate în grupul de maimuțe.
Jocurile care ne scot din echilibru și distrug conexiunea inter-umană sunt și cele care ne-au adus dependențele cele mai mari și aproape de nedepășit: dependența de bani și de mâncare.
O să protestați spunând că nu se poate trăi fără una sau cealaltă.
Ca oameni dependenți și în dezechilibru interior, știm că nu se poate.

Ca oameni echilibrați și maturi, complet responsabili pe propriile acțiuni și conștienți de Joc, se poate. Nu neapărat fără mâncare sau bani, dar fără ele așa cum ne sunt oferite de stăpânii lumii în prezent.

Așa zisa hrană ce ne este oferită ne produce schimbări masive în biologie și fiziologie, ne transformă corpul dintr-o mașină echilibrată într-una defectă și suferindă și deschide poarta către alte dependențe: de medicamente, de servicii medicale specializate, de instituții financiare. Iar banii sunt cei care ne motivează fiecare pas și ne mișcă în direcțiile dorite de stăpânii lumii. Dacă nu avem motivația financiară, nu facem mai nimic în viețile noastre.

Luna plina în Balanță de astăzi ne va provoca uriaș în cele două dependențe mari pe care le avem. Vom vedea mai clar și mai intens toate problemele și dificultățile produse de bani și mâncare (hrană) în viețile noastre. Plus celelalte dificultăți derivate de aici (așa cum au observat și maimuțele în grupul testat): relații inter-umane bazate pe tranzacții financiare, comportamente cu frecvență de vibrație joasă, pierdere continuă de energie.

Ce putem face astăzi este să fim observatorul mașinilor automate care am devenit, fără voia noastră, dar cu participarea corpului nostru.
Să nu ne mai blamăm, să nu mai folosim cuvinte ofensive pentru noi sau alții.
Și în ciuda a tot ce observăm, să ne rostim astăzi repetitiv: Sunt frumoasă și arăt bine (pentru doamne) sau Sunt echilibrat și mă simt bine (pentru domni).

Sărbătorim Luna plină în balanță folosind puterea minții să cârmim corabia corpului într-o altă direcție decât cea în care a fost până în prezent.
O boală este cronică, când corpul nu mai este în stare să-și dea seama că există boala și trebuie să se lupte cu ea. Cu alte cuvinte, când se obișnuiește cu răul. Terapia naturală, prin produsele sale, intensifică la început simptomele bolii, ca organismul să-și amintească de răul pe care îl poartă și să-și mobilizeze toate forțele, pentru a se elibera de el.
Asta fac lunile pline. Accentuează și intensifică problemele, pentru a fi observate mai clar. Doar atunci când ele deranjează intens, putem să luăm măsuri de remediere.

Există un echilibru extraordinar în Lume și în Natură.
Sărbătorim astăzi ziua cea mai echilibrată a lunii Aprilie. Să găsim cu toții zone de echilibru în discursul minții, în trăirea emoțională și în acțiunile zile.
Cu iubire, tuturor,

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii