Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Repetiție

ro

17 Aug, 2020 15:15 1338 Marime text

Oamenii învață, integrează și automatizează comportamente și îndemânări prin REPETIȚIE.
Procesul de educație la oameni este doar o repetare continuă a unor acțiuni și proceduri.
Așa cum în postările de aici repet iar și iar o serie de subiecte, teme și mai ales, cuvinte, la fel, în comportamente și abilități, oamenii repetă iar și iar ceea ce au învățat.
(poate de aceea părinții noștri ne repetă, obsesiv, și la 40-50 de ani, aceleași cuvinte / evaluări ca în copilărie).
Repetând ceva, oamenii se obișnuiesc cu senzația și aceasta devine ”noul normal”.

De exemplu, purtatul centurii de siguranță la mașină.
La început, aproape nimeni nu accepta să-și pună centura, chiar dacă ni se repeta textul oficial că ”este pentru siguranța” noastră. Cărui om îi place să fie imobilizat și legat?
Corpul omenesc protestează atunci când este legat și blocat. Pentru că se simte în pericol, își dă seama că ceva este în neregulă.
Dar întrucât ”autoritățile” au continuat să repete și să întărească acest comportament prin amenzi și pedepse, oamenii s-au obișnuit să pună centura și au automatizat acest comportament.
Astăzi, dacă cineva dorește să vă lege de un scaun, corpul nu va protesta și nu se va zbate prea tare. Deja, repetiția acestui gest l-a învățat să accepte să fie imobilizat și legat.
Nu doresc să mă gândesc ce se va întâmpla cu repetarea purtării de măști, ca și cu purtarea de ochelari. Oamenii sunt obișnuiți prin repetiții subtile să renunțe la abilitățile lor naturale: văzul, vorbitul, expresia facială, conexiunea directă cu ceilalți, chiar și la libertatea corpului fizic. Dacă sunteti foarte atenți, totul se întâmplă foarte lent, dar se întâmplă constant.
Întotdeauna sunt bine justificate circumstanțele care îndeamnă oamenii să renunțe la libertăți. Pas cu pas, prin repetiție, prin îndemânări ferme, dar continue, repetiția îi ajută pe oameni să ”normalizeze” lipsa libertății.
Dar și opusul este valabil. Dacă oamenii repetă iar și iar că indiferent ce se întâmplă cu corpul fizic, LUMINA din interior rămâne liberă și își menține puterea, că ei sunt făpturi puternice și doar joacă un rol de neputință și că întotdeauna au conexiunea cu Sursa Vieții, în orice moment - aceste privilegii devin reale în viețile lor.
Dacă acceptăm energia FEMINA, energia transformativă, ca o parte naturală a creativității noastre, repetând iar și iar componentele sale, atunci ea devine normalul comportamentului nostru: contemplarea, visarea, claritatea, conectarea cu totul, generozitatea, recepționarea (primirea) și împărtășirea.
Repetiția mantrei noastre, în oglindă, în fiecare zi, ne ajută să depășim fricile, fixitățile, neputințele și iritările.
”Te iubesc. Te descurci foarte bine”
Vine o săptămână puternică, în care primele trei zile au energia Leului (inclusiv Luna nouă în leu de miercuri, 19 august), iar ultimele zile încep să aibă energia Fecioarei (soarele intră în zodia Fecioarei, pe 22 august).
Masculinul (Focul) și Femininul (Pământul) se vor întâlni în săptămâna care vine, să ne însoțească în propriul nostru drum de echilibrare.
Suntem făpturi în continuă devenire. Observăm cum suntem manipulați continuu și în același timp, cum descoperim propriile puteri și abilități.
Ce alegem să facem cu ceea ce aflăm depinde de cât de mult am repetatat ECHILIBRUL și CENTRAREA.
Vă doresc o săptămână cât mai liniștită și mai centrată, cu repetarea continuă a conversatiei cu oglinda
„Te iubesc. Te descurci bine”.

Sursa text și foto: Facebook Zyanna Orinda
www.centrulnatura.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii