Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:56 29 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Săptămâna 28 a anului 2021. 12-18 iulie - Agățarea de povești

ro

12 Jul, 2021 17:14 1850 Marime text


Citesc, ascult și vizionez povești, de când mă știu. Primele povești le-am ascultat de la bunica ce m-a crescut, în copilăria mică și de când am început să citesc, am continuat să vânez „povești bune”.

Multe dintre reperele filtrelor mele despre lume s-au format din aceste povești. Lumea din jurul meu a fost pe rând ba urâtă, ba frumoasă, ba nemiloasă, ba uimitor de bogată, funcție de poveștile pe care le citeam și îmi colorau percepția.

Am realizat de-a lungul timpului cât de mult m-am agățat de unele dintre povești. Credeam atât de multe în structura lor, încât le-am apărat cu forța emoțiilor și energiei mele.

Și am descoperit singură, în timp, că am apărat niște povești, care s-au dovedit până la final, povești. Adică fantezie.

Am privit în jur, am stat de vorbă cu sute de oameni și am realizat cum toți ne apărăm ”poveștile”, cu convingere și mare consum de energie.

Vă invit în această săptămână în care vacanța și căldura se instalează în jurul nostru să vă urmăriți cu atenție agățările de povești.

Cum ne place să le povestim iar și iar celorlalți ce am auzit, ce am văzut sau ce am citit. Agățându-ne de reacțiile lor și așteptând apreciere, atenție și mai ales, validare.

Poveștile mi-au fost uneori prietene, iar alteori, îmi răpesc bucuria trăirii în prezent.

M-am trezit cum vorbesc fără să-mi controlez cuvintele, reacțiile și energia transmisă și mă rănesc, rănind și pe alții în jur. Agățarea de povești este importanța de sine în plină acțiune.

M-am văzut cum ratez prezentul și nu sunt deloc atentă la ceea ce este în jurul meu, pentru că sunt prinsă într-o poveste din trecut, într-o discutie cu cineva sau pur si simplu, mă gândesc la ceva ce am citit sau am vizionat.
Aici este o cheie importantă.

De ce nu trăim în prezent?

Pentru că ne agățăm de povești.

Am realizat că întreaga săptămână vom putea observa cu multă claritate cum ne înfășurăm în propriile povești și le permitem să ne agațe ca o pânză de păianjen, de care lipim emoții și reacții fizice.
Un remediu bun al „dezlipirii” este conexiunea cu apa și folosirea spălării cu apă ca un leac/remediu al curățării.
Săptămâna în care intrăm începând de astăzi, cu soarele încă în semnul Racului, un semn de apă și de multă sensibilitate, este una în care putem să vindecăm agățarea de povești.

Întreaga săptămână ne favorizează contactul vindecător cu apa, în toate formele: baie în apa mării, a lacurilor, a piscinelor sau cascadelor, hidroterapia sub orice formă posibilă (la spa-uri, în lacuri sărate, precum Techirghiol-ul sau în stațiuni precum Geoagiu băi, Călimănești, Olănești, Govora, Herculane și multe altele) sau folosirea cu înțelepciune a apei din propria locuință.

Cel mai bun remediu la agățarea de povești este curățarea prin apă a tuturor ”agățărilor” și lipirilor energetice.
Există cărți și informații despre hidro-terapie, pentru oricine dorește să studieze. Dar dacă doriți să nu mai fie o altă poveste și să devină o realitate prezentă, mai degrabă acționați decât lecturați.
Conectați-vă cu apa, în orice formă și permiteți-i să vă susțină în procesul de curățenie interioară (pe lângă cea exterioară).

Să avem cu toții o săptămână cât mai echilibrată și mai luminoasă

Cu iubire,

Sursa text și foto: Facebook/ Zyanna Orinda

www.centrulnatura.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii