Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea întâi – ziua 3. Cheia tinereții este să te poți mișca fluid de la o stare interioară la alta

ro

27 Feb, 2024 10:24 613 Marime text






27 februarie 2024
 
Cheia tinereții este să te poți mișca fluid de la o stare interioară la alta, de la o senzație la alta. Copiii o pot face extrem de rapid (deși, din postarea mea de acum două zile, ați descoperit că fixitățile, condiționările și dresajul apar devreme în viață și rapid învățăm să ne agățăm de stările emoționale ”ale mele”)
 
De unde învățăm?
Cine ne face să ieșim din fluiditatea interioară?
Pe cine imităm, când suntem mici?
 
Ați avut experiența mamei supărate pe copil, care nu vorbește cu el o zi întreagă sau mai multe zile?
Sau a tatălui ofensat că i-a răspuns copilul, de îl tratează fie cu ignor, fie cu răceală, zile întregi?
Sau a bunicii îndurerate de alegerile celui mic (nu mai umbla cu fetița asta, nu mai merge la ăia acasă etc) care jeluiește fiecare eroare / încercare / suferință a copilului, de parcă ar fi sfârșitul pământului?
 
Adulții învață să se ”agață” mental de viziunile pe care le au asupra realității și vieții ”cum sunt lucrurile, cum ar trebui să fie, ca să mă simt eu confortabil”.
Avem nevoie de structuri și limite / granițe să putem trăi, mai ales să putem trăi împreună.
Dacă nu ar exista reguli sociale, realmente n-am putea să trăim în orașe sau comunități.
 
Dar de multe ori, regulile și toate aceste ”trebuie” auzite în mod repetat, ne încorsetează și devin o închisoare mentală atât de strânsă, încât nici măcar nu realizăm când am devenit prizonieri.
 
Simptomele prizonieratului se manifestă în mod evident, în viața zilnică: plictiseala, frustrarea, tristețea și iritarea / furia când lucrurile ne scapă de sub control, sau când ni se întâmplă situații pe care nu le dorim.
 
Când privești lumea în mod fluid, flexibil, cu ochi de copil care nu judecă și nu interpretează, re-descoperi că lucrurile se întâmplă, emoțiile vin și pleacă, energiile apar și dispar, mai vin radiații, mai un front atmosferic presiv sau o furtună, apare o criză economică, sau financiară, sau personală (cineva se trântește pe jos sau urlă).
 
Lucrurile se întâmplă.
Nimeni nu are nimic cu noi și nu dorește să ne facă viața grea.
Fiecare se străduie doar să-și facă lui viața mai ușoară.
Dar lucrurile se întâmplă.
 
Da, mă supăr. Dar câteva minute, sunt străbătut de valuri de senzații și reacții, urlu și țip, după care mă scutur, mă adun și exact ca în primăvară, când soarele iese după norii de ploaie, zâmbesc și mă redresez.
Asta este flexibilitatea interioară, redobândirea tinereții în reacții și manifestări.
 
Ce vine, vine. Dar așa cum vine, la fel pleacă.
Precum valurile de energie prin care trecem împreună de la începutul anului.
Am vorbit despre tinerețe, flexibilizare, tonifiere și adaptare în Webinarii trecute, ce sunt disponibile la prețuri reduse aici https://alchida.ro/produse/evenimente/
 
Profitați de aceste înregistrări, să reascultați informații utile și practice. Și apoi, să le testăm împreună în practică.
Haideți să observăm astăzi, într-o zi de marți, cu energie mai luptătoare (marțială, războinică) cum suntem provocați, reacționăm și apoi ne trece, revenind la starea de liniște ințială. Cât timp ne ia procesul? Să îl intenționăm astăzi mai scurt ca de obicei.
 
Să nu stăm nervoși, încordați, tensionați sau supărați ore întregi.
Folosim apa rece să ne ajutăm: ne spălăm pe față, pe brațe de la coate în jos, eventual și pe picioare (dacă putem) și ne scuturăm bine ca niște căței uzi.
 
Eliberăm încordările din corp și ridicăm brațele în sus, spre cer.
Unde mai este supărarea și tristețea, când stai cu brațele în sus și te uiți la cer?
 
O zi cât mai fluidă și tinerească, pentru noi toți.
 
Articol și foto: ZyannaOrinda /Facebook.com
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii