Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 105 – 14.04.2022 Astăzi sărbătoresc imaginația

ro

14 Apr, 2022 14:37 1293 Marime text
Am reușit să depășim teama de succes.
Și l-am revendicat, ca și posibilitate de evoluție personală.

Orice facem, orice întreprindem, orice proiectăm, începând de astăzi, vom încărca cu vibrația succesului și a eficienței.
Imaginația este o abilitate a minții umane ce participă activ la co-crearea realității în care ne aflăm. Tot ce-mi pot imagina cu insistență și perseverență, devine Realitate pentru mine.

Dacă am reușit măcar o dată în viață să-mi îndeplinesc intențiile și proiectele, fiind neînduplecată în eforturile de atingere a obiectivelor mele, știu că imaginația este una dintre cele mai importante instrumente ale minții umane.

Este adevărat că anii mulți de școală și serviciu îmi tocesc repetat imaginația, dar precum crengile copacilor care sunt mereu tăiați, dar cresc la loc, la fel și această abilitate se reface, dacă nu o mai tocesc cu sarcini repetitive absurde, consumatoare de energie, timp și atenție.

Dacă nu mai pierd energie prețioasă participând la dramele celor din jur sau oferite de mass-media, dacă îmi văd de corpul meu, de mintea mea și de emoțiile care apar, fiind atentă să nu le las să fie trase în partea de conflicte și război, voi reuși să recapăt suficient de multă energie pentru a reactiva imaginația.

La început îmi va fi extrem de greu. Oricine s-a oprit din telenovela lumii, din starea de încordarea și tensiune a luatului în serios al vieții, știe care este consecința imediată: o senzație de oboseală, de sfârșeală, de epuizare fizică, ce poate dura săptămâni la rând.

Pentru că odată ce corpul nu mai este biciuit cu povestea minții, odată ce suprarenalele nu mai sunt ținute turate în povești de groază, care să le descarce de adrenalină continuu (sau nu mai sunt stimulate cu cafea, cola, zahăr, sare și bârfe), acestea se relaxează și putem să realizăm pentru prima oară în viață câtă energie avem, în mod real (nestimulat).

Foarte puțină. Nu suficient cât să ne putem imagina și proiecta o viață mai bună.
Suficientă doar cât să urmăm ceea ce ni se spune și să continuăm să fim soldați obedienți ai sistemelor.

Dacă nu mă descurajez și știu că acesta este cursul natural al evoluției recuperării, continui pe drum, îmi ofer odihna de care corpul are nevoie și re-setarea mentală, de care viziunea mea are nevoie. Mă ancorez în lecturi pozitive, în repetiții avantajoase și inteligente, mă resetez într-un mod util pentru mine însămi.

ȘI re-pornesc imaginația, abilitatea prin care re-devin co-creatorul Realității personale în care trăiesc.
Încep să-mi imaginez cea mai bună variantă posibilă de viață pentru mine.

Cum mi-ar place să fiu eu, ca personalitate și individualitate, în această variantă de succes a vieții mele? Dar cum mi-ar place să fie lumea din jurul meu?
Îmi pot imagina o lume fără conflicte și competiție?

Pot să ascult cântecul celor de la Beattles ”Imagine” și să permit exercițiilor de imaginație creativă să înlocuiască scenariile de teamă paralizantă pe care mi le spun mental la fiecare pas. Nu mă lupt cu ele și nu încerc să le șterg. Nu este așa simplu. Doar le voi înlocui cu variantele avantajoase pentru mine.

Știți cine ne poate ajuta cel mai mult în vindecarea imaginației amputate de sisteme?
Copii mici, de până la 7 ani.
Nu întâmplător, atâtea femei simt nevoia să lucreze cu acești copii.
Și nici întâmplător, sistemul îi preia cât mai devreme în tăvălugul programării sociale (de la 3-4 ani).

Pentru că puterea imaginației acestora este uriașă. Și ne reamintește de propriul nostru potențial, pe care astăzi îl sărbătorim pentru re-amintire.

Astăzi sărbătoresc imaginația printr-un exercițiu mental: descopăr că pot să trăiesc fără mâncare, fără prea multe haine, obiecte și fără bani. Îmi reglez singur temperatura corporală, frigul sau căldura nu mai sunt o problemă, iar Natura mă ghidează în alegerea ocupației care să-mi aducă bucurie. Devin o prelungire a mamei Pământ și urmez ghidarea acesteia. Simt cu tot corpul ce am de făcut și cum să îmi proiectez focalizarea atenției.

Să avem cu toții o altă zi frumoasă, interesantă și plină de imaginație.
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii