Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:21 27 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Săptămâna 31 a anului 2021. 2-8 august - Împuternicire și echilibrare

ro

03 Aug, 2021 19:26 1732 Marime text


Ne aflăm într-o săptămână de lună în scădere, care se va termina cu Luna Nouă în Leu pe 8.08 (duminică).

În aceeași zi, există o aliniere pe cer a unor astre semnificative pentru pământ: Soarele (în zodia Leului), Sirius (soarele spiritual al Pământului) și centura lui Orion (constelația Orion este una importantă pentru echilibrul energiei pe Pământ). Această aliniere poartă numele de „Portalul Leului” și pentru că se întâmplă într-o zi de Lună Nouă (tot în Leu!), ce înseamnă nou început, nouă energie, nouă perspectivă, este util de cunoscut și de folosit.

Orice facem în întreaga săptămână în susținerea energiei din zona capului are efecte binefăcătoare și vindecătoare.

Acum este momentul să lucrăm pentru ochi, să îmbunătățim vederea (cu exerciții de gimnastică oculară, care sunt simple și ușor de găsit pe youtube), sau să îmbunătățim auzul (prin masaj și reflexoterapie la nivelul lobului urechii).

Dar putem să lucrăm și pentru eliberarea sinusurilor și nasului de mucus (alegând fructele zemoase în loc de înghețată, pentru sistemul interior de răcire al corpului, pe caniculă).

Este posibil să apară eliminări naturale (pe care le numim ”răceli”), dar ele vor trece rapid în această perioadă, dacă folosim puterea vindecătoare a fructelor.

Întreaga săptămână este benefică și pentru îmbunătățirea danturii.

Orice fel de măsură luate pentru întărirea gingiilor, pentru protecția și împuternicirea dinților, dar și pentru tonifierea musculaturii din jurul gurii (râsul este cel mai recomandat exercițiu pentru tinerețea facială) au efecte profunde și de durată în săptămâna în care ne aflăm.

Dacă nu ați citit cartea ”Dentiție sănătoasă” de pe www.centrulnatura.ro/ebooks - este momentul să o faceți. Cartea este plină de informații utile și de ghidaje pentru menținerea dentiției în cea mai bună stare cu putință. Este o lectură de vacanță utilă, dar și o provocare pentru lucrul pe propriul corp.
Întreaga săptămână, fiind în portalul Leului, vă invit să faceți competiție cu voi înșivă. Să vă provocați în fiecare zi puțin mai mult și să vă depășiți limitele și zona de confort.

Chiar și în competiția cu cei din jur, folosiți oglinda inversă, a normalității: comparați-vă cu ceilalți doar să fiți inspirați și să vă spuneți - dacă el/ea poate, pot și eu. Folosiți competiția în sensul invers decât este ea folosită în general, doar pentru ambiționare și modelare.

Avem o săptămână de oportunități și provocări pentru a merge mai în profunzime în descoperirea abilităților personale și a potențialului corpului nostru.
Natura din jur, florile și arborii, cresc mult mai bine când sunt admirați și sunt iubiți, când li se vorbește frumos sau li se pune muzică armonioasă.

Corpul nostru este o parte din Natură. Acționează și funcționează mult mai bine când este tratat cu respect, cu multă considerație, când primește atenție și simte susținerea energiei vieții.

Portalul Leului este o perioadă favorabilă lucrului cu corpul fizic, în special cu zona capului.

Să profităm de fiecare zi și să ne antrenăm la grija de sine.

Corpul fizic este cel mai bun prieten pe care îl avem în această viață. Să pregătim acest prieten să folosească energia intensă din Portalul Leului, pentru vindecare și echilibrare.

Vă doresc tuturor o săptămână armonioasă,

Cu iubire

Sursă text și foto: Facebook / Zyanna Orinda
www.centrulnatura.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii